Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dxwedwed3wdwdw

sens kupowania bialego złota?

Polecane posty

Gość dxwedwed3wdwdw

podoba mi się białe zloto rodowane bardziej niż nierodowane, ale czytam w necie, że się ściera. Więc jaki jest sens kupować taki pierścionek? czy nioe lepiej kupić tańsze srebro? Dodam, że to NIE jest zareczynowy.

Gość December 2011
Białe złoto się nie ściera tylko zmienia kolor na żółty.

po ilu latach? bo ja mam ponad 20 i nic mi się nie stało złote

Gość December 2011
To sprawdz czy na pewno jest to białe złoto. Możesz mieć też dużą domieszkę złota a małą srebra. Białe złoto zawsze żółknie.

kazde zloto sie sciera,bo jest miekkie.my mamy oboje rodowane z mezem,tyle ze on pracuje fizycznie i rzeczywiscie jak sie rod zedrze to jego obraczka jest "zoltsza" od mojej...ale daleko jej do zoltego zlota:P a dlaczego biale zloto a nie srebro?bo mialam srebrny pierscionek i jest caly czarny teraz poza tym malzenstwo ma jakas wartosc i trzeba je przypieczetowac czyms wartosciowym,a nie obraczka za 20zl

Gość December 2011
Ja nie pisałam, ze zrobi się całkiem złote i piękne, tylko ze zżółknie. Nie bedzie ani złote ani srebrne.

Gość dxdxewcerfcerfc
chodzi o pierścionek do noszenia, o ozdobę a nie obraczke czy zareczynowy (które mam zołte) kiedys mi sie nie podobało białe zloto, teraz mi sie podoba, tylko zastanawiam sie co wybrac srebro czy białe złoto (mam kase ekstra od meza :-P)