Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hollywood hills

Czy testowałyście jakieś dobrze nawilżające kremy do rąk? Proszę o opinie.

Polecane posty

Mogłybyście mi pomóc? Mam bardzo suche, szorstkie dłonie, stosowałam wiele kremów ale działały tylko przez chwile lub wcale. Może znacie jakieś domowe sposoby?

aven-super czerwony garnier-moze byc neutrogena-moze byc zielony garnier-niezbyt mi sluzyl emolium-super kapiel parafinowa

moje ostatnie odkrycie to garnier czerwoby "intensywna pielegnacja bardzo suchej skory" (jest jeszce inny czerwony - gorszy)

Gość tyska282ujlk
tylko czerwony garnier neutrogena, avon, orifflame, cztery pory roku - beznadzieja

Gość handel nielegalny bedzie kwitl
zdecydowanie odradzam parafine, nie sluchaj tych ktore ci to polecaja, bo to ci tylko pogorszy stan. parafina tworzy tylko warstwe okluzyjna, nie wchlania sie wiec skory nie odzywi. zmyjesz to skora zostanie taka sama jak nie gorsza. podobnie dziala silikony. to mozna stosowac tylko jako swojego rodzaju warstwe wierzchnia, ochronna, na juz odzywiona skore. bardzo polecam krem intensywnie odzywiajacy kamill w takim niskim sloiczku z pompka, nie lubie go bo smierdzi ale musze przyznac ze odzywia skore, a takze zajebisty jest krem nivea z serii pure natural, ten co ma w skladzie oelejek arganowy.

ja tam uzywam tej kapieli parafinowej i krem z mocznikiem-emolium 2 lat atemu odmrozilam sobie rece bo mylam balkon na mrozie:O kapiel ten krem mi pomogly

parafina nie ma wlasciwosci odzywiających skore, jesli juz to tylko chroni przed czynnikami zewnetrznymi. ale to napisalam w poscie wyzej. jesli masz tak duzy problem ze zaaproponowane rzeczy nie dzialaja, probuj co dzien pic lyzke oleju (rydzowego, z oliwek, slonecznikowego) nie obrobonego termicznie, np w salatkach itp. mozesz lykac tabletki z olejkiem z wiesiolka (np oeparol badz gal takie robia) albo wcierac te oleje bezposrednio w zmienione miejsca.

Gość to ja tez sie wypoowiem
zawsze mialam problem z suchymi dloniami a jak przyszla zima to pomimo stosowania kremow ciagle mialam popekane , czerwone piekace i suche, a w tym roku trafilam na ten nowy krem DOVE (essential nourishment) i raczki mam piekne jak w lecie, ciagle milutkie, cudownie pachna, i nie sa zaczerwienione :) polecam

Gość wszystko to juz próbowałam
i doopa blada !Aż koleżanka dała mi kiedyś słoiczek oleju kokosowego! Nie uwierzycie ale leci to u mnie na gębe ,rece ,piety itp itd ....

dermatolodzy, ci bardziej światli, odradzają glicerynę i parafinę mi pasuje krem eveline - aksamitne dłonie ale w składzie, jak czytam właśnie, ma glicerynę

Gość bo to trzeba sie pilnowac
a ty kilka razy pewnie posmarujesz a pozniej raz wyjdziesz i zapomnisz i klops. nie wierze zeby zaden krem nie pomagal, jak juz zapuscilas to nawet najlepszy krem swiata nie pomoze

Gość annia.....................
EWA ty jestes kurwnięta wiesz.

"dermatolodzy, ci bardziej światli, odradzają glicerynę i parafinę" a ci jeszcze bardziej potwierdzaja, ze gliceryna nie jest taka zla.

Gość kafe.kafe...
czerwony garnier

Gość dziunia najlepsza w klubie
Dermika Ceramidia ! Rewelacja!

Gość nie dużo
Na allegro zeptera rewelacja

Gość Ashhly
Maść z witaminą A.Mnie pomogło

Gość gość
Delikatny krem do rąk z olejem z nasion bawełny i alantoiną , bez konserwantów z aptecznej serii Kremowe Sakiewki

Gość gość
Dobrze nawilżający jest krem dla ekstremalnie zniszczonych dłoni z serii Comfort od Bielendy. Mi bardzo pomógł, a miałam bardzo zniszczone i spierzchnięte dłonie od pracy w ogrodzie (mimo używania gumowych rękawiczek).

Gość gość
Ziołolek ma dobre kremy dermo recepturowe - Linourea z mocznikiem i Linocholesterol z lanoliną. Używałam obu na suche dłonie i mi pomogły, jestem bardzo zadowolona :) Można je kupić w aptece, mają bardzo prosty skład i kosztują niecałe 10 zł :)