Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fizyka kwantowa

Pralka na raty- gdzie najkorzystniej?

Polecane posty

Gość Fizyka kwantowa

Planuje kupic pralke na raty, w jakim sklepie najkorzystniej? W Media- Expert reklamuja raty, 40 rat bez odsetek a tak na prawdę wychodzi 800zł. wiecej, czyli ściema:( Polećcie coś:)

Gość Fizyka kwantowa
no fest:( nikt nie wie???

Gość niezalogowana Carrie
w media markt i rtv euro agd są bez odsetek

Gość Fizyka kwantowa
czy bez odsetek to sprawdzone??? Bo reklamuja sie tak, a jak przyjdzie co do czego, to raty wygladaja inaczej:O

Gość niezalogowana Carrie
Sprawdzone :)

Gość Fizyka kwantowa
rtv euro agd- z odsetkami, sprawdzałam:(

Gość maturks4
Całkiem niezła pralka Boscha kosztuje ok 800 zł. Czy naprawdę nie można kupić jej za gotówkę? Nie przepłacając ok 70 % na "ratach bez odsetek" (hi, hi - frajerzy). Nawet gdybym połowę miał pożyczyć od kogoś na 2 miesiące. Na pewno za mniejszy procent

Gość Fizyka kwantowa
maturks4--> dawaj linka z ta pralką! Student na stypendium nie wyciągnie kaski ot tak sobie, mając w perspektywie meblowanie mieszkania:)

Gość Fizyka kwantowa
odmówiłam tego ubezpieczenia= bank odmówił kredytu:( I wszystko w tym temacie:)

Gość samotaaa
A mi sprzedawca tez odmowił mowil ze w banku sie nie zgodzą ale ja nalegałam i bank wyraził zgode.

Gość Fizyka kwantowa
no widzisz? A mnie sprzedawczyni poinformowała,że w takim wypadku bank zawsze odmawia kredytu:( Ale spróbuje jeszcze raz...:)

Gość samotaaa
Nie wierz mu. Mi też tak wmawiał, ale ja mówiłam mu że albo bez ubezpieczenia albo wcale wiec wysłał wniosek do banku. I co??i jakos bez problemu dostałam kredyt! Sprzedawcy sciemniaja bo maja jakis procent od tego ubezpeicznienia

Gość samotaaa
powiedzialam sprzedawcy ze kazdy ma prawo odmowy ubezpieczenia i że ja chce kredyt bez ubezpieczania. Sprzedawc powiedział ze dobrze wysle wniosek do banku ale watpi ze to przejdzie..:-) Jakos rpzeszło bez problemu!!!:-)

Gość samotaaa
a jak juz pojdziesz do euro agd to dostaniesz na bank. Bo tam daje kredyt sygma bank, takze sprobuij:-)

Gość ech..............
Już ci mówię bo sam ostatnio kupowałem Z małych 45cm 5kg masz do wyboru tylko 2 solidne pralki... Opcja 1 beko z gwarancją na 5 lat ( sprawdź modele na stronie) koszt ok 900pln pochodzi 5 lat a więcej ci normalna pralka nie podziała obecnie produkowana :) Ponoć beko chodzi 8 lat. Opcja 2 lg dd. Cena ok 1100 1200pln. Nie dokupisz 5 letniej gwarancji nigdzie :( Można kupić ubezpieczenie. Jest to najlepsza obecnie pralka. Ale gdyby miała za dopłatą 5 latke. Gdzie kupić Opcja a) rtv euro agd, media markt, media expert Opcja b ) jak ja :) zaprzyjaźniony sklep w którym kartę gwarancyjną podbiją ci za rok :P czyli masz 3 lata gwarancji na lg. A raty wszędzie dochodzi koszt ubezpieczenia. Więc nawet jak masz 699pln to płacisz coś koło 760 w ratach.

Gość Fizyka kwantowa
pod nosem mam Media-expert, do euro agd szmat drogi:( jeszcze raz spróbuje w media

Gość ech..............
A nie lepiej w mbanku?? Mbank daje raty na 0 % w tych sieciach w 15 min. Jesli masz >1000pln dochodów na konto co miesiąc. A z ubezpieczeniem tak właśnie jest................ Chyba że masz 30 lat albo umowę bezterminową.

Gość Fizyka kwantowa
ech.............:) Za Beko to ja dziękuje, mam lodówke i..czekam kiedy "zdechnie". Plastykowa porażka, łamią się części: klamki, drzwiczki zamrażarki, wsuwane półki....no, agregat jeszcze chodzi:) Ja szukam ładowanej od góry, bo tylko taka mi wejdzie do łązienki. Ubezpieczenie, które mnie przerwaziło wynosiło stosunkowo dużo do rat i tak np. 25 zł. rata za towar plus 20zł/m-ąc ubezpieczenia przez 40 rat!!!!

Gość Fizyka kwantowa
acha- ja pisze tu nie o wykupieniu ubezpieczenia przedłużającego gwarancje a o ubezpieczeniu kredytu:(

Gość samotaaa
ja tez mowilam o ubezpieczeniu kredytu, takze ja mam kredyt bez ubezpeiczania

Gość Fizyka kwantowa
Własnie wróciłam z media-expert:O Raty 40x25zł. zero procent okazały sie finalnie ratami 40x49,50zl. przy cenie pralki 945zł 😡 Na moje pytanie, dla kogo ta rata zero procent ...Pan mi nie potrafił odpowiedzieć:O Bank odmówił kredytu:( Zaproponował 24 raty po 64zł., codaje grubo ponad 550zł. wiecej za produkt... Moja dyskusja była rzeczowa i byłam upierdliwa do bólu, ale cóz.... Pan stwierdził,ze to Bank dyktuje warunki...ech. Czyli kochani- nie ma czegos takiego ja zero procent!!! Wielka sciema...i tyle. Kłamia w gazetkach, bo NIKT nie dostanie tych rat!!! I już:(

Gość samotaa
jestem w szoku bo ja takie raty dostałam. Kupowałam maszyne do szycia za 500 zł i raty moje wynoszą 500 zł i ani grosza wiecej.

Gość samotaa
ale tak jak mowie idz do euro agd albo media markt. media expert to mały pionek wiec i bank ma pewnie weiksze wymagania.

Gość samotaa
a powiedz mi czy ten sprzedawca sam cie przekonał ze nie da sie wziasc takiego kredytu czy może wysłał wniosek do banku i bank dał odpoiwiedz odmowna???? Bo mnie rowniez sprzedawca przekonywał ze to nie przejdzie ale ja powiedzialm zeby wysłał wniosek do banku i wtedy okazalo sie ze bez problemu dostałam raty 0%

Gość Fizyka kwantowa
Tak jak napisałam, wziął mój dowód i wysłał zapytanie do banku. Albo raty podwyższone ubezpieczeniem...albo raty takie jak w ofercie i...odmowa udzielenia kredytu przez bank. Nie wiem, co on tam klikał, ale twierdził,ze "za duzo rat"- odmowa banku na udzielenie kredytu. Zapytałam się w takim wypadku, kto wylicza te raty do gazetki? Wy sami takie głupoty podajecie? No, chyba nie bank, skoro oferuje a potem odmawia:O

Gość Fizyka kwantowa
Tak jak napisałam, wziął mój dowód i wysłał zapytanie do banku. Albo raty podwyższone ubezpieczeniem...albo raty takie jak w ofercie i...odmowa udzielenia kredytu przez bank. Nie wiem, co on tam klikał, ale twierdził,ze "za duzo rat"- odmowa banku na udzielenie kredytu. Zapytałam się w takim wypadku, kto wylicza te raty do gazetki? Wy sami takie głupoty podajecie? No, chyba nie bank, skoro oferuje a potem odmawia:O

Gość Fizyka kwantowa
Wczoraj, w euro agd, kupiłam te pralke na 40 rat po zero procent. Co prawda dostawałam w międzyczasie inne propozycje kredytowe, ale sie uparłam. Czekałam godzinę na decyzję banku ale zgodzili sie na 40 rat po zeroprocent, czyli cena pralki rozłozona na 40 rat i nic więcej. Jedyna różnica w tym zakupie to Lukas nie potraktował tego jako sprzedaż ratalną a jako kredyt konsumencki. Jaka to dla mnie różnica to nie wiem, ale mam w Umowie jasno napisane po ile rata i w ilu częściach:) Dzieki za pomoc:)

Gość gość
Najbardziej chyba opłaca się kupować przez internet. Tam jest zawsze taniej niż w sklepie. Zajrzyj na stronę http://dogodneraty.pl/index.php?online_przezinternet_bezbik_nadowod_bezzaswiadczen Wypełniasz tylko wniosek i za ich pomocą trafia on do kilku banków które mogą udzielić Ci rat. Ja też tak ostatnio kupowałam lodówkę. Tak jest chyba najkorzystniej.

Gość Miya22
Jak coś muszę wziąć na raty to korzystam z platformaratlna.pl Korzystnie, bez krętactw bez oszukiwania. Wszystko bardzo prosto przedstawione bez ukrytych kosztów. Już dwa razu wzięłam u nich coś na kredyt i spłacam raty ale w takiej wysokości w jakiej jestem w stanie spłacić.

Gość gość
podbijam temat. Czy gdzieś są jeszcze darmowe raty?