Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryhtynjrymnvewfervrw

Mandat z MPK- pomocy.

Polecane posty

Mam bilet miesięczny, który co miesiąc doładowuję w biletomacie. Aktualny bilet miałam do dziś, czyli do 13.02.2012 i dzisiaj ok 13stej przedłużyłam sobie od 14.02.2012 do 14.03.2012 (tak jest na wydruku potwierdzającym). Wieczorem miałam kontrolę kanarów i... dostałam mandat, gdyż pokazało im, że moj bilet jest doładowany od jutra, a dzisiaj nie. No paranoja... :( Idę jutro się odwołać, będę musiała zapłacić pewnie 16zł kosztów manipulacyjnych jeśli mi to uznają, ale i tak to lepsze jak 140zł... Tylko upewnijcie mnie: jesli mam wydruk potwierdzający, że bilet jest do 13.02, to do północy tego 13stego jest ważny tak? A nie do północy między 12stym a 13stym?

upupupppppppppppppppppppppppp

Gość helga3333
Moze pokazalas ten nowy wydruk potwierdzajacy a to trzeba bylo stary! Bo jeśli ważne do 13.02 to w tym dniu też ważne.

Nie, pokazałam oba wydruki, ale kanara nic to nie obchodziło. :O Jego interesuje tylko co wyswietla mu sie na wyswietlaczu, gdy podłoży tą kartę (ona ma chip).

Gość bilet wazny do jakiejs daty
obowiazuje do niej, a nie wraz z nia. Przynajmniej tak bylo jak ja kupowalam miesieczny. Wazny do 1 czyli 1 musialam miec nowy.

Gość kochamokazje
:o dziwne bilet jest wazny cały dzień, np jak masz do 13 to 13 jest wazny cały dzień! Przynajmniej w KRK

Gość no ja jak kupowałam bilet
który był ważny do 1, to był ważny do 1 do 12 w nocy, stawał się nieważny dopiero 2...więc dziwna ta sytuacja

no to z tym chipem to i bylo tak u mnie, ale ja jezdzilam PKSem. I kiedys kolega zapomnial kupic biletu i wlasnie 1 przylozyl i nic z tego. Bilet nie wazny. Kierowca go puscil co prawda, bo znal i to troche inaczej niz w komunikacji miejskiej. Ale na studiach pamietam, ze bilet jak sie kupowalo do (mam na mysli komunikacje miejska) to obowiazywaly do danej daty. I nalezalo dzien wczesniej dokupic. Podobnie za granica jak jezdzilam. Wiec moze kanar mial racje, chyba ze cos sie zmienilo u nas.

ja nie wiem jak to teraz jest, bo na miesiecznym nie jezdze, ale kiedys bylo jak pisze.

Gość kochamokazje
Autorko jesteś? z jakiego miasta jesteś? czytałas regulamin przewozu? tam na pewno jest napisane :o

Najgorsze jest to, że jak tego 13stego doładowywałam kartę, to biletomat sam pokazał mi opcję "przedłużenie" i tam było od 14.02 do 14.03. No bo na logikę jeśli bym przedłużała w dniu kiedy już nie było ważne, to chyba by mi pokazało od tego dnia bieżącego?

Gość pozdro szczodro
skoro bilet miałas do dziś to dlaczego ci dziś wlepili mandat? to bezsensu albo cos kręcisz pozdrawiam.

Poznań, miasto kurwa doznań. :O

Gość sdfw5w
szkoda ze osoba ktora doladowala Ci bilet nie przedzila ze atomatycznie "stary" sie kasuje wiec niestety kanar mial racje, twoj bilet byl wazny od jutra bo doladowanie sprawilo ze stary bilet sie wyzerowal

Tak jak pisałam wyżej - kanar przyłożył kartę do czytnika, pokazało mu że jest nienaładowana, w ogóle pokazało mu że była naładowana do 15stycznia i że jest znów naładowana od 14 lutego, czyli jakby to bieżące doładowanie w ogóle się nie "nabiło" na tej karcie... Ale mam wydruk na którym jest 15.01-13.02 doładowanie, jest tam nr mojej karty, będę się kłócić jutro...

sdfw5w - naprawdę? No to mam czekać do północy żeby sobie przedłużyć bo inaczej mi kasuje się wcześniejsze doładowanie? Coś takiego jest w regulaminie? Co za debilizm...

Poznań? no to chyba kanar Cię oszukał, albo w tym roku coś zmienili. 10 lat jeździłam na komkarcie i zawsze jak była do 1, to co 1 włącznie. ostatni raz jechałam chyba w listopadzie, więc nie wiem może naprawdę coś zmienili

nie ma żadnego zerowania, nie pieprzcie, ja doładowywałam sobie mając jeszcze stare doładowanie

Gość sdfw5w
no naprawde, mnie uprzedzil kiedys mily pan w kiosku - spytal czy w danym dniu jeszcze jade bo mialam bilet wazny jeszcze tylko jeden dzien i powiedzial ze jak teraz doladuje nowy to ten jeden dzien sie skasuje niestety..

Gość helga3333
kanar zrobił cię w jajo, to niemożliwe!

Gość helga3333
Jeszcze powiedz od kiedy był ważny ten stary?

mi się nigdy nie skasował żaden dzień a doładowywałam !

Gość helga3333
Nie może się skasować poprzedni bilet! Co za debilizm

Kanar jak kanar, pokazał mi wyświetlacz tego swojego urządzenia i tam faktycznie jak byk,że doładowane do 15 stycznia i od 14 lutego, a aktualnie NIEWAŻNE. Ale wiecie co najdziwniejsze? Że gdyby tak faktycznie było, że w ogóle ten miesiąc się nie nabił, to chyba wcześniej bym też miała problemy, a miałam w tym miesiącu 2 inne kontrole i jakoś było spoko...;/ No nic, biorę jutro komkartę, biorę oba kwitki potwierdzające doładowanie i idę walczyć. Człowiek chce być uczciwy, płaci ze ten jebany miesięczny, a i tak mu karę dojebią... Ehh to sobie ponarzekałam z Wami.

po prostu Ci nie nabiło tego doładowania. ja zawsze po doładowaniu sprawdzam w czytniku, czy mam doładowaną

No właśnie, ale jak pisałam wyżej - od 15stego stycznia miałam dwie kontrole i było spoko. ;) Ehh, już nawet nie mam siły się tym stresować, strasznie to pogięte, byle mi to wycofali.

aha, sory nie doczytałam. no to kuźwa jakaś choojnia wystąpiła 😠 idź i kłóć się, trzymam kciuki!

Gość tak to widze
jezdze po warszawie bez biletu naprawde jest to sport zlapia mnie 1 do 0 dla nich w ciagu 3 lat dorwali mnie 3 razy spokoinie zaplacilem kare raz ate dwa razy wiadomo i kurwa przynaimiej wiem ze jak mnie dorwa to zaplace a wy co macie bilety a byle kanarek was spisuje i musicie płacic a ja to olewam zlapia to zaplace fakt ze teraz praktycznie jestem tak doswiadczony ze rozpoznaje gosci bez problemu a dorwac mnie moga jak beda w pojezdzie razem ze mna ale na to sa tez sposoby np podanie hasla którego używaja tzw kieszonki przy spotkaniu z kanarami!!!!!!!!!!