Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HMS..SVDSS..Petard

Proud to be Polish

Polecane posty

Gość HMS..SVDSS..Petard

„Nieznani sprawcy zdewastowali w nocy popiersie płk. Ryszarda Kuklińskiego w Parku Jordana w Krakowie. W sobotę przypada 8. rocznica śmierci Kuklińskiego. Poprzednio pomnik został zniszczony w rocznicę stanu wojennego. Sprawcy zamalowali farbą słowo "pułkownik" i dopisali pod nazwiskiem "zdrajca". Z boku cokołu znalazł się przekreślony skrót CIA i znak przedwojennych, skrajnie prawicowych organizacji Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/popiersie-gen-kuklinskiego-zdewastowane,1,5023944,region-wiadomosc.html Płk. Kukliński powinien zostać zdegradowany do stopnia szeregowca. Kraków wyraził swoje zdanie. Duma i honor wyraża się dbałością o wartości fundamentalne 1000 lat Państwa Polskiego: http://www.youtube.com/watch?v=9c9IejeNxjU

Gość HMS..SVDSS..Petard
klik, klik i jeszcze raz klik

Gość HMS..SVDSS..Petard
Czy nie ma tu ludzików dumnych z tego ze są POLKAMI?

Gość HMS..SVDSS..Petard
Czy nie ma tu ludzików dumnych z tego ze są POLKAMI?

Gość az takich glupich
to tu nie ma :D

Gość sraka_ praptaka...
Petard - ale czego oczekujesz?

Oczekuję podniesienia tego, czym Polska słynie. Dumy z tego co trwało i z czego powinniśmy być dumni. To tak proste

Gość sraka_ praptaka...
Że niby w PRL??

Gość sraka_ praptaka...
Tzn na co?

Na to, aby Poska byłą dumna z tego co pozostało z ruin 2 giej RP. Na to że elektryfikacja dotarła w najdalsze zakątki małych miasteczek. Na kombinaty i podniesienie polskich miast i wsi..... .......a nade wszystko na to, że wielu ludziom dano szanse na nowe lepsze życie

Gość sraka_ praptaka...
A uważasz, że kapitalistyczny zachód się nie zelektryfikował w tym czasie? Niemcy, czy Francja nie miały przemysłu? I ludziom w tych krajach nie dano szansy na lepsze życie niż przed II wś?

Przemysł na zachodzie podniósł się tylko dzięki wojnie. Indoktrynacja i propaganda rozwinęły sie dzięki myśli Lenina ( na Wschodzie ) i dzięki Hitlera ( Na zachodzie ).. Reszta jest tylko dzikim wschodem, prowadzącym do tego co nigdy się nie powinno zdarzyć

Gość madra kamilka
:O

Gość sraka_ praptaka...
Sorry, ale zrozumiałem tylko myśl pierwszego zdania. Przemysł rozwinął się dzięki wojnie po obu stronach żelaznej kurtyny. Nie wiem, o co Ci chodzi z propagandą Hitlera po wojnie? ...Reszta jest tylko dzikim wschodem, prowadzącym do tego co nigdy się nie powinno zdarzyć.. que??? Wiesz, chodziło mi o to, że argumenty dotyczące rozwoju Polski Ludowej w porównaniu do II RP są logicznie błędne. Dlatego, że nie przyjmują kontekstu czasowego. Nie można porównywać sytuacji Polski powojennej do czasów wcześniejszych, tylko do tego samego okresu na zachodzie Europy.

Pewnie masz rację. Światopogląd zależny jest od wielu czynników... Deteminizm społeczny kształtuje nasze Ja. ..co w sposób oczywisty daje nam własne zdanie. Czego Tobie życzę

Gość regttgre
Powinieneś zmienić nick na HMS Retard :classic_cool:

Gość sraka_ praptaka...
Ty mnie tu nie czaruj Heglem. Wiem, że Twoją lewicowość w Naszym kato-prawicowym mieście odczuwasz jako nieprzemakalność wobec politycznego mainstreamu. Ja też jestem jak najdalszy od uwielbienia tej ziobro-krako-prawicy, ale nie można przyjmować takiej bezrefleksyjnej komuno-apoteostycznej retoryki.

Gość manio ciekawski
do czerwonych należy strzelać bez ostrzeżenia tylko tyle mam do powiedzenia