Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brekfaet

AZS co robic jesli Nutramigen nie pomaga?

Polecane posty

Gość brekfaet

córka ma 5 mies. ma wysypke na całym ciele . raz mniej raz bardziej widoczną./ alergolog zmienil nam mleko z bebilonu pepti na nutramigen. je juz 3 tyg ale poprawy nie ma, co jej moze powodowac tą wysypke??

Gość kosmetyki, proszek
w którym pierzesz jej rzeczy, płyn do płukania, perfumy których uzywasz, proszek którego uzywasz do twoich rzeczy i biorąc ją na ręce ona ma kontakt z twoimi ciuchami

Gość mi kazali płukać pranie
dwa razy i prać w 60st. specjalny proszek itp oprócz tego kosmetyki z biodermy atoderm i kilka dni leczenia maścią z hydrocortisoni (nie wiem czy dobrze napisałam) ale kosmetyki z biodermy świetnie same leczą skórę malucha! z tym,że mojej córce właśnie na bebilon pepti zmienił mleko.

Gość mleko mlekiem a dajesz jej
juz posilki stale? jesli tak to co? moze byc tez kurz, roztocza

Gość mama dziecka z egzema
wysypka na calym ciele to raczej wlasnie od proszku czy czegos takiego. kurz, roztocza, welna, pierze, zwierzeta, dywany w domu, przegrzanie dziecka, spanie u rodzicow w lozku, kolderka zamiast zwyklego kocyka, ubrania inne niz 100% bawelny - wszystkie te czynniki podrazniaja dodtakowo skore dziecka z egzema lub azs. prac ubrania w 60 stopniach + kilka plukan. nie uzywac plynow, zmienic proszek. moze tez uczulac jakis pokram staly.

Gość mohitoito
skoro dziecko pije nutramigen od 3 tygodni poprawa powinna nastapić wkrótce. daj organizmowi trochę czasu, alergeny mogą utrzymywac się w organizmie nieco dłużej. ja piorę w płatkach mydlanych rzeczy córki. próbowałaś probiotyki podawać, np. latopic dla dzieci z alergią pokarmową i azs? na suchą, łuszczącą sie skórę spróbuj krem Cetaphil DA, naprawdę pomaga, kosztuje niecałe 30 zł.