Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna w kropki bordoo

Biegunka i wymioty co można jeść?

Polecane posty

Mogę podać dziecku które wymiotowało i ma biegunkę do jedzenia kaszę jaglaną?

To już 5 dzień więc wypada chyba coś zjeść. Zresztą je już suchary, ryż, gotowaną marchew. A można tą kasze jaglaną? Bo teściowa mu ugotowała i twierdzi ze to można na 100% a ja nigdy o tym nie słyszałam. O ryżu tak ale o kaszy jaglanej przy biegunce nie.

Gość koniowalek
sucharki i duzo pić a najlepiej dać troszke rozgazowanej pepsi.

Dzięki a pytanie brzmi: CZY MOŻNA JEŚĆ KASZE JAGLANĄ?

Gość kaskaderka.
z tego co moja lekarka twierdzi to nie można podawać. może zrób zupkę marchewkową z ryżem ,dodaj troszkę ziemniaczków. ZERO OWOCÓW,jedynie banan.

Właśnie oglądam google i tam wszędzie piszą że jaglana to na zaparcia a nie przy biegunkach. Teściowe to jednak uparte stworzenia. Ugotuje mu ziemniaków z wody. Na ryż i marchew nie może już patrzeć.

Gość kaskaderka.
na biegunkę to moja lekarka zaleciła 8 tabl.węgla.pomogło od razu.i probiotyki 2 razy dziennie,

U nas od kilku dni taka jelitówa ze szok. Najpierw dwa dni wymiotów nawet po wodzie, a potem gorączka, teraz minęło za to mamy biegunkę. Widzę że nifuroksazyd daje już efekty do tego dieta, dużo picia z elektrolitami no i probiotyki. Jest już spora poprawa. Tyle tylko ze śpi 3 razy dziennie jak niemowlę, ale co się dziwić skoro przez kilka dni nic nie robił tylko wymiotował.

Gość kaskaderka.
sen to zdrowie.Mój też dużo spał.po tygodniu zdrowy.

Teraz widzę ze dużo tego. Wszystkie koleżanki i rodzina mają dzieci albo w domu z takimi objawami albo w szpitalach. Nas nie przyjęli z braku miejsc no i lekarka stwierdziła ze jak sika to znaczy że nie jest źle. Jak pojechaliśmy to on był jeszcze w świetnej formie i skakał po korytarzu w szpitalu więc lekarce się nie dziwię. Pewnie jakby go zobaczyła kilka godzin później to by nas przyjęła, ale faktycznie pije i sika więc sobie szpital darowaliśmy. Więc leczymy się w domu z konsultacjami telefonicznymi u naszej pediatry.

Gość kaskaderka.
szpital to naprawdę ostateczność.Dziecko może złapać coś znacznie gorszego.Jeśli pije dużo to bardzo dobrze.i najlepiej wodę.

Dostaliśmy wytyczne ze szpitala że ma pić osłodzoną letnią herbatę a nie wodę. Że cukier przy wymiotach jest ważny. Powiem Ci ze ile ludzi tyle opinii. Nasza pediatra polecała colę ale tak po tej coli wymiotował że aż chlustało. Po herbacie nic mu nie jest i chętnie pije. Dosypuje do niej Orsalit.

na wymioty ja stosowałam Vogalen to jest lek który dostałam w aptece przy kościele płaciłam co łaska - w normalnej aptece nie kupisz i są albo zastrzyki albo czopki albo proszek w saszetkach . Ja podawałam zastrzyki lub czopki. Polecił mi ten lek pediatra. naprawdę skuteczny

Amelia odważna jesteś bałabym się podawać dziecku środek który nie został dopuszczony do sprzedaży w PL.