Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wale tynki.

Olejowanie włosow - olej sezamowy.

Polecane posty

Gość wale tynki.

Czesc czy znajde tutaj osoby ktore uzywają oleju sezamowego do olejowania włosów?

Gość hej ja uzywam od miesiaca
tego oleju ale na efekty musze jeszcze czekac.

Gość dtetdtd
ja rycynowego na porost i oliwy z oliwek 🖐️ pózniej spróbuje kokosowego, avokado i jeszcze jakoś tam nie pamiętam :)

Gość dtetdtd
tak, włosy są w dużo lepszej kondycji :) co prawda cięzko go zmyć niby, ale daje radę metodą OMO :D

Własnie bardzo cięzko mi go zmyc i czasem baaaaaardzo długo siedze z głową pod wodą:)

Gość dtetdtd
najlepiej na ten olej nalozyc odzywke, potem splukac, nastepnie szampon (skupić sie na skórze głowy, piana umyje reszte) następnie znowu odżywka. U mnie działa :)

spróbuje nastepnym razem, teraz siędzę z żółtkiem, olejem i cytryną na włosach:)

Gość gość
Używam olej sezamowy (OLEOFARM) w kosmetyce (własny zakład kosmetyczny) i w kuchni (jako matka i żona :))) Podpowiadam i polecam klientkom. Olej sezamowy jest to najstarszy olej świata. Od wieków wiadomo, że zawiera bardzo dużo cennych dla organizmu składników. W swoim składzie ma przeważającą część nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega 9 ok. 41-43%), które odgrywają kluczową rolę w zachowaniu zdrowia. Ważną substancją jest także sezaminę. Oprócz niej olej sezamowy zawiera lecytnę, witaminę B6, D i E, fosfor, magnez, cynk, wapń i żelazo. Olej z oleofarm stosowany w jako składnik potraw obniża ciśnienie krwi, posiada zdrowe tłuszcze nienasycone. Ma właściwości regenerujące, przeciwzapalne, nawilżające, rozgrzewające, oczyszczające tonizujące, zwalcza wolne rodniki, hamuje krwawienie, reguluje pracę gruczołów łojowych przeciwdziała szkodliwemu promieniowaniu UV. Podsumowując olej z oleofarm ma następujące właściwośc kosmetycznei: - poprawia ukrwienie skóry - reguluje pracę gruczołów łojowych - leczy skórę głowy - obniża ciśnienie tętnicze krwi - odżywia suchą skórę.

Gość gość
oliwa z oliwek jest zdecydowanie przereklamowana. Olej sezamowy zawiera zdecydowanie więcej właściwości pielęgnacyjnych i odżywczych, jest też smaczny w mojej ocenie. Kupiłam ten z oleofarm, testuję, póki co jest dobrze :)

Gość gość
a Moja Droga nie tylko sezamowy oleofarmu, ale tez inne. spróbuj krokoszowego czy słonecznikowego, nie wspomnę juz o ostropeście. daj znac jak sie skusisz, ciekawa jestem twojej opinii

Gość gość
do olejowania włosów używam oleju krokoszowego (włosy blond), podkreśla jasne pasma, nawilża i wzmacnia cebulki. sprawdza się jednak przede wszystkim w kuchni do surówek i warzyw, a nawet sałatek owocowych :)))) takie 2 w 1 . oleofarm ma w ogóle bogata ofertę olejów tłoczonych na zimno, zwykle kupuje oliwę z oliwek, olej lniany i krokoszowy właśnie, ciekawa jestem innych smaków. Ktoś też stosuje?????