Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romek...zagubiony

Kobieta której nie kocham a ciąża

Polecane posty

Gość romek...zagubiony

Witam wszystkich , może to nie jest najodpowiedniejsze miejsce na tego typu pytania , bo w końcu jestem facetem i już nie wiem co zrobić , potrzebuję czyjegoś obiektywnego zdania ! a Mianowicie w skrócie ,kobieta z którą bylem kilka lat zdradziła mnie nasz związek się rozpadł , lecz potem spotkaliśmy się jeszcze poroz.itd!pewnego razu zdarzyło sie i się z nią przespałem , pech trafił,że ona jest w ciąży!!jestem w kropce zero pomysłów co dalej! pomagam jej wywiązuję się z bycia"ojcem" Ale jak żyć z kobietą której nie kocham,mieszkać spać???? Ona uważa,że dziecko jest moje.......

Gość romek...zagubiony
kobiety pomóżcie?

Gość nighttime butterfly
nie kochasz jej więc dla wspólnego dobra (w tym i tego nienarodzonego jeszcze dziecka) odejdź od niej. Jeżeli niepewny czy to Twoje, czy nie poleć zrobienie testu i tyle. Rozwieje wątpliwości, a jeżeli okaże się, że Twoje to jako porządny tatuś będziesz łożył na maluszka :)

Gość cvhj
Zrób badania genetyczne. Jeśli dziecko jest faktycznie Twoje, musisz płacić alimenty i utrzymywać matkę w ciąży. Nie musisz z nią mieszkać ani się żenić.

Gość Jo-------anna
Nie warto się męczyć,bo to żadne dobro dziecka, a to główny argument matek. Alimenty. Rozeszliście się. Błąd, że kochaliście się po rozstaniu.. A jeszcze większy, że się nie zabezpieczyliście..

Gość mala56
Chcesz wiedziec czy dziecko jest Twoje-zrob badania. Jezeli okaze sie Twoje to plac alimenty, pomagaj jej w opiece ale mieszkac i spac z nia nie musisz-kazde z Was moze sobie jeszcze ulozyc zycie.

Gość Milenooooo
A jaka pewność,że to Twoje? Spaliście raz a ona widocznie ma tendencje do szmacenia się więc może po prostu chce Cię w ten sposób złapać.

Gość romek...zagubiony
Ale ja chcę ,żeby to dziecko jak się okaże moje mialo ojca i matkę. Kurde nie wiem jak to pogodzić chciałbym widzieć jak dorasta staje itd? Ona twierdzi ,że mnie kocha zaluje itd obiecalem jej ze bedzie mogla zamieszkac z tym dzieckiem nie wiem czy dobrze zrobilem

Gość romek...zagubiony
najgorsze jest to,że ona cały czas mysli,że bedzie jak dawniej ,ze bedziemy szczesliwa rodziną nie przyjmuje do wiadomosci ze jej nie kocham,że mam zlal do niej .....

Gość ewelinaoopop
uważam że najpierw powinienies zarządać testu na ojcostwo (można go wykonać jeszcze w ciąży) a potem należy się jej szczera rozmowa, powiedz jej to co nam. że masz żal i nie będzie tak jak ona chce, ale możecie sie wspólnie zastanowić jak rozwiązać tą sprawę żeby dziecko nie cierpiało

Gość romek...zagubiony
mowilem jej ,ze chce testu a ona mi,ze "jak Ty to mozesz wlaasnemu dziecku robic itd" ona wie,ze mam zal ale ciagle liczy ze bedzie pieknie kolorowo

musisz jej powiedzieć to w twarz. bo być może ona sobie robi nadzieje na cudowną rodzine a niestety szczerość w tej sytuacji będzie podstawą. a powiedz mi czy potrafisz być ojcem i pokochać to dziecko ? bez względu na to, że do tej kobiety nie czujesz kompletnie żadnych uczuć wyższych ja w takiej sytuacji wole usłyszeć prawdę niż łudzić się , żebędzie ok nie obwiniaj się bo zarówno jak i Ty i jak i ona powinniście myśleć o zabezpieczeniu jesteś pewien że podczas waszego stosunku mogło dojść do zapłodnienia? bo być może faktycznie jej rosnący brzuch to nie Twoja sprawa czekam na odpowiedź

Gość dionisja
nie daj się jej zmanipulować. taki test nie boli a sytuacja będzie jasna

ROMEK ZAGUBIONY WIESZ CO PO TWOIM POWYZSZYM WPISIE WYDAJE MI SIE ZE TO JEST TYLKO JEJ GRANIE NA UCZUCIACH W TEN SPOSOB JAK MOZESZ ROBIC TO WLASNEMU DZIECKO BO JAKBY NIE MIALA NIC DO UKRYCIA TO NIE MIALA BY ZADNYCH PRZECIWWSKAZAN NIE DAJ SIE JEJ . BO BYC MOZE ONA SAMA NIE WIE KTO JEST OJCEM A WIE ZE TY MASZ DOBRE SERCE I JEJ NIE ODMOWISZ ZDRADZILA CIE . WIDZISZ JAKA POTRAFI BYC ? CHOLERA WIE Z ILOMA SPALA NAWET I Z TOBA KOLEJNY RAZ BEZ ZOBOWIAZAN POSZLA TAKIM LUDZIOM SIE NIE UFA BADZ TWARDY !!! I STAWIAJ NA SWOIM I POWIEDZ ZE DOPOKI NIE ZROBISZ TESTOW TO NIE UZNAJESZZ TEGO DZIECKA

Gość romek...zagubiony
przespałem się z nią okolo 2-3 miesiace po zakonczeniu przez nia tamtego romansu (nie mam pewnosci ,ze w miedzy czasie z nim jeszcze sie nie spotykała)_ Dziecko juz chyba kocham niestety ona cały czas bierze mnie na litosc jak mowie jest cos czego ona nie chce slyszec,ze ja denerwuje ,brzuch ja przeze mnie boli itd itd Nadal mysli,ze bede z nia jest zazdrosna o moje kolezanki itd Cyrk

Gość romek...zagubiony
ja chyba jestem totalną dupą i nie umiem postawić na swoim....

prosze Cie Ty nie daj sie zmanipulowac ona widze ze jest dobra aktorka i zrobi wszystko zeby Cie zatrzymac mowie Ci powiedz ze gdy nie zrobi testow nie uznajesz dziecka to jest naprawde bolese ale ona sie wtedy nie wykreci i jesli bedziesz mial pewnosc ze to dziecko jest Twoim dzieckiem wtedy pomyslimy na razie kiedy nie masz pewnosci ... bardzo mi przykro z Twojego powodu naprawde wierz mi . nie zgadzaj sie na mieszkanie i na spanie w jednym lozku bo nie stworzysz rodziny a pamietaj , ze Wasze dziecko bie jest przeszkoda mozesz sobie znalezc kobiete , ktora zaakceptuje ta sytuacje byc szczesliwy a kiedy ulegniesz zamkniesz sie na caly swiat dla kobiety ktorej nie kochasz a nie pokochasz juz . to, ze ona ma czelnosc byc zazdrosna to jestem pod wrazeniem musisz byc silny naprawde potrzebujesz byc silny !

Gość romek...zagubiony
nawet nie wiesz jak się czuję nie wiem co mam zrobić cholera ! chcę być szcześliwy ,chcę by to dziecko mialo Dom ,mieszkanie!!! na dodatek jest pewna kobieta w moim zyciu z którą jestb cudownie ale ona chce czegos wiecej a ja na razie sama widzisz ,sam sie nie umiem odnalezc !

Gość romek...zagubiony
zesz kurde ,że musiało mnie takie coś spotkać...

Gość cvzczfa
No to powiedz jej, że życie spędzisz z inną kobietą.

Gość mała wronaaa
takie rzeczy sie zdazaja tylko ze bedac na sile z matka nie uszczesliwisz dziecka tylko szczesliwi rodzice maja szczesliwe dzieci ale z koro jej nie kochales to po co sie z nia przespales

Gość mała wronaaa
sory za te byki ciezki dzien

Gość romek...zagubiony
alkohol.... sentyment....ale ciezko bedzie mi zostawic to dziecko o ile ono okaze sie moje,...

Gość mała wronaaa
nie musisz go zostawiac ale skoro sentyment to moze jeszcze cos czujesz do niej

Gość romek...zagubiony
nie nie czuje, słuchaj jak bys była z kims tyle lat tez bys czuła sentyment....

Gość mała wronaaa
posluchaj nie spiesz sie nie zapraszaj jej do swojego zycia poczekaj popatrz moze ten sentyment zmieni sie w milosc tylko nic na sile

Gość ja jestem wqrwiona
mowilem jej ,ze chce testu a ona mi,ze "jak Ty to mozesz wlaasnemu dziecku robic itd" ona wie,ze mam zal ale ciagle liczy ze bedzie pieknie kolorowo śmieszne :D trafiłes na niezłą manipulantkę, skoro nie potrafi zrozumiec twoich obiekcji po zdradzie

Gość dionisja
dziecko sie jeszcze nie urodziło i nie wiadomo czy jest twoje. w całej tej sytuacji chodzi o to że nawet jesli jesteś typem faceta dupy wołowej to nie możesz pozwolić tej dziewczynie zeby rozwaliła ci życie. idziesz do niej i mowisz: chce ci pomoc ale najpierw poprosze o test na ojcostwo gdyż ci nie ufam i jest to moje ostatnie słowo. jesli dziecko jest moje, zrobie wszystko zeby bylo szczesliwe. warto też dodać że jej łzy nie robią na tobie wrażenia - wtedy bedzie wiedziała że mowisz poważnie. warto dać jej troche czasu do namysłu, powiedz że czekasz na jej decyzje co do testu przez tydzień, a jeżeli się nie zgodzi to jest to jednoznaczne z tym że nie jest pewna kto jest ojcem. to jest podobna sytuacja co z matką magdy z sosnowca. nie chciała się poddać badaniu wariografem, z konkretnego powodu. 3mam za ciebie kciuki, musisz byc mądrym mężczyzną nie daj się babie wykorzystać

Gość mała wronaaa
tak bylam z kims 4 lata i tez czuje sentyment ale my sie unikamy jak ognia chyba oboje wiemy ze to by sie dobrze nie skonczylo

Gość glutyyyyy
A to jest pewne,że ona jest w ogóle w ciąży? miała USg i takie tam...