Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowanafsdg

paraliz senny pomozcie mam dosc

Polecane posty

Gość zestresowanafsdg

od jakiegos roku mam paraliz senny, nie moge tego zwalczyc, mam to co jakis czas, i mnie to strasznie meczy, boje sie spac :(( boje sie ze jak usne znow to sie stanie, ... wiem, ze nie jest to neibezpieczne a jednak, czy ktos wie jak sobei z tym radzic???? help :(

Gość kasia99
ja to miałam kilka razy po prostu nie walcz z tym moim zdaniem to może być wynik stresu

Gość zestresowanafsdg
towarzszy mi przy tym ogromny strach, wiem, ze pare sek i mnie , a ruszyc sie nie potrafie, za nic w swiecie ;/

Gość kasia99
"Leż spokojnie i próbuj się poruszyć." i to jest zła rada w tedy trzeba spróbować zasnąć bo paraliż jest przejściem między dwoma światami a próbując się obudzić to tylko się jeszcze bardziej zestresujesz

Gość zestresowanafsdg
ehh... ale jak se przy tym strasznie boje.. mam wrazenie ze ktos jest kolo mnie

Gość kasia99
a nigdy nie miałam wrażenia że ktoś jest ale często słyszałam w TV że tak się dzieje i w tedy biorą się z tego porwania przez ufo

Gość zestresowanafsdg
nie no ufo to mnie nie porwie, domyslam sie ze wtedy nic nie ma, ale moja wyobraznia to jest neisamowita pod tym wzgledem...

Gość kasia99
tak bo w tedy stoisz na granicy jawy i realności więc wyobraźnia pracuje bardziej

Gość zestresowanafsdg
no jeszcze gdybym mogla otworzyc oczy to by bylo lepiej :) ok, bo zaraz juz calkiem zgłupieje;/

to nie kwestia wyobrazni a podwyzszonego pulsu, poczytaj co nie co na ten temat. Mialam klatke senna przez kilka lat, dopiero jak poczytalam o tym zaczelam to kontrolowac. Jak juz dokladnie dowiesz sie co to jest i jak to dziala bedziesz w stanie kontrolowac oddech. Ja sobie powtarzalam w myslach 'uspkoj sie to tylko klatka senna' Ale do tej pory nie usne na plecach, nie ma szans.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaad
ja miałam juz kilka razy czuje psa obok jak lezy, slysze co w tv, ale nie moge sie ruszyc panicznie sie boje jest na to rada ZACZNIJ GŁĘBOKO ODDYCHAC , mi od razu przechodzic czasem mam jakies akcje, ze probouje rkzyknac ale sie nie da, wydaje mi sie, ze krzycze rzucam przedmiotami ale nikt mnie nie słyszy, wydaje mi sie, ze sa tez duchy jakies, paniczny strach, ale teraz np juz wiem co to jest

Gość zestresowanafsdg
jaka klatka senna?? moze rzeczywiscie zle robie ze chce sie poruszyc, trzeba przeczekac, ale zebym tak rob ila gdy mnie to znow dopadnie .;/

Dokladnie, jak zdasz sobie sprawe co sie dzieje z Twoim cialem w tym czasie latwiej Ci edzie to kontrolowac. To nie jest niemozliwe :)

Gość zestresowanafsdg
nie slyszalam, zeby ktos mowil na to klatka senna, a duzo o tym czytalam :)

Gość dobrze prawisz
na paraliż senny mówi się też OOBE (ang. out of body experience, doświadczenie poza ciałem) nieprzyjemna sprawa, ostatni raz mialam to jakieś 10 lat temu albo i więcej ale do dziś pamiętam ten strach :(

Gość zestresowanafsdg
OOBE to jest co innego... dodam, ze mam cos z tymi snami i nie snami,.. mam tez LD ale to akurat fajne...

Gość dobrze prawisz
co innego? myślałąm że to samo to czym to się różni ? a co to jest to ld?

Tez pare razy to przeżyłam i nie chce tego wiecej doświadczyc!To jest okropne uczucie.dzieki Bogu juz jakieś pół roku tego nie mam i oby nie było. Wyczytałam gdzies ze gdy dopadnie nas paraliz senny,trezba skupic sie na duzym palcu u nogi i spróbowac nim poruszyć-wtedy wszystko mija.Nie probowałam bo czytalam to niedawno.mysle sobie tylko czy podczasx paralizu bede pamietała o tym palcu,czy bede racjonalnie myslała...

Gość dobrze prawisz
ale przecież w ogóle nie można sie ruszyć, to jak ruszysz palcem?

Gość mwmfkmfa
to nie trwa tak długo.. bardzo pomaga wiedza ż to paraliz senny... praktycznie wtedy od razu mija. Tzn miałam tylko raz.

Gość zestresowanafsdg
ja kilkanascie razu, i nie pomaga mi na wiedza ze to paraliz ;/

Tam bylo napisane ze trzeba sie skupic i sprobowac poruszyc tym palcem.moze tu chodzi o to ,ze to skupienie powoduje miniecie tego stanu,jakim jest paraliz senny. ja już wiem ze bede to dzis w nocy miala bo o tym pisze :O

Gość zestresowanafsdg
moze tak, spróbuje

Gość zestresowanafsdg
ja mialam 3 dni temu ;/ oby nie dzisiaj

Ciekawe czy ten paraliz maja osoby z jakimis szczególnymi cechami psychicznymi?Moze jestesmy w jakis sposób uzdolnieni?Moze mozna ten stan jakos wykorzystac,tylko nie wiemy jak?

Gość zestresowanafsdg
nie mam pojecia, ja przezywam jeszzce jak wspomniałam LD, ale wiem ze paraliz senny, to krok do OOBE :), ale sie tego boje ;p

Gość gość
Cześć, wiem z czym się stykasz.... wprawdzie nigdy sie w takiej sytuacji nie znaazłam i mam nadziejee ze się nie zetkne lecz chyba mam na to sposób pamiętaj że jest to twój sen i robisz w nim co chcesz jesli w czasie takiego paraliżu godni cię np.slenderman powiedz mu żeby cie przeprosił i kupił ci coś a on ci kupi cokolwiek zechcesz. Drugim sposobem jest spanie na boku, po prostu nie śpij na plecach tylko na brzuchu lub na boku wtedy coś takiego nie powinno cię spotkać :) powodzenia