Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nimesulika

czy wasze dzieci wyrosly z azs?

Polecane posty

Gość nimesulika

w jakim wieku >

nie.z tego sie raczej nie wyrasta-objawy sa raz slabsze raz mocnejsze,ale jednak sa.poecam balsam pharmaceris AT.

Moje dziecko nie ma AZS ale ja mam . Nie wyrosłam , ale objawy są mniejsze niż wcześniej

Gość filipinkaala
przede wszystkim należy sprawdzić czy dziecko naprawdę ma AZS czy candidę! często jest to błędnie diagnozowane i nie leczy się tego co trzeba często wysypki, nietolerancje pokarmowe są diagnozowane jako Azs a winowajcą jest przerost candidy!

Gość filipinkaala
i własnie- rodzice leczą objawy choroby (niby azs) - jest wysypka, więc maści , kremy, kąpiele w Bóg wie czym , na szczescie czesto i dieta ....a nie leczą przyczyny, należy znaleźć przyczyne i leczycz przyczynowo a nie objawowo

Gość filipinkaala
zrobcie dzieciom badanie kału na obecność drożdzaków /candidy/ , koszt niewielki, jesli nie ma przerostu to tylko ok 10zł a jak jest przerost to ok 30zł i wtedy wiadomo co leczyć, leki przeciwgrzybiczne a nie maści na wysypki

Gość nimesulika
w sumie moze masz racje ze to moze byc grzyb. ostatnio zastanawiam sie nad kuchnią pieciu przemian. moze to jej pomoze: koszt niewielki, jesli nie ma przerostu to tylko ok 10zł a jak jest przerost to ok 30zł -nie rozumiem o co chodzi jaki przerost>

Gość nimesulika
jakie sa objawy drożdzycy? jak je rozpoznac jak dziecko ma Wysypkę i czerwone całe ciało???

Gość nimesulika
pytalam dzis alergologa i powiedzial zena azs nie ma leku. córka ma 5 mies i leczylismy juz wszystkim -bez poprawy

Gość filipinkaala
chodzi o to ze candide mamy wszyscy, ale w małych "dobroczynnych" ilościach, problem pojawia sie wtedy gdy jest przerost candidy, czyli za duza ilość , wtedy staje się już groźna i daje objawy takie jak np azs i nieleczona moze dawac wiele innych, nawet zaburzac rozwój itp itd warto poczytac na ten temat

Gość nimesulika
w czasie cesarki zostalam zakazona gronkowcem złocistym. moze córka jeszcze jest jego nosicielem

Gość filipinkaala
badanie polega na tym ze oddajesz kał do badan, na dzien dobry płacisz 10zł, jeśli w badaniu nie wyjdzie przerost tych grzybów, to na tym sie kończy a jesli jest przerost to sie dopłaca ok 20zł za to, ze Ci zidentyfikują jakie dokładnie i ile jest grzybow tak jest u mnie w laboratorium w kielcach badanie prywatne ale koszt na szczescie nie jakiś ogromny :) warto sprawdzic

Gość filipinkaala
no to mozna sprawdzic jeszcze tego gronkowca, ale nie wiem jakie to badanie, czy z krwi czy kału czy jakiś wymaz z gardla na przykład -pojecia nie mam

Gość nimesulika
no w porównaniu z pieniedzmi ile poszlo na leki kosmetyki i lekarzy to jest groszowa sprawa.. córka ma 5 mies. musze to zrobic -nikt o tym nie pomyslal dotychczas

Gość nimesulika
co do gronkowca to pobierają ,,wymaz" ze skóry bo z nią sa klopoty. ale male szanse ze cos wyjdzie bo nie ma jakis ognisk ropnych i sączocący się ran wiec tylko dotkna szpatułką tej skóry. co innego z gardla czy z nosa

Gość filipinkaala
no własnie! ja sie interesuja candida bo córka moja ją ma, dużo czytam i dlatego wiem, ze jest mylona z azs czesto i czytałam na forach ze matki pisały ze miesiacami/latami walczyły z azs, tyle kasy , cierpienia dla dzieci, bo sie drapały do krwi , lekarze, leki cuda i nikt im nigdy nie powiedział zeby zbadac candide a potem sie okazało ze to była przyczyna! po przeleczeniu grzybicy skóra i reszta wreszcie ok!!! dlatego teraz własnie koleżance mojej jednej doradziłam to badanie bo ona od 2 lat walczy z niby azs u córki i nerwów juz nie ma, a o candidzie oczywiscie nie słyszała :(

Gość nimesulika
ale jeszcze taka sprawa. jak oddam kał to jak mam pwoiedziec. Ogólnie? posiew kału na obecnosc candidy? czy np drozdzaka w przewodzie pokarmowym? gdzie on mialby byc umieszczony?

Gość nimesulika
córka tak jak wspomnialam ma 5 mies a bylismy juz u 10 lekarzy spejalistów. wszystkie wizyty oprywatne zeby nie czekac na termin. i nic. nikt nie powie co robic. jadla ebbilon pepti teraz nutramigen. nic nie pomaga a masci?? cała szafka stoi z nimi i moge chyba je tylko wyrzucic bo ją jeszcze bardzioej podrazniają

Ja tez pierwsze o tym słyszę. Ale mi na wstepie w szitalu podczas dokładnej diagnozy brali kał, mocz i krew . I dopiero po trzymaniu wynikow zaczeli testy itd

Gość filipinkaala
mówisz ze chcesz zbadac kał na obecnosc drozdzaków, czeka sie ok 10 dni (tyle powinno byc MINIMUM), oni tam hoduja te grzybki ;)

moi synowie wyrosli ok 6 roku zycia starszemu przeszlo azs w alergie wziewna(tak prognozowal alergolog) ale na szczescie lagodna wystarczaja nawet dorazne leki ,a mlodszy zatracil azs calkowicie.Starszy jest teraz w okresie dojrzewania i nagle go wysypalo jak zaczelismy grzac ale ladnie sie zaleczylo i jest ok podejrzewam ze wlasnie przez okres dojrzewania gdzies bo od 8 lat nic sie nie dzialo pediatra potwierdzil ze to mozliwe.