Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaszkrabka123456

dajecie jajko do ciasta na pierogi ?Bo ja juz sama nie wiem .

Polecane posty

Gość matkaszkrabka123456

dostałam 2 kg sera i niechce zeby sie zmarnował, upiekłam juz sernik a sera nadal duzo...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawsze daje 1 jajko, moja
mama dawala, babcia, prababcia i pokolenia wstecz zawsze jeden i ten sam przepis ;-) kilo maki, jedno duze wiejskie jajo i wody tyle, ile trzeba zadnego oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matkaszkrabka123456
dziekuje ide nadal walczyc z serem .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja dodaje
ja dodaje jajko i olej- ciasto jest wtedy super elastyczne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grtfe
a ja dodaje tylko zoltko i troszke oleju no i ciepla woda. wychodzi super :) widac kazda ma inny spsob na przyzadzenie ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawsze daje 1 jajko, moja
hehe, slyszalam o roznych takich pomyslach, ale wole swoj sprawdzony przez wieki - czesto robie pierogi i wszytskim zawsze to ciasto bardzo smakuje, kazdy pyta, jak osiagam ten efekt - czy to ziemniaki, czy inne bajery - a to najprostsze, co moze byc ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaaagness
u mnie od pokoleń ciasto na pierogi składa się tylko z 3 składników: mąki, wody i soli. Nic więcej, żadnych jajek. Z jajkiem to się ciasto makaronowe robi, a więc zmierzamy w stronę włoskich tortellini. Ale jak wiadomo w różnych domach są różne przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lajla90
Ja nie daję jajek. Pierogi nigdy się nie rozklejają, a ciasto jest miękkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kropelak03
Bez jajek, tylko maka i woda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ferww
ja robiłam z mąki i kefiru - bardzo dobre było; a słyszałam że jeszcze z mąki i wrzątku jest dobre; a jak oglądałam kuchenne rewolucje, to gessler kazała wbić jajo, wyrobic ciasto i przykryć je gorącym talerzem - ciasto zmięknie i się uelastyczni podobno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja daje tylko make i wode z rozpuszczonym w niej maslem. Zadnego oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×