Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrubcio

Co to są studia jednolite magisterskie?

Polecane posty

Gość grrubcio

Chciałabym podjąć studia prawnicze na Uniwersytecie warszawskim. Aby dowiedzieć się cokolwiek o tym weszłam na stronę wybierając studia licencjackie. Niestety, nie znalazłam tam prawa, mieści się ono natomiast tylko w zakładce jednolite magisterskie. Wiem, ze magistra osiaga sie tuz po licencjacie. Jednak tu licencjackich nie ma? W takim razie czy takowe studia można podjac od razu? Nie rozumiem tego, prosze mi wyjasnijcie.

Gość jennifre878*********d
jednolite czyli takie gorsze, lepiej nie idz na to idz na finanse albo kulturoznastwo licencjackie

kiedys kadże studia trwały 5 lat, czyli nie było podziału na licencjat i magiesterskie, teraz wszytskei maja taki podział poza prawem i medycyna chyba, wieć odpowiedz brzmi"tak, mozesz iśc od razu na magiesterskie"

Gość grrubcio
Ale czy rzeczywiście jest to gorsze niz zrobienie najpierw licencjata a pozniej magistra? Chciałabym tak zrobic, ale na uw nie ma innej mozliwosci.

Gość eeeeeeeerrrrrrrrr
jednolite magisterskie trwają 5 lat, licencjackie trwaja 3 lata i potem robisz magisterskie 2 lata = 5 lat / tu masz rozbite po prostu są profesje które się robi tylko na studiach jednolitych magisterkich np. prawo. medycyna :)

Gość nosem w kałuże
jakie gorsze, pojebało?:P 5 lat studiujesz, nie ma obrony po 3 latach i tytułu licencjata tylko po 5 latach mgr. licencjat to i tak o kant dupy

Gość eeeeeeeerrrrrrrrr
nie nie są gorsze !!!!!!!!!!

Gość nosem w kałuże
taki jest system boloński

Gość grrubcio
ok, dziękuje, ja po prostu nie mam wiedzy na ten temat dltego pytam. Nie twierdze, ze sa gorsze :) Zapytalam tylko.