Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin122234445432211231

Wysypka?!

Polecane posty

Gość Marcin122234445432211231

CZEŚĆ:( Mam problem, który narobił mi bardzo dużo kompleksów już od dwóch miesięcy. Na skórze a mianowicie na brzuchu, nogach i innych częściach ciała pojawiła się wysypka(http://desmond.imageshack.us/Himg857/scaled.php?server=857&filename=lol2t.png&res=medium). Przez te 2 miesiące cierpliwie czekałem aż zniknie sama, ponieważ uważałem, że ma to wpływ na jakieś proszki do prania bądź płyny czy mydło. Kąpałem się codziennie po 30 minut, zmieniłem proszek na hipoalergiczny i wysypka nadal nie ustępuje. Pojawia się jeszcze liczniej ale już jako mała, czerwona, widoczna kropka. Mam te krostki nawet w pępku. Trochę swędzi, ale bardziej nie pokoi mnie jej wygląd. OKROPIEŃSTWO! Oszpeciła moją klatkę piersiową i co gorsza mam lekki ślad wysypki przy miejscu intymnym. Wybieram się do lekarza ale wolałbym być przygotowany na najgorsze, doradźcie BŁAGAM.

Gość Tak to ja ;)
Wygląda na typowy wysyp grzybiczy. Grzybicę możesz zwalczyć tylko i wyłącznie dietą !!! zero cukru, zero nabiału, jedynie jogurty naturalne i kefiry, dużo czosnku. Dieta antygrzybicza znajdziesz w google. Kup sobie liść oliwny i tabletki z oregano, czosnek niedźwiedzi to wszystko działa antygrzybiczo, antybakteryjnie itd do tego to naturalne leki więc nie narobisz sobie szkody. Kup do tego jakieś tabletki probiotyczne i glinkę zieloną. Glinką okładaj całe ciało. Glinke miesza się z woda lub oliwa z oliwek czy tez rumiankeim i innymi ziołami. Glinkę też możesz uzywac jako maseczki. Jak się do tego wszystkiego zastosujesz to będziesz miała spokój. Zanim sobie kupisz w/w rzeczy to od dzisiaj już zacznij zajadać się czosnkiem, dodawaj do potraw, a na wieczór przed pójściem spać zjedz 2 ząbki, jak nie lubisz czosnku to zmieszaj sobie z jogurtem naturalnym. Odstaw cukier i nabiał natychmiast bo grzyb się tym żywi.

Gość ale przepraszam czy zabrakło
tak, no raczej grzybicze albo mas łuszczycę i teraz dopiero nastąpił atak albo masz straszną alergię na pokarm albo jakieś zwierzę - co nowego w ciągu ostatnich miesięcy zacząłeś jeść lub jakie nowe zwierzę masz? A grzybica mopgła się przyplątać z w-f'u, basenu, siłowni. Wstyudliwe, irytujące, ale koniecznie udaj się do lekarza i od razu zrób testy kontaktowe, bo może to uczulenie na jakiś składnik kosmetyku i należy go wyeliminować. To się nie bierzxe z niczego. Lub mogłeś brać antybiotyki i teraz Cię wysypało, bo Cię uczuliły.