Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skandal1939

Papierosy za ponad 20 zł

Polecane posty

Gość Skandal1939

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/papierosy-drastycznie-zdrozeja-przez-nowe-pomysly-ministerstwa-zdrowia-palacze-zaplaca-wiecej_226733.html Co wy na to ? pytam palaczy.Fajki będą droższe bo wtedy więcej osób rzuci palenie , mniej będzie się uczyć palić , mniej zachoruje itp kur*wa jaki powód bo rąbnę zaraz!!.Dobrze ktoś tam napisał żeby od razu zrobili paliwo po 20 zł to wtedy będą mieli uzasadnienie że mniej osób będzie jeździło i będzie mniej wypadków i mniej ludzi zginie.Co oni z nami robią ?!! ceny mają być takie jak we Francji czy Niemczech ?!! to niech dadzą nam taką samą płace jaką mają za granicą!.Od razu niech może piwo będzie po 15 zł za puszkę baa dużo osób przestanie pić będą bardziej zdrowi , dużo osób wyjdzie z nałogu bo nie będzie ich stać pfff... brak mi słów na to co się dzieje w tym kraju

Gość gfghgjkhk
i bardzo dobrze... poza tym pijąc piwo nikogo nie zatruwasz, a jak smrodzisz to zatruwasz, bierne palenie jest szkodliwe i ludzie muszą wąchac twoje smrody

Gość gfghgjkhk
nie ma co porownywac auta do smierdzących papierochow, ktorymi smierdziele zatruwają otoczenie.

Gość BA$IA
Dokładnie, niech czekolada też będzie za 20zł - zęby Polakom będą się mniej psuły. No przecież nie powiedzą, że chodzi im o to, by zamiast pensji 50 tys zarabiać 100 tys na naiwnych Polakach, prawda :O

Gość Skandal1939
gfghgjkhk - Jest bo podam ci przykład taki sam żenujący jak przykład podrożenia papierosów. " No wiecie państwo niebawem litr paliwa po 10,60 zł musimy tak zrobić bo wtedy będzie mniej wypadków bo po prostu mniej ludzi będzie jeździć"

Dokładnie... mój M żeby zatankować 20L benzyny, pracuje na to godzine czasu... a żeby w Polsce nalać te 20 litrów, to człowiek musi na to pracować 10 godzin... i gdzie tu jest sens życia w Polsce. Papierosy na poziomie L&M tu kosztują ok 7 funtów a w Polsce już 20 zł ? Tu na paczke zarabia się ( minimum ) w godzine czasu, a w Polsce ? Jak dobrze idzie, to w 2 godziny... Wyjeżdżajcie z Polski, niech sobie ją biorą, bo na siłe tam siedzicie, a ława celowo tak robi, by się Was z Polski pozbyć i na Wasze miejsce przyjadą chińczycy itp którzy będą robić za 2 zł na godzine... Polska to chooooojnia !!!

Gość stara świeczka
jak nie ma co porownywac aut do fajek a spaliny to ci nie smierdza i nie zatruwaja?!

Gość Skandal1939
Aaaa i niech będzie podwyżka za prąd 98 % wtedy się poda argument że mniej osób będzie oglądało telewizję bo bedą oszczędzać na prądzie i oczy nie bedą im się psuły od telewizora ha

Gość handel nielegalny bedzie kwitl
zgodze sie z gfcostam

Gość handel nielegalny bedzie kwitl
nie porownujcie szkodliwych papierochow do rzeczy niezbednych w zyciu! nie porownujcie uzywek do rzeczy niezbednych w zyciu! lepiej zastanowcie sie nad tym faktem: na chipsy jest mniejszy podatek niz np na wode. jest w tym sens?

Gość Melisa12345
Większość osób wypowiadających się tutaj jacy palacze są źli i niedobrzy to osoby egoistyczne i nie potrafiące patrzeć szerzej niż czubek własnego nosa. Kiedy są podwyżki dla palaczy wszyscy krzyczą tak, jakie to wspaniałe. Ciekawe czy tak samo będą krzyczeć jak podrożeje po raz kolejny mięso, cukier czy benzyna. A teraz kilka faktów: - kiedy dzięki ustawie liczba palaczy zmniejszy się chociaż o 20% to nasza gospodarka znajdzie się na skraju załamania. Nie będzie na darmowe szkolnictwo czy służbę zdrowia - wierzenie w to, że rząd robi podwyżki bo troszczy się o zdrowie rodaków to naiwność i bzdura. Nie mają pieniędzy na łatanie budżetu to się uderza w palących. W wódkę nie można, bo za wiele tutaj miłośników takiego świetnego trunku. Przecież zdychający menele paniusiom nie przeszkadzają, bo nie dymią im w szlachetne noski - zachorowanie od biernego palenia to bzdura na resorach. Palacz musiałby przy takiej osobie wypalić dwie paczki dmuchając jej prosto w nos. Nawet siedząc w zadymionym pubie 3 razy w tygodniu nie jest się w stanie zachorować od biernego palenia - dobre papierosy nie śmierdzą. Jeśli ktoś obraca się w nieciekawym środowisku to nic dziwnego, że zna tylko papierosowy "smród" - nikotyna nie jest bardzo szkodliwym składnikiem papierosów. O wiele gorsze są substancje smoliste - tyle, że produkuje się już takie papierosy które ich nie zawierają lub zawierają w niewielkim stopniu. Cóż niech wszyscy rzucą palenie - zabulicie za szkołę dla dzieciarni i lekarza dla babci. I to słono.

Gość dfgffg
W tej chwili płace pięć złotych za paczkę, jeśli podrożeją będę zapewne płacił w okolicach 10. Skarb państwa na tym straci, bo fajki są szmuglowane zza wschodniej granicy.

Gość kurzejaajka
Napewno ktoś żuci przez te wysokie ceny, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Gość BA$IA
Melisa - dokładnie, masz 100% racji A durni ludzie zamiast sprzeciwiać się jakimkolwiek podwyżkom, głupio przyklaskują, no bo oni nie palą. Super, politycy dzięki taki osobom będą mieli jeszcze wyższe pensje! To ja mam krzyczeć, żeby podnieśli ceny kawy, bo przecież szkodzi, skoro ja jej w ogóle nie lubię? Albo żeby podnieśli ceny miejsca, bo jestem wegetarianką, a ci ci jedzą dużo mięsa krócej żyją, są otyli itp. Ale macie myślenie. Ot, polska solidarność. Jeden dla drugiego chce jak najgorzej, a w rządzie tylko rączki zacierają...

Gość Skandal1939
Jeśli już te fajki będą kosztowały ponad 20 zł to zobaczycie co się będzie dziać.Większość osób nie rzuci palenia tylko będą kupowali tytonie z przemytu i zamiast państwo zarobić to zarobią przemytnicy.Przemytnicy tylko czekają na kolejny ruch państwa w celu podrożenia papierosów bo wtedy będą żenić tytoń i więcej wpadnie im kasy do kieszeni.Już tak się dzieje od dawna a za niebawem będzie się jeszcze bardziej dziać.

Gość BA$IA
skandal - dokładnie, wtedy ludzie będą jesczze bardziej kombinować. Hahaha nie mogę, jak można uwierzyć w argument, że ludzie rzucą palenie buahaha ....

Gość Melisa12345
Wiadomo, że nie chodzi o żadne rzucanie palenia. Jeżeli rządowi tak bardzo by zależało na naszym zdrowiu to po prostu zakazałaby sprzedaży papierosów albo wprowadziłby bardzo wysoki koszty leczenia nałogowych palaczy. Ale przecież jak można tak zrezygnować z takiej kaski.

Gość BA$IA
pewnie, przecież muszą sobie z czegoś podwyższać pensje. co za rozpacz i nędza w tym kraju :(

Gość Skandal1939
Rząd nie pomyśli jeszcze nad taką sprawą że ile osób już nie stać na fajki ? zaczyna się kombinowanie i kupowanie tytoniu z niewiadomego źródła w którym nie wiadomo co jest i sprzedawany w jednorazowych reklamówkach.Tacy ludzie paląc ten syf niszczą sobie bardziej zdrowie niż palenie normalnych papierosów i szybciej umierają.Ja palę tytoń ale oryginalny bo paląc tyle lat potrafię odróżnić tytoń od gówna a dobrego.Przemytnicy kombinują jak się da skoro można kupić pół kilo tytoniu Grodzkiego (Oryginalny) za 60 zł a taki sam w sklepie kosztuje 139 zł bo ostatni widziałem.

Gość biedni Polacy :)
na nic was nie stac, w tej kochanej :O ojczyznie :P

Gość A ja wczorak kupiłam
papierosy i ku mojemu zdziwieniu nie podrożały a jeszcze staniały!!!Nie wiem skąd ta zmiana!