Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konietka2316

dieta

Polecane posty

Gość konietka2316

Witam! Mam ogromną prośbę. Chcę schudnąć, lecz wszystkie diety są bardzo drogie więc postanowiłam nie jeść żadnego cukru pod żadną postacią oraz jem bardzo mało przez cały dzień np 2 krokiety z kapustą lub serek ok(160kalorii) i 2 kromki chleba. Schudnę w ten sposób? i czy to nie jest szkodliwe dla mojego zdrowia? Proszę o odpowiedź.

Oczywiście, że schudniesz....ale powinnaś wzbogacic troszkę taką dietę o witaminy (jabłko, pomarańcz) pomyśleć o białku...kiedyś w końcu Twój organizm sie o to upomni.

Gość konietka2316
Tylko, że ja już jem tak ponad tydzień i nic nie schudłam. Czy to możliwe, że jak nie będę ćwiczyć mimo, że tak mało jem to niewiele schudnę? Jestem zdesperowana bo mam tendencje do tycia. A musze schudnąć do października.

dużo: warzyw, owoców, umiarkowanie: twarożków, maślanek, mleka jogurtów do tego otręby mniej: chleba ciemnego, owsianek zdrowo, regularnie, lekko ->schudniesz bez efektu jojo wskazówka: te zasady obowiązują do końca życia bo inaczej JOJO!

Gość konietka2316
jeabejbeeeeeee a moglabyś mi napisac jak np ma wygladac jedzienie jednego dnia i w jakich ilosciach? bo ja albo nie jem prawie wcale albo jem i mam takie cos,ze nawet jak zaczne jesc np tylko warzywa to bede je jadla w ogromnej ilosci i wyjdzie na to samo :( czy moze jakies tabletki odchudzajace mi pomoga? bo juz nie wiem co mam robic:(

Gość konietka2316
waże 62kg wzrostu mam 164cm i chcialam bym chudnąć do 53 kg

Gość konietka2316
mam taki tryb zycia,ze nie bardzo mam czas na cwiczenia :( od rana do wieczora jestem na uczelni wracam do domu i obowiazki rozpalenie w piecu, przyniesienie drzewa, sprzatanie itd i po tym juz jest ok 22 i padam ze zmeczenia.

przykładowe śniadanie(dziś jadłam) twarożek grani z pomidorkiem, ogórkiem,cebulą i pieprzem do tego kromka razowego chleba i herbata(najlepiej zielona) (pieprz rozgrzewa i pobudza metabolizm. właściwie wszystko co pikantne poprawia trawienie) Podstawowa zasada- łączyć białko z warzywami węglowodanami i tłuszczami. Równowaga. Trzeba ustabilizować metabolizm. II śniadania kubek owsianki (nesvita czy fitella) obiad: zupa jarzynowa na rosołku warzywnym(kapusta, marchew, kalafior- warzywa na jakie ma się ochotę, trochę koperku do smaku) + łyżka jogurtu naturalnego. podwieczorek: owoc (pomarańcza, grapefruit, jabłko lub coś innego ) kolacja: surówka z kapusty marchwi, ogórka papryki + kromka chleba razowego. 1.Nie solimy! sól zatrzymuje wodę w organizmie 2. Pijemy dużo płynów(osobiście wypijam litry różnych herbat- bez cukru ma się rozumieć) 3. jemy najpóźniej 3 godziny przed snem 4. Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę

Gość Awanturnicaaa6874
Krokiety? Chleb Dziewczyno! Bierz się za dietę dr.dukana wcale nie jest droga bo przecież nabiał nie jest drogi a schudniesz napewno. Tylko albo akceptujesz tą dietę w całości albo wcale.

Gość Awanturnicaaa6874
Na diecie dukana od razu zauważysz efekt. Po 10dniach

Gość konietka2316
Awanturnicaaa6874 ta dieta jest droga zobacz łosoś, owoce morza, twarożek fromage, pierś z kurczaka za jedzeina na caly dzień zapłace blisko 100zl Śniadanie: może zawierać jogurt 0% tłuszczu albo twarożek fromage, jajko gotowane, 1 plaster indyka albo chudej szynki, można zrobić prostą jajecznicę z łososiem. Filiżanka gorzkiej herbaty albo kawy jest doskonała na śniadanie. Obiad: naleśnik z otrębów owsianych z łososiem albo beztłuszczowym białym serem, lub różnymi owocami morza, twój wybór może być inny. Kolacja: ostatni posiłek musi być dość lekki. Tak więc na kolację dobrym rozwiązaniem będzie ryba z grilla lub pierś z kurczaka gotowana z cytryną i papryk.

Jeżeli chcesz zdrowo schudnąć te 10kg najlepiej idź do dietetyka. Jeżeli ci się nie chce, zamiast diet z netu stosuj zdrowe zasady odżywiania się - wprowadź je na stałe i nie wracaj do zgubnych nawyków. - szklanka wody przed posiłkiem zapełni żołądek - od stołu odchodź z lekkim uczuciem niedosytu (przejadanie się rozciąga żołądek) - wprowadź do diety czyste otręby owsiane (oczyszczają jelita i regulują ich pracę) - jedz max 3 godz.przed snem - jedz owoce i warzywa (nawet jako przekąski, zamiast słodyczy) - nie rezygnuj całkowicie ze słodkości - pozwól sobie na drobne przyjemności - jedzenie nie ma być karą - jedz powoli (uczucie sytości pojawia się dopiero po 20minutach)

Levviatan ma rację - dodatkowo staraj się ćwiczyć (choćby np.500 skoków na skakance codziennie - to nie zajmuje dużo czasu). Ważniejsze od wagi jest twoje odbicie w lustrze - zmieniając proporcje tłuszczu i mięśni wyszczuplejesz wizualnie, choć wskazowka wagi nie drgnie.

Gość konietka2316
pije wode przed posilkiem nie najadam sie do syta jem nawet wiecej niz 3 godz przed snem powoli tez jem Boje sie,ze juz zawsze bede gruba. bo ja mam genetyczne tendencje do tycia moja mama wazy blisko 100kg, a wiesz dietetyk mi zasugeruje diete ale droga a mnie nie stac :(

Gość noami..
A właśnie, ze nie łaczyć za bardzo białka i węglowodanów! JAk jesz ser, to bez chleba, jak mieso, tez, najlepiej z warzywem, owoce tez lepiej salatke sobie zrobic, niz jogurtem zalewac itd....

Pewnie cię tym zmartwię, ale nie każdy może być szczupły. Jeżeli rzeczywiście masz genetyczne uwarunkowania to twoja walka z kg może być długa, bardzo trudna i bezowocna. Co nie znaczy, że nie możesz jej podjąć. Staraj się w miarę czasu i możliwości połączyć ruch i zdrowe odżywianie. W ten sposób, wprawdzie niezbyt szybko, powinna waga iść trochę w dół. Albo przynajmniej poprawi ci się samopoczucie :) (umiarkowany wysiłek fizyczny sprawia, że organizm produkuje endorfiny i człowiek zaczyna optymistycznej patrzeć na siebie i świat).

Co do tego łączenia - podstawowy błąd jaki robi wiele osób (nieświadomie) to mięso na obiad i do tego ziemniaki.