Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość jak tomozliwe

Jak to możliwe ??

Polecane posty

Gość jak tomozliwe

Że Ai se eu te pego stalo sie takim hitem? :O sa setki o wiele lepszych piosnek ktore przemijaja bez rozglosu.

Wolny temat... : ) na dobranoc 

Przykłady które pokazał widać, że są wygenerowane przez sztuczną inteligencję, ale widać nie dlatego, że o tym powiedział po prostu to widać... : ) a reszta ok faktycznie jest tego coraz więcej, ale wg mnie takimi obrazkami człowiek szybko się znudzi...

Ostatnio częściej jestem naelektryzowana... przed chwilą chciałam ręcznie wyłączyć TV i po palcu przeszedl taki prąd... tylko dotknelam i kanału przez chwilę nie było : ) 

Skoro wolny temat pozwolę sobie. Tydzień temu w biedrze kupiłam Beniaminka, stres duży dla niego. Cały czas zrzuca liście. Szkoda mi go. Ale dam mu czas bo wyczytałam, że liście mogą odrosnąć.

20 minut temu, jamuonmi napisał:

Skoro wolny temat pozwolę sobie. Tydzień temu w biedrze kupiłam Beniaminka, stres duży dla niego. Cały czas zrzuca liście. Szkoda mi go. Ale dam mu czas bo wyczytałam, że liście mogą odrosnąć.

Może być tak, że wszystkie zrzuci... ale bez obaw wypuści nowe... trzeba mu tylko dać trochę czasu. Taki z niego wrażliwy książę... : )

Ta sansevieria mi się podoba w ogóle wszystkie które wpadają w szarość... sliczny duch : )

https://ibb.co/ZzfH7ps6

Edytowano przez yeya

13 godzin temu, yeya napisał:

Może być tak, że wszystkie zrzuci... ale bez obaw wypuści nowe... trzeba mu tylko dać trochę czasu. Taki z niego wrażliwy książę... : )

Ta sansevieria mi się podoba w ogóle wszystkie które wpadają w szarość... sliczny duch : )

To prawda, może brakuje mu innych roślin, w sklepie miał towarzystwo. Musiałam sobie zrekompensować stratę starej palmy koralowej. Jesienią zaczęła chować i nie udało mi się jej uratować. Miała ze 20 lat. Więc kupiłam beniaminka i malutką palme. Ona ma się dobrze a on łysieje.

Sansevieria jest rzeczywiście bardzo ładna, fanie wyglądałaby w towarzystwie ciemnozielonej, taką mam ;  )

4 godziny temu, jamuonmi napisał:

To prawda, może brakuje mu innych roślin, w sklepie miał towarzystwo. Musiałam sobie zrekompensować stratę starej palmy koralowej. Jesienią zaczęła chować i nie udało mi się jej uratować. Miała ze 20 lat. Więc kupiłam beniaminka i malutką palme. Ona ma się dobrze a on łysieje.

Sansevieria jest rzeczywiście bardzo ładna, fanie wyglądałaby w towarzystwie ciemnozielonej, taką mam ;  )

Zmiana miejsca może tak na niego wpłynęła... myślę, że tak w ciągu miesiąca powinien się zaaklimatyzować. 

Szkoda roślin z tzw historią ale cóż... 

Taka zielona też mam, przywleczona chyba od kogoś dość dawno temu, ale mam też metaliczną, księżycową, samuraja z Dino i jakaś z Biedronki zielono żółta (te dwie to maluszki) niby mocno za nimi nie przepadam, a już tyle się uzbierało. : ) jeszcze tego ducha chyba sobie kupię bo w sklepach ponoć nie często bywa i może już więcej nie spotkam. .)

Edytowano przez yeya

Dnia 23.01.2026 o 13:42, yeya napisał:

Zmiana miejsca może tak na niego wpłynęła... myślę, że tak w ciągu miesiąca powinien się zaaklimatyzować. 

Szkoda roślin z tzw historią ale cóż... 

Taka zielona też mam, przywleczona chyba od kogoś dość dawno temu, ale mam też metaliczną, księżycową, samuraja z Dino i jakaś z Biedronki zielono żółta (te dwie to maluszki) niby mocno za nimi nie przepadam, a już tyle się uzbierało. : ) jeszcze tego ducha chyba sobie kupię bo w sklepach ponoć nie często bywa i może już więcej nie spotkam. .)

Wiem ze beniaminek musi mieć stałe miejsce więc docelowo w sypialni blisko grudnika i sansewierii i tak zostanie, może w towarzystwie tych roślin szybciej wyjdzie na prostą.

Nie wiedziałam że ''jęzory teściowej'' mają tyle odmian. Podoba mi się ta z czerwona obwódką. Swoją muszę przesadzić w tym roku bo wyłazi z doniczki. Bardzo ładnie rosną razem, prążkowana i zielona z żółtą obwódką. ;  )

5 godzin temu, jamuonmi napisał:

Wiem ze beniaminek musi mieć stałe miejsce więc docelowo w sypialni blisko grudnika i sansewierii i tak zostanie, może w towarzystwie tych roślin szybciej wyjdzie na prostą.

Nie wiedziałam że ''jęzory teściowej'' mają tyle odmian. Podoba mi się ta z czerwona obwódką. Swoją muszę przesadzić w tym roku bo wyłazi z doniczki. Bardzo ładnie rosną razem, prążkowana i zielona z żółtą obwódką. ;  )

Tak i fikus ma chyba tak samo... mam na myśli upodobanie jednego miejsca.

Jak wyłazi to faktycznie trzeba a tak to lubią gdy jest ciasno. 

Jest ich ogrom... co chwilę zaciekawią nowa np hoya gigas ale dom nie jest z gumy niestety... : ) 

Tematy sprzed 10 lat ponad, ale nieźle poczyściło to forum. Kiedyś były tematy po setki stron. Dziwne, że nikt nie potrafi ustalić jakiegoś pomysłu na to forum.

20 godzin temu, yeya napisał:

Tak i fikus ma chyba tak samo... mam na myśli upodobanie jednego miejsca.

Jak wyłazi to faktycznie trzeba a tak to lubią gdy jest ciasno. 

Jest ich ogrom... co chwilę zaciekawią nowa np hoya gigas ale dom nie jest z gumy niestety... : ) 

Eh, mażę o o oranżerii, cudowne miejsce pełne magicznych odprężających roślin. Wolne od wszystkiego co negatywne. Moje parapety są na maska zajęte ;  )

Dziś zrobiłam sobie maskę z liścia aloesu, fajne uczucie i bardzo satysfakcjonujące.

: )

15 godzin temu, jamuonmi napisał:

Eh, mażę o o oranżerii, cudowne miejsce pełne magicznych odprężających roślin. Wolne od wszystkiego co negatywne. Moje parapety są na maska zajęte ;  )

Dziś zrobiłam sobie maskę z liścia aloesu, fajne uczucie i bardzo satysfakcjonujące.

: )

Też bym chciała... : ) bo w domu podobnie jeszcze chwila i trzeba będzie rozdawać bo rosną a w takiej oranżerii nie byłoby z tym problemu... i można byłoby je jakoś wyeksponować...

Kiedyś oglądałam materiał spiskowy o kryształowym pałacu... to taka ogromną oranżeria  (która dawno temu spłonęła)i fajnie byłoby w takim miejscu pracować : ) tu coś na ten temat ale bez teorii spiskowych...

Całkiem niedawno musiałam ich trochę wydać mam na myśli aloes (Aloe vera bo mimo, że nie jest wysoki to mnożył się na potęgę... ) : ) 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować