Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebuję rady dziś

wózki dla rodzeństwa gdzie szukać, jaki polecacie?

Polecane posty

Dobrze jest gdy ktoś doradzi.

Gość mama babelkow
ja wlasnie za chwile ide na spacer moim ukochanym x landerem nie zamienilabym go na nic innego:)

Gość mama babelkow
a ost. na allegro uzywany kosztowal 800zl wiec naprawde na krotki byc moze czas warto kupic cos uzywanego.

Gość mama blizniakow 2,5
Poza tym musisz sobie odpowiedziec, co jest ważniejsze, czy to, że zmieścisz się we wszystkich drzwiach (tramwaj) i to będziesz częściej robić, czy ważniejsze są krawężniki - czy wjeżdżasz na nie z dużą częstotliwością, czy zdarzy Ci się to raz w tygodniu? Czy ważne są osłonki na nóżki, czy będziesz korzystać z 5-punktowych pasów bezpieczeństwa, czy potrzebujesz łatwo zmywalną tapicerkę itd. Ja akurat chwalę sobie w graco łatwo czyszczącą tapicerkę, wystarczy przejechać mokrą gąbką i jest ok (zwykle po spacerach nasz wózek wyglądał jak po wojnie) Patrz praktycznie, zwróć też uwagę na to, czy warto wywalać dużo kasy na drogi wózek, który niedługo przestanie być przydatny. Starsze dziecko urośnie, będzie się bardziej słuchało, być może kupisz rowerek i wrócisz do opcji pojedyncza parasolka dla młodszego dziecka.

no raczej na dłuższy czas bo do przedszkola będę nim dzieci wozić... na pewno jakieś 2-4 lata poużywam bo najpierw oboje będę wozić potem młodszą więc już planuje coś naprawdę wytrzymałego a używek szczerze się boję.. tandem mi się bardziej podoba ,a moje raczej na wygodę stawiają a nie na widoki..

wózka z małymi kółkami nie kupię jeden miałam porażka:( Ważne są dla mnie wszystkie drzwi- w urzędach naprawdę ciężko się poruszać z wózkiem. Krawężniki mam wszędzie-jak na złość. Co do prania- albo ja jestem nieudacznicą albo taki wózek miałm nie dał się doprać..

Gość mama blizniakow 2,5
Ta opcja z łączeniem jest ok, bo potem jak będziesz wozić mniejsze dziecko a starszak będzie już chodził to Ci się nie sprawdzi podwójny wózek (w tramwaju musi z przodu siedzieć dziecko, żeby był stabilny a opcja obok siebie jest za szeroka). Musisz tylko sprawdzić, czy przy tym łączniku zmieścisz się w drzwi. Ale w sumie zawsze można znieść 2 wózki i na dole je połączyć, tak też jest wygodniej i lżej. Ja uciekam, lecimy na dwór :)

Gość mama blizniakow 2,5
Ja miałam wózek z pompowanymi, dużymi kołami, poszłam kiedyś na spacer i..... tak zostałam, na środku ulicy z przebitą oponą (najechałam na pineskę :o ) Albo się męczyłam z flakiem, albo mąż kleił opony i wtedy sobie obiecałam, że nigdy wiecej ;) Małe kółka nie są złe, muszą być tylko porządnej firmy.

każda z nas ma inne doświadczenia:) ja miałam też z piankowymi kołami i mogę polecić. Dziękuję za rady

Gość nndsnhk;ccnh;UJHdbf
Witaj, polecić mogę x landera super wózek! a może phil&teds się sprawdzi wkońcu kosztuje całą moją wypłatę to musi być sprawny...

Gość a może noże
jane slalom pro + dostawka

Gość a może noże
ja miałam dla swoich. Spisał się niezle. Zwrotny, siedzisko duże.

Witam. Szperam w necie i już całkiem zgłupiałam... x lander bardzo małe siedzisko ma.. Phil&teds drogi i siedzisko z tyłu do 15 kg a moja mała 13kg waży .... jestem w kropce

Gość Ja ci doradzę:
COSATTO!!! Niedrogie, super jakości i ładne. Poczytaj na ich stronie o cechach każdego modelu. Link: http://www.cosatto.com/products/pushchairs (Zjedź paskiem niżej i tam będą wózki dla rodzeństwa, których szukasz.)

Gość Ja ci doradzę:
Można je zobaczyć na żywo w sieci sklepów Świat Dziecka (np. w Wawie) i chyba jeszcze innych. Są lekkie, zwrotne i wytrzymałe jak Maclareny.

Gość Ja ci doradzę:
Dodam, że nawet wózki side-by-side nie są wcale tak strasznie szerokie, jakby się mogło wydawać. Raptem 75 cm, więc spokojnie przejadą przez większość standardowych drzwi. Łatwo się składają do małych rozmiarów (jak parasolka), więc nie problem trzymać w mieszkaniu, albo zabrać samochodem/samolotem. Jedynie co to nie nadają się na nieodśnieżone chodniki, ale zimę już mamy praktycznie za pasem, więc nie ma co się sugerować śniegiem.

Wszystko zależy za jakie pieniądze, bo wybór jest wielki. Mój wybór padł na razie na wózki Knorr Baby, ale może zmienię zdanie. Jeszcze X-landery patrzyłam, jednak ten Knorr solidniejszy. Bardzo podoba mi się ten model: http://goonis.pl/wozek-wielofunkcyjny-knorr-baby-monaco-sahara.htm , ale trochę za drogi chyba jak na moją kieszeń. Wybiorę chyba trochę gorszy model, ale też z tej firmy. Ostatnio byłam oglądać na żywo w Poznaniu w Suchym lesie i wózeczki wywarły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Są bardzo solidnie wykonane, a przy dość ładne.

Wszystko zależy za jakie pieniądze, bo wybór jest wielki. Mój wybór padł na razie na wózki Knorr Baby, ale może zmienię zdanie. Jeszcze X-landery patrzyłam, jednak ten Knorr solidniejszy. Bardzo podoba mi się ten model: http://goonis.pl/wozek-wielofunkcyjny-knorr-baby-monaco-sahara.htm , ale trochę za drogi chyba jak na moją kieszeń. Wybiorę chyba trochę gorszy model, ale też z tej firmy. Ostatnio byłam oglądać na żywo w Poznaniu w Suchym lesie i wózeczki wywarły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Są bardzo solidnie wykonane, a przy dość ładne.

Gość mam p&T
jestem super zadwolona,dzieci nie narzekają,dla mnie super wózek.młodszy woli jezdzic z tylu i sobie przysypia tam.ten woz dal mi wolnosc,bo ja chodze duzo i daleko i starszy na pewno nie dałyby rady.polecam

Gość autorko
ja kupilam dostawke do wozka buggy pod czy cos w tym stylu.jest swietna i latwa w obsludze.ale tak naprawde nie mam duzo okazjii do uzywania jej bo jeden synek ma 16 mcy wiec chodzi na wlasnych nozkach,drugi ma 6 mcy wiec go nosze w nosidelku na brzuchu

Gość autorko
hih....no nie zauwazylam