Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna 19

Wazne! Pomocy...

Polecane posty

Gość Dziewczyna 19

Witajcie Kobiety! 26.01 mialam okres 1 dzien. 3.02 bylam u ginekologa i wypisal mi tabletki antykoncepcyjne,powiedzial,ze nalezy zabezpieczac sie dodatkowo przez pierwsze 7 dni a pozniej juz nie. Moj problem w tym,ze ja pierwsza tabletke wzielam 9 dnia cyklu tak jak porzdzila lekarz(powiedziala,ze 30% dziewczyn ktore czekaja do 1 dnia cyklu zachodzi w ciaze). Stosujac sie do rad lekarza wzielam od 9 dnia cyklu i po 9 tabletce uprawialam seks bez zabezpieczenia dodatkowego. To bylo wczoraj dzis wzielam 10 tabletke i maialm ciagnacy ale taki mleczny i lepki sluz wczesniej gesty i bialy. Czy moglam zajsc w ciaze??

Gość Dziewczyna 19
Blagam niech ktos mi odpowie..

W sumie ja odstawiłam tabletki 4 lata temu kiedy zaczęliśmy się z mężem starać o dzidzie i nie bardzo już pamiętam jak to wszystko wyglądało ale wydaje mi sie, ze jest dużo za wcześnie by myślec o ciąży :) może poprostu Twój organizm zmienia się pod wpływem tych tabletek, daj sobie troszeczke czasu i zobaczysz jak dalej bedzie się to rozwijać, a jeśli naprawde boisz się ciąży to w aptekach są dostępne tabletki "po". Pozdrawiam :)

Gość Dziewczyna 19
Ale czy 9 dzien cyklu to nie za pozno? I tylko tydzien ochrony dodatkowej wystarcza?

"powiedziala,ze 30% dziewczyn ktore czekaja do 1 dnia cyklu zachodzi w ciaze" A skąd takie statystyki ma szanowna pani doktor? 😴 Nie ma co obserwować śluzu w trakcie brania tabletek. 🖐️

"A kiedy masz date nastepnej miesiączki?" Jeżeli to tabletki 21/7 to mniej więcej między 16 a 23 lutego. 😴

Dziewczyna 19 nie martw się na zapas :) Troszke za wcześnie by myśleć o ciąży :) Skoro bierzesz tabletki to jest bardzo male prawdopodobieństwo zajścia :)

Gość Dziewczyna 19
Tak mam dostac miedzy 24-25 luty..