Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowa 123456

jaki wybrac kierunek

Polecane posty

Gość anonimowa 123456

Witajcie. Jestem po LO . Na studia mnie nie stać , chciałabym iść od wrześnie do 2-letniej szkoły policealnej. Jak myślicie jaki kierunek jest najbardziej jeszcze opłacalny ?

Gość brehgr
po policealnej nic nie bedziesz mial, to strata czasu

Gość wiesz ja bym taka brala
to po co szlas do lo ?

sa jeszcze panstwowki:P ja osobiscie jestem na amerykanistyce drugi rok, mecze sie od cholery bo mimo iz ze kierunek interesujacy to zajecia nudne:P teraz sie zastanawiam czy nie powinnam isc na italianistyke lub pedagogike bo to mnie kreci:(

sa jeszcze panstwowki:P ja osobiscie jestem na amerykanistyce drugi rok, mecze sie od cholery bo mimo iz ze kierunek interesujacy to zajecia nudne:P teraz sie zastanawiam czy nie powinnam isc na italianistyke lub pedagogike bo to mnie kreci:(

Gość anonimowa 123456
konczylam szkole kilka lat temu , tak po prostu wyszło ,że wybrałam LO. Nic nie mam ? Ja uważam , że to zawsze coś

Gość wiesz ja bym taka brala
no nic nie masz, wyksztalcenie srednie po liceum to nic, wygrywa z toba na rynku pracy osoba po technikum czy zawodowce :)

no niestety jak się robi LO w dzisiejszych czasach to tylko żeby iść na studia, bo samo w sobie to już lepsze technikum czy zawodówka. a co do wyboru szkoły to kieruj się tym co Cię interesuje :) mogłabyś pójść do jakiejś policealnej fryzjerskiej, kosmetycznej czy coś w tym stylu, albo na studia państwowe jeśli są w Twoim mieście lub niedaleko, bo koszt ten sam co policealne :)

Gość anonimowa 123456
rozumiem ,ale po ukończeniu szkoły 2 - letniej dostaje równiez tytuł technika , wiem że to nie taki sam tytuł jak osoby typowo po technikach , no ale zawsze lepiej to wygląda niż - '' ukończona ostatnio szkoła - LO '' no chyba , że błędnie rozumuję.

Gość gfdygry
technik farmacji albo ratownik medyczny

Gość anonimowa 123456
technik farmacji to byłoby całkiem ciekawe i słyszałam że zarobki nie są takie złe. Chociaż zawsze widziałam siebie w bardziej ekonomicznym kierunkach ale ludzi po tym jest od groma na te chwilę więc odpuszczę.

Gość anonimowa 123456
macie jeszcze jakieś pomysły ?

Gość madddam23
A co powiecie dziewczyny np. na kierunek kosmetyka ? Widziałam ze jest w Cosinusie, a do tego jeszcze nie trzeba bedzie płacic za naukę. Wiec 2 w jednym.

Gość Biedroneecka888
ja jestem na kosmetyce i póki co podoba mi się. Na pewno jest to zawód, w którym łatwiej znaleźć potem pracę.

Gość annkowska
Teraz jest coraz wiecej kierunków chociazby takich jak specjalista manicure-pedicure. Mysle ze dla kobiety to naprawde bardzo fajny i atrakcyjny kierunek.

Gość kollska89
Nie brakuje ciekawych kierunków. Zwłaszcza własnie jesli chodzi o Cosinus. Widze ze z kazdym rokiem jest ich własnie coraz wiecej.

Gość gość
Wcale sie nie dziwie ze cieszy sie takim zainteresowaniem poniewaz jest bardzo dużo ciekawych kierunków, ale równiez i jak wiadomo szkoła jest bezpłatna.

Gość gość
I to jak widac kolejny przykład na to ze jednak taka szkoła też jest bardzo dobrym rozwiązaniem i mozna spokojnie zdecydowac sie na odpowiedni dla siebie kierunek.

Gość gość
Porównując z innymi, np. Żakiem to rzeczywiscie ta szkola jest godna polecenia. Moim zdaniem ma tylko same zalety.

Gość gość
Ja chyba za jakis rok , albo 2 spróbuje swoich sił tez na takich studiach. Teraz natomiast jestem na kosmetyce w Cosinusie, bo uwazałam ze bedzie to dla mnie bardzo dobry kierunek, który juz po zakończeniu tej szkoły pozwoli mi na znalezienie dobrej pracy.

Gość gość
A co powiecie na kierunek opiekun medyczny ? Myslicie ze to dobre rozwiązanie dla kogoś kto interesuje sie medycyna ?

Gość gość
Jak najbardziej odpowiednik kierunek, zwłaszcza, że teraz powstaje wiele bardzo dobrych szkół, które kształcą w tym zawodzie. Jedną z nich jest Origin Academy w Konstancinie-Jeziorna. Istnieje jeszcze filia w Olsztynie i Opolu.

Gość gość
A jaki kierunek cieszy sie teraz w szkołach policealnych najwiekszym powodzeniem ? Na który jest warto postawić ? Tak sobie myslałam o opiekunie medycznym.

Gość gość
Ja też uwazam ze nie ma niczego nadzwyczajnego w takiej szkole ak Cosinus, zwłaszcza ze własnei z tego co wiem bardzo wiele osób kończy tam tez liceum.

Gość gość
Proponuje kierunek na zachód, najlepsza przyszłość :)

Gość gość
Jesli juz to wolałabym zdecydowanie szkołe policealną ale 2 letnią jak Cosinus. Jesli już wybierać to rzeczywiscie coś dobrego.

Gość gość
RABAT!! 50% Tylko dzisiaj od 18:00 - 23.59!! Wszystko -50% w sklepie OTIEN! www.otien.com Już teraz przygotuj listę zakupów :)

Gość gość
Ja wolałam wybrac sie na kursy przygotowujące do matury w Cosinusie i rzeczywiscie są bardzo pomocne, jesli chodzi o usystematyzowanie całego materiału.