Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chanson d' amour

Imię dla córki Estera - co myślicie o tym imieniu?

Polecane posty

Gość chanson d' amour

Czy nie jest za "twarde" i poważne jak dla małej dziewczynki?

nie można dać normalnego polskiego imienia tylko cudować jak koń pod górę a potem wychodzą jakieś Ginewry, Andromedy i Estery

Gość ajalambamba
Kingusiu, a Estera to niby jakie? Chińskie? :O Chyba ze 3 Estery znam.

Gość jjjjjkjkjkjjkj
wszyscy beda ja brać za żydówkę:P

Gość hbjkh
nie ma co patrzec czy nie jest za twarde dla dziewczynki. bo ta dziewczynka kiedys dorosnie wiec lepiej zwrocic uwage jak sie bedzie czula z takim imieniem jako dorosla kobieta. moim zdaniem estera to takie wydziwianie. szukanie oryginalnego imienia.. a na koniec wychodzi na to ze bedzie miala imie dla dzi..wki. mi sie kojarzy z taka pania z 0 700. rozumiem ze matki chca dac dzieciom oryginalne imie, ale sa przeciez oryginalne, a jednoczesnie normalne imiona...

Moja kolezanka ma tak na imie....:D Mnie tam obojetne to..ale swojemu dziecku bym tak nie dala na imie...:p

Gość chanson d' amour
moja prababcia miała tak na imię i była dobrą osobą, u niej spędziłam najlepsze wakacje w życiu, była mi bliska sercu i dlatego bym chciała tak nazwać córeczkę.

Gość ythjetyty
ta, a moze jeszcze Elwira :o

To Twoj wybor i nie powinnas sie kierowac opinia ludzi:) Twoje dziecko wiec sama zdecyduj...wiesz ze ile ludzi tyle opini bedzie:)

Gość hbjkh
to moze na drugie daj jej jakies zwyklejsze imie?

Gość jak ja bylam w przedszkolu to
znam jedna Estere - jest kosmetyczka.

Gość jak ja bylam w przedszkolu to
Estera lepsze niz elwira przynajmniej,. :P

Gość rjtyjjj
albo jehową

Gość gość
Kingusia_124 nie można dać normalnego polskiego imienia tylko cudować jak koń pod górę a potem wychodzą jakieś Ginewry, Andromedy i Estery /\ || Gratuluje inteligencji naprawdę. Estera to postać z Biblii tak jak i inne imiona hebrajskie. Moim zdaniem imię oryginalne ale bardzo fajne. Leprze niż Zośka, Kaśka takich imion jest na pęczki po mimo że są fajne ale przynajmniej twoja córka będzie wyjątkowa:)

Gość gość
Estera to bardzo ładne imię, rodzice rozwazali nadanie mi go, ostatecznie stanelo na Sylwii, ale mam sentyment do imienia Estera, bo bylo blisko, zeby to bylo moje imie

Gość Imię biblijne
pochodzące od słowa perskiego (za wikipedią) :) postać biblijna (piękna historia biblijna, polecam). oznacza gwiazdę. bardzo stare imię. tylko tłuk może napisać, że jest "nienormalne" albo nadaje się do salonu masażu :O jeżeli brzmienie Ci się podoba, autorko, możesz spokojnie dać, bo korzenie imienia są piękne i starożytne.

Gość dr trupek zredukowany
Imię szacowne, ale faktycznie, wielu osobom, w tym mnie, od razu kojarzy się ze "starszymi braćmi w wierze" ;) Czy to przeszkadza? Mnie nie. Imię ładne.

Gość gość
Estera była piękną żoną króla perskiego Kserksesa według biblii (ten od wąwozu termopilskiego). Esterze poświęcono cała księgę w biblii :) Dumne i stare imię.

Gość gość
moze dumne i stare, ale cyganskie. tata cyganicha nazwala swoja corke-niestety tak mi sie kojarzy. autorko, skoro wiesz sama lepiej, to nazwij tak swoja corke i nie zadawaj durnych pytan.

Gość gość
"moze dumne i stare, ale cyganskie. tata cyganicha nazwala swoja corke" . Oto poziom intelektualny przeciętnej kafeterianki :D Przekupa z bazaru, która znała pewną cyganichę... :) Nie ma pojęcia o czym w ogóle mowa (jaka biblia, jaka persja, jaki kserkses, jak wąwóz? ;) ), ale powiedzieć, co wie, to umie. A że wie niewiele albo zgoła nic... :P Cóż, zdarza się ;)

Mnie też ręce opadają :D cygańskie :D

Gość gość
Doktorze trupku, pytanie spoza tematu - można wiedzieć, ile Ty masz lat? :)

Gość gość
Nie rob dziecku krzywdy takim imieniem bo ci tego nie wybaczy...

41 niestety

Gość gość
Krzywdę to można zrobić Dżesiką albo Brajankiem (pisownia oryginalna). Ale tłumacz to na kafeterii 🖐️

Gość gość
No tak właśnie myślałam, że nie jesteś już gimbazą, trupku ;) Za mądrze chwilami gadasz i za dużo wiesz :)

Coś tam wiem, ale i tak jestem dziecinny ;) Natomiast ostatnio widziałem w sklepie rodzinę, która wołała swojego Brajana. Bez złośliwości, ale faktycznie widać po tych ludziach było, że są to osoby specyficzne. Zasmuciło mnie to.

Gość gość
skojarzenie normalne, bo do czasów II wojny wprzez kilkaset lat , kiedy w POslce żyla duza spolecznośc zydowska, Estera była wsrod niej bardzo popularny, typowym imieniem, nie nadawanym przez Polakow, ktorzy byli katolikami. Potem zanikło, dopiero od niedawna pojawiło sie znów- bo ludzie już nie przwiazuja do tego specjalnie znaczenia,teraz liczy sie bardziej oryginalność i brzmienie.