Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do ślubu piękna

Mam kilka miesięcy co sądzicie o tej diecie??

Polecane posty

Gość A czy przy takiej
Do autorki . Przeczytaj sobie ten artykul to zrozmiesz ze nic nie da jedzenie platkow na wodzie , nie tedy droga , to nie tluszcz nas tuczy tylko weglowodany . Uwazam ze za bardzo restrykcyjna jest Twoja dieta i predzej czy pozniej sie poddasz bo takie sa prawa organizmu ,ktory sie upomni o swoje , z glodem sie nie wygra .Artykul polecam wszystkim ,ktorzy mysla ze od chlebka wieloziarnistego i platkow z jogurcikiem schudna :http://nowadebata.pl/2011/08/03/insulinowa-teoria-otylosci-w-pigulce/

Gość do ślubu piękna
Kurcze płatki dlatego na wodzie, bo chciałam uniknąć łączenia białka i węglowodanów. Nie dlatego, że chciałam uniknąć tłuszczu, które znajduje się w mleku. Ponadto chciałam na śniadanie nasycić się czymś ciepłym i dostarczyć naturalnego błonnika, który przy dietach właśnie eliminujących węglowodany jest niezbędny, żeby regulować pracę jelit. Główne posiłki to mięso i właśnie warzywa o niskim indeksie glikemicznym ( czyli zawierające minimum cukrów ). Więc nie rozumiem co konkretnie w tym jadłospisie jest według Ciebie nie tak?

Gość autorko dieta całkiem całkiem
moja pani dietetyk na początku odchudzania podała mi niemal identyczną diete. tylko, że to były 3 etapy a pierwszy trwał 21 dni. coś mi sie wydaje, że to podpucha bo nie znając sie na dietetyce to zaczęłabyś dukana albo inną kopenhaską. ja na takiej diecie schudłam 9kg a potem kilogramy dalej spadały tylko wolniej, ale pani doktor wyprowadzała mnie umiejętnie z tej diety.

Gość autorko dieta całkiem całkiem
a ile masz wzrostu i ile wazysz?

Gość do ślubu piękna
Mam 172cm wzrostu i 64kg. Chcę suknie dość dopasowaną, więc muszę zgubić jakieś 6-8kg.

Gość A czy przy takiej
Dieta jest zbyt glodowa niepotrzebnie , bo dlugo tak nie pojedziesz , nawet jesli jakis czas to organizm sie zorientuje ze jest nadeszly chude czasy i za wszelka cene bedzie sie staral by nie " puscic " tluszczu i spowolni metabolizm .Nie unikaj tluszczu ,bo on daje sytosc , wtedy dluzej wytrwasz na diecie . Na sniadanie jak chcesz cos cieplego to moze jajecznica ? Ogolnie chodzi o to by dieta zawierala 1g bialka na kg wagi naleznej na dobe , 1.5 g tluszczu na kilogram wagi naleznej na dobe i do 50 - do 70 gram weglowodanow na dobe .Czyli np przy wzroscie 170 cm ,proporcje te powinny wygladac tak : 70 g bialka na dobe , 105 g tluszczu na dobe , 50 (do 70g) g wglowodanow na dobe . Oczywiscie to tez jest sprawa dosc indywidualna ,niektorzy jedza 2g tluszczu /kg/dobe i tez chudna (ja nie ) , chodzi o to by przetestowac u siebie ta granice .Dieta jest o tyle dobra ze jedzac 1200- 1500 kcal wcale nie chodzi sie glodnym i nawet nie odczuwa sie ze jest sie na diecie . Do wyliczania zawartosci bialka ,tluszczu i weglowodanow polecam " kalkulator optymalny " .