Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weraaa25

ciaza 10 dni przed

Polecane posty

Gość weraaa25

czy mozliwa jest ciaza 10dni przed spodziewana @ ? Mialam dostac wczoraj lub dzis,ale nie dostalam. Pytam,bo w 1 ciazy zaszlam 14 dc . Pozdrawiam.

To zależy jakiej długości ma się cykle. ja w pierwszą ciążę zaszłam w 18dni w cyklu 30 dniowym.

Gość weraaa25
ja mam cykle w zasadzie nieregularne,ale ten mial trwac 27 (wiem od gina).

Tak - możłiwe. Jesli masz cykl 27 dni, to znaczy ze jajeczkowanie masz około 13 dnia cyklu, ale to jest tylko około - czyli 10 dni przed miesiaczka mogłaś byc w środku jajeczkowania, a więc jak najbardziej jest to okres do zajścia w ciaze :-)

Dla scislosci - jajeczko zyje okolo 24 godziny. Przy cyklach 27dniowych owulacja powinna nastapic okolo 13-14 dnia cyklu - tak jak to bylo przy pierwszym dziecku. Jezeli owulacja byla 13-14 to prawdopodobienstwo zajscia w ciaze 17 (na 10 jest juz male). Moglo natomiast dojsc do przesuniecia owulacji na 16-17 co jest calkiem mozliwe. Wtedy moglabys zajsc w ciaze. Tyle ze okres powinien ci wypasc te kilka dni pozniej.

Gość weraaa25
rozumiem.narazie pobolewa mnie brzuch i piersi jak na @,ale mam tez lekko podwyzszona temperature .mam nadzieje,ze to nie ciaza,bo poki co nie planujemy kolejnego dziecka