Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pyysia26

czy wielkość brzuszka świadczy o wielkosci dziecka ? ?

Polecane posty

Gość Pyysia26

Hej ! Jestem przy końcu 9 miesiąca ciaży i mam malutki brzuszek każdy kto mnie spotka mi to powtarza;( szczerze mówiąc denerwuje mnie to martwie sie ze moze jest cos nie tak. Czy maly brzuch oznacza ze dziecko tez bedzie male? I jeszcze jedno mnie ciekawi czy jesli dziecko jest niedotlenione to jest bardzo ruchliwe? ? ?

Gość mkj
nie, miałam mały brzuch a dziecko ponad 4kg. co do niedotlenienia to się nie znam, poszukaj jakie są skutki.

Gość hmmmvghg
Jezeli ruchy dziecka nienaturalnie zwieksza sie lub zmniejsza to moze to byc niepokojacy objaw, np. tego ze dziecko moglo owinac sie pepowina.

Gość Pyysia26
Od około 2 tygodni tak często sie kreci itp. czasem nawet z 2 godziny praktycznie bez zadnych przerw ...

Gość rumianek dzbanek
Ja też mam termin na dniach i brzuch mały. Dziecko pewnie też będzie niezbyt dużo ważyło (wg ostatniego USG sprzed paru dni ma ok. 3 kg), ale nigdy się nie zastanawiałam, co ma wielkość brzucha do wagi dziecka. Jakie ma być, takie będzie, niezależnie od wielkości brzucha. Mój Mały cały dzień mało się rusza, prawie wcale, za to zaczyna popisy późnym wieczorem i w nocy.

Gość hmmmvghg
To dlatego, ze ma juz bbbardzo malo miejsca:)

O wielkosci dziecka nie swiadczy, ale dziecko moze miec w takim malym brzuchu malo miejsca. U mojej przyjaciolki tak bylo i maluch jej caly czas w jednej pozycji lezal i musi z nia chodzic na rechabilitacje bo sciaga jedna strone cialka, bo tak jej bylo w brzuchu wygodnie. Ale nic poza tym jej nie jest i zwykle cwiczenia wystarczaja, wiec od razu mowie zebys sie nie stresowala

Gość vanesskaQQQ
miałam malutki, też mi wszyscy gadali i stresowali wszyscy sie dziwili w szpitalu, ze to 40 tc dziecko zrobilo na przekro i urodzilo sie 3700 i 59 cm nikogo nie sluchaj i nic sie nie martw

Gość oj nie nabijacie się
eeeeeeeeeeeeeeeeetam ja miałam brzuchol jak na trojaczki co najmniej a córka 3600

ja miałam mały brzuszek i choć z ostatniego usg które robiłam w 40t.c wychodziło że dziecko ma wagę 4200 nikt nie potraktował tego poważnie. Syn urodził się z wagą 4100 ;)A co do aktywności malucha w brzuchalu, każde dziecko zachowuje się inaczej, każde ma swój temperament no i zależy od ilości miejsca w macicy:) Zgadzam się z przedmówczynią co do braku miejsca na ruchy- mój synek urodził się z lekkim napięciem mięśniowym, też ściągało go na lewą stronę- z powodu pozycji jaką miał w brzuszku. Pod koniec wykonywał dosłownie 2 ruchy, na nic więcej nie miał miejsca :) Jeśli masz jakieś obawy co co ruchów maleństwa- licz je :)

Ja miałam mały brzuch, że jak szlam do porodu to położne pytały czy to napewno już, że może na patologię ciąży powinnam iść bo to na 7 miesiąc góra wygląda, a moja córcia urodziła się z wagą 3700 i dł. 58cm ... więc do małych nie należała ;-) wszystko zależy jak się dziecko ułoży

Gość dgfgfgfghg
Jesteś w 9 miesiącu i lekarz jeszcze nie powiedział ci ile moze ważyć twoje dziecko? A co do brzuszka to ja miałam mały brzuszek ( większość znanych mi bebeczek w ciąży miało taki w 6 miesiacu). Dziecko urodziło sie z wagą 2500g i miało 50 cm....Wielkośc brzucha zalezy tez od wzrostu przyszłej mamy.

Gość wielkość brzucha zależy od
WZROSTU??? skąd Ty wytrzasnęłaś tę teorię? wielkość brzucha zależy przede wszystkim od BUDOWY MATKI jeśli kobieta ma szeroką miednicę automatycznie będzie mieć mniejszy brzuch, bo dziecko ma sporo miejsca w środku jeśli przeciwnie - brzuch będzie mocno odstawał, bo dziecko musi gdzieś się zmieścić przecież, a taką czy taką budowę może mieć i bardzo niska kobieta i bardzo wysoka poza tym istotna jest też ilość wód płodowych, a także pewien wpływ na wielkość brzucha mają rozmiary dziecka

Gość gość
W pierwszej ciazy mialam dziecko 3900 i duzy brzuch... w drugiej dziecko podobno tez ma byc spore a brzuch malutki... ilosc wod plodowych tez mam wcale.nie mala. Kwestia tego jak dziecko sie ulozy. Syn byl wysoko pod piersiami a Cerva teraz nisko- uciska na pecherz. Wszystko jest przypadkiem albo byc moze faktem stanu mamy- kondycji. Miedzy ciazami duzo cwiczylam. Byc moze mam silniejsze miesnie brzucha i dlatego jest maly zwarty a nie rozlany jak za pierwszym razem.

Gość gość
ja kończę teraz 8 miesiąc drugiej ciąży i brzuszek mam malutki. Chodzę w płaszczu zimowym sprzed ciąży i się jeszcze dopinam (a jest lekko taliowany). Dopiero miesiąc temu przerzuciłam się na spodnie ciążowe. Waga dziecka wg jest jest średnia (52 centyl, więc sam środeczek)