Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Li-monka

allegro.Dopłata za przesyłkę.HELP!!!!!!

Polecane posty

kupiłam szampon na allegro,w opisie jest opcja listu za 9zł, sprzedający żąda dopłaty 3 zł bo na stronie "o mnie" jest że list jest do 400g a szampon waży więcej. Co robić??

Gość łasicaaaaaaa
jest opcja dopłaty w płace z allegro osobiscie jeszcze sie tym nie poslugiwałam, miałam dopłacic 2 zł ale sprzedawca napisał zebym zrobiła to przy nastepnych zakupach

ale CZY JA MAM OBOWIĄZEK MU DOPŁACAĆ? skoro wiedział że szampon waży więcej niż 400g to nie powinien tej opcji umieszczać w opisie aukcji,czy ja się mylę?

Gość ulala88
to odpisz mu ze na str poczty polskiej wysylka listu poleconego do 500g kosztuje 5.80;/

Gość łasicaaaaaaa
ale wtedy on doda koszt koperty i wyjdzie drozej, ja bym dopłaciła żeby sie z nim nie użerwć zwlaszcza ze przed zakupem musimy zapoznac sie z regulaminem i stroną o mnie, dodatkowo zawsze patrz na zakładkę więcej opji wysyłki (czy coś takiego)

Gość trollo
poza tym regulamin allegro mówi wyraźnie, że koszty pakowania, koperty, drogi na pocztę itp. NIE MOGĄ obciążać kupującego, a mają być wliczone w koszt towaru. Koszt przesyłki to tylko tyle ile ona faktycznie kosztuje

odpisałam mu,że nie ma słowa o tym w opisie aukcji.Najwyżej poczekam te 7 dni i rozpoczniemy spór