Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RakijaJa

Pomóżcie! Pit 37 cena za wypełnienie

Polecane posty

Gość RakijaJa

Ile kosztuje mniej więcej wypełnienie pita 37?

Gość trollo
niedorozwinięta jesteś, że sama nie potrafisz??? przecież to proste jak budowa cepa. Ściągnij sobie jakikolwiek darmowy program, który Cię krok po kroku przeprowadzi i 2 dychy, czy ile tam biorą od takich melepet, w kieszeni

Gość doradcaaaaa
ja piernicze, pełno jest w sieci darmowych programów ktore same ci pita wypełniają a ludzie plącą innym za pity. Wez poszukaj w sieci i sama sobie poradzisz. Ja tak sie rozliczam co rok

Gość nbv
a co nie możesz samodzielnie? tyle jest darmowych programów w necie -chwila roboty

Gość doradcaaaaa
trollo dokładnie:-D niestety pełno jeszcze naiwniaków co płacą po 30 zł za wypełnienie pita komus kto pewnie korzysta własnie z takiego darmowego programu:-D

Gość ikaelakjhgtf
ja ci za darmo rozlicze podaj dochody z pit 11 to ci szybko rozlicze

Gość RakijaJa
spierdalać jak nie wiecie czemu pytam, dla mnie to banalne jak zrobienie gówna, nie o to pytałam, ale jak już musiecie wiedzieć, to kurwa napisze. Mam starą ciotkę, mieszka bardzo daleko ode mnie na wsi i nie potrafi tego sama zrobić. ja do niej nie dojadę taki świat drogi i będzie musiała skorzystać z czyjejś pomocy, pewnie nie za darmo., więc stąd pytanie ile w urzędzie będzie to kosztowało, albo ile życzą sobie za to prywatne osoby. Jeśli więcej niż 10zł, to poświęxce się i przejadę te 600km TAK TO PRAWDA CO NAPISAŁAM. Nie takie pity w życiu rozliczałam nawet jak nie było ich w necie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość RakijaJa
ikaelakjhgtf - dzięki kochana za pomoc. Ale nie w tym rzecz właśnie, bo to nie o mnie chodzi. Powyżej napisałam. Moja ciotka jest że się tak wyrażę analfabetką :( i boję się że te dane co mi poda z pitu 11 to zamąci coś, naprawdę się boję, a to dokument jakby nie było i nie chcę żeby coś nie tak wpisać. Może wiesz ile ludzie za to biorą

Gość RakijaJa
Naprawdę mi żadne programy do tego nie są potrzebne, dzięki za taką pomoc. Ktoś tu napisał że 30zł biorą? No to trochę dużo, ciotka biedna jak mysz.

Gość trollo
to możesz jej po kolei kazać sczytywać z odpowiednich pozycji. Są one ponumerowane to chyb da radę odczytać. No chyba, że liczb też nie rozróżnia :)

Gość trollo
a swoją drogą to sam już się kiedyś zastanawiałem czy nie rozliczać różnym meleptom za kasę, nakład żaden - a kasa leci ;)

Gość RakijaJa
trollo - wiem że ciężko w to uwierzyć, ale ona jest dosłownie analfabetką, teraz zmarł jej mąż który wszystkim się zajmował i ona nic, dosłownie nic nie, nawet o tym że jest coś takiego jak pit 11, ja jej nie ufam że poda mi wszystko dobrze, pisać praktycznie ona nie umie, z liczbami pewnie też na bakier. Seri, nie ściemniam.

Gość RakijaJa
50?????????????? Boże! Lipa jak cholera, chyba się poświęcę i pojadę :( Dzięki za info

rakija niech ci ciotka wyśle pit poleconym i odeślesz jej gotowy wypełniony 8 zl i po kłopocie

Gość hipolita
bez względu na to kto będzie ci wypełniał pit i za ile, pamiętaj o wpisaniu KRSu jakiejś fundacji, żeby się 1% nie zmarnował. np krs l'arche to 0000054452 :>:>:> tak gdyby,s nie wiedziła też komu oddać :D a na powaznie, to pomagam im jak moge, jak ty tez mozesz, to bedzie ekstra, na pewno wszyscy się ucieszą ;)

Gość co łaska panie
w mojej okol,dyszkę kosztuje ta przyjemność,ja osobiście kawę kupiłem znajomej i mam luzik,mój znajomy był w Skarbowym,tam powiedział że nie ma zielonego pojmiacia jak wypełnić i urzędniczka za dwa zyla mu zrobiła,można też dać pita wypełnić różnym organizacjom,a w zamian odpisać %podatku na ich konto,całkowita darmocha i jeszcze komuś pomagam,alepierw sprawdzić trzeba tą organizację,czy nie oszuści,czy na ciuchy nowe nie zbierają,na sprzęt hifi.

Gość Ale bajer
PIT wypełniam sama i moim sąsiadom również którzy maja z tym problem.Nie biorę za to pieniędzy.Na przystanku widziałam ogłoszenie że wypełnienie kosztuje 20 zł.

Gość gość
Wystarczy, że ciotka pójdzie do kogokolwiek kumatego, zrobi kopię i wyśle ci nawet zwykłą pocztą, wypełnisz i odeślesz, wielka filozofia. Może jest ktoś w okolicy, kto jej skan zrobi? może na poczcie? Jechać 600 km żeby 20 zł zaoszczędzić???

Gość hipolita
co łaska panie ma racje ",można też dać pita wypełnić różnym organizacjom,a w zamian odpisać %podatku na ich konto,całkowita darmocha i jeszcze komuś pomagam". w sumie to nawet nie trzeba oddawać, sporo udostępnia na swoich stronach programy do rozliczania które robią właściwie wszystko za ciebie. na larche.org.pl jest na pierwszej stronie, daje po oczach :D

Gość gość
a gdzie dokładnie? bo ja jakos nie widze

Gość gość
dzieki :)

Gość gość
a ty te 600km poejdziesz za darmo? chyba taniej wydjzie zaplacic komus za rozliczenie tego PITa niz ciebie ta wycieczka

Gość hipolita
spoko ;) jesli choc jedna osoba dzięki mnie odda % na l'arche to będę naprawdę mega,. mega szczęśliwa :D

Gość gość
To zależy od lokalizacji. Nie podałaś swojej. Jeśli chodzi o Piaseczno, bo tam mieszkam, to nie jest to drogie – naprawdę pare groszy. Nie pamiętam dokładnie teraz ile bo sama prowadzę działalność gospodarczą a to trochę inne rozliczanie… ;) Przystępne ceny ma www.adamus.net.pl z którego korzystam.

Gość Trochę logiki
Pytanie brzmi co zrobiłby Donald Trump gdyby dostał do ręki formularz PIT 37 do wypełnienia. W moim przekonaniu pogniótłby kartkę i wyrzucił do kosza. Powiedziałby jak rozsądny człowiek: "Po co mi to? Wymyślili, to niech sami wypełniają. Nie znam się na tym i nie mam czasu. Mam swoje własne sprawy."

Gość Tak między nami
Jak się kogoś niepoważnie traktuje, to się podsyła deklarację PIT 37 do wypełnienia.