Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasieńka19888

Prawdopodobieństwo zajścia w ciąże.

Polecane posty

Gość Kasieńka19888

Witam mam taki problem: odbyłam stosunek przerywany w dniu niepłodnym po owulacji- wiem to i z obliczeń i obserwacji. Chciałam dla pewności zakupić tabletki "po" ale w awaryjnej sytuacji bardzo trudno umowic sie tak z miejsca z ginekologiem w celu wypisania recepty. Do następnej miesiączki mam 10 dni ale do tego czasu chyba umre ze strachu. Proszę o odpowiedz, jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciążę?

Gość mrrrrrr3241
100 %

Gość MiłaMałaSłodka
A dostało się do ciebie nasienie?

Gość wrednamalpa26
będą bliźniaki:D:D:D

po pierwsze owulacji nie da sie stwierdzic poprzez obserwajce i nie ma czegos takiego jak dni 100% nieplodne, jest cos takiego jak czas wzglednej nieplodnosci poowulacyjnej - gdybys o tym wiedziala nie zadawalabys takich pytan moim zdaniem szanse sa mniejsze niz 1 na 1000000 i cos jeszcze daruj sobie seks skoro nie jestes na niego gotowa

nie masz sie czym przejmować :) prawdopodobieństwo bardzo małe.. to chyba ze faktycznie Cię zalał :P ale to juz ty powinnaś wiedzieć

pozatym skoro piszesz ze do nastepnej miesiaczki masz 10 dni, to kiedy byl ten stosunek co? owylacja nastepuje zawsze 14 dni przed miesiaczka, dlatego fazy lutealne sa tak zroznicowane, mozesz ja miec 4 dni przed skokiem i nawet 4 dni po nim

nie mówiąc o tym że zapłodniona komórka jajowa nie wpływa na cykl miesiączki dopóki się nie zagnieździ co następuje po kilku dniach od zapłodnienia a poza tym okres może występować do 3 miesiąca ciąży bierze się za seks a nie ma pojęcia o nim, swoim ciele i jeszcze panicznie się boi konsekwencji seksu.

Gość Kasieńka19888
Miesiączka wypada 21 ale "to się stało" w nocy z soboty na niedziele. Wiem na 100 % ze wyszedl przed koncem bo widzialam. Ponioslo mnie i tyle a ciazy sie bardzo boje od rana probowalam sie umowic z ginekologiem ale niestety na prozno, napisalam do endokrynologa w celu uzyskania informacji, czy moze wypisac mi recepte ale nie otrzymalam informacji zwrotnej. "Tabletka po" w Polsce jest naprawde bardzo trudno dostepna i glupota jest ze w takiej "awaryjnej sytuacji" musisz szukac ginekologa i prosic sie o wypisanie recepty....:/

nie wiem, bo ja nie mialam problemu z recepta - pojechalam na dyzur do szpitala kilka lat temu, pokazalam dowod osobisty i kobieta wypisala mi recepte

levvi :D prosze cie nie mow o okresie do 3go miesiaca ciazy :D nie ma czegos takiego jak kres, zreszta skoro laska sie obserwuje to z samych obserwacji moze zauwazyc czy okres jest okresem czy plamieniem, czy moze nawet plamieniem srodcyklicznym ale to wyzsza szkola jazdy ;) facet i interesuje sie kobiecym cialem, nono ;)