Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona___

wyczuwalna kulka pod pachą

Polecane posty

Gość zmartwiona___

Wyczułam u synka 3miesięcznego kulkę pod pachą po skórą. Byłam u lekarza i stwierdził że to może być powiększenie węzłów chłonnych i kazał obserwować kilka dni, wtedy ewentualnie jak nie zniknie to pojawić się znowu i podejmie decyzje co dalej z tym robić. Czy któraś to przechodziła, czy to coś groźnego? Kulka nie powiększa się ale też nie znika!

Gość Miła w dotyku i nie tylko
Ja tez uwazam, ze to moga byc wezly chlonne. U mnie w rodzinie tez byl taki przypadek. Bedzie ok, nie martw sie autorko ;) Duzo zdrowia dla twojego maluszka :) :*

Gość saffsaafsfaasf
bedzie dobrze. nie martw sie trzymam kciuki

Gość zmartwiona___
a jak wygląda leczenie?

Gość wsaws
a czy maluch nie chorowal na cos i nie bral lekow np antybiotyku... bardzo czesto po przebytych infekcjach pojawia sie taka kulka pod pach w wezlach chlonnych... wystarczy wziasc aspiryne i powinno zniknac gdyz jest to taka zmiana polekowa (zatrzymanie leku w organizmie) z tym ze u takich maluchow aspiryny chyba uzywac nie mozna... jak nie zniknie w ciagu 2-5 dni to wtedy trzebaby bylo zrobic usg...

Gość zmartwiona__
nie brał żadnego antybiotyku. Kurde martwię się

Gość juz nawet nie pytam dlaczego..
A czy w ta raczke gdzie jest ta kulka nie mial przypadkiem szcezpienia?Wiesz moja corka tak miala po szczepionce p.gruzlicy i ta gulka utrzymywala jej sie kilka miesiecy.To byl powiekszony wezel

Gość fvgbnm,
jesil kuleczka porusza się pod palcami to węzeł chlonny. Moja córcia ma na szyi, na głowie i za uszkami. Ja też mam za uszami. teraz gdy mała ząbkuje węzły znów się powiększyły. Pojawiły się jak miała 5 miesięcy po trzydniówce.

Gość marziiii8448484848484
Hej! Pociesze Cie-chyba. Ja jak bylam mala od okola 3 roku zycia (tak mowia rodzice) do okolo 8 roku zycia mialam mega problemy z wezlami chlonnymi.Pamietam jak w 1 klasie podstawowki mama jezdzila ze mna po roznych lekarzach bo mialam wielgachne wezly chlonne w obu pachwinach, pod pachami i na szyji. Pamietam tez ze bolalo mnie tak bardzo ze czasem mialam problem z chodzeniem i musialam zostac w domu pod koldra. Lekarze mi robili wiele badan i nawet atrszyli nas bialaczka. W koncu do dzis nie wiadomo z czego to sie wzielo.. Pamietam ze zawsze to nawracalo jesienia i wiosna. Skoro mi nic powaznego nie bylo i do dzis zyje ponad 20 lat to mysle ze i twojemu synkowi nic nie bedzie ale oczywiscie obserwuj to;)