Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia Nastolatka

Mam 14lat i chyba jestem w ciąży..

Polecane posty

muszę Cie rozczarować, bo żaden lekarz nawet znajomy nie będzie narażal swojej kariery zawodowej. Wg przepisow musi zgłosić fakt, że 14 latka jest w ciąży bo policja musi zbadac czy nie doszło do przestępstwa na tle seksualnym ( w swietle prawa Twoj chlopak moze zostać skazany). I proszę Cie, nie mów mi, że jak sie kochacie to wszystko jest wszystko ok i sąd Wam nic nie zrobi. Przykro mi, ale nie stoicie ponad prawem i ono tak samo Was dotyczy. W dodatku będziesz najprawdopodobniej miala na karku kuratora bo ciąża w tak mlodym wieku to przejaw patologii i demoralizacji. Nie pisze tego by Cie zgnębić, ale by otworzyć Ci oczy na sprawy, o których nie masz pojęcia

Gość shock .
Można żyć i tak... Za kilka (kilkanaście) lat zrozumiesz, że niepopieranie ciąży u 14latki nie jest przejawem niskiej inteligencji. Współczuję szczerze. Słowa są zbędne, bo nic do ciebie nie dociera. Każdy w twoim wieku myśli, że jest dorosły i wyobraź sobie, paradoksalnie nikt nie jest. Rodziców winię chyba bardziej niż ciebie, w końcu są za ciebie odpowiedzialni. A kolesia to już raczej w Polsce nie ujrzysz, chociaż tutaj mogę się mylić. Nie znam typa, ale jest podejrzany, skoro łamie prawo w taki sposób. Uwierz, że z zewnątrz wygląda na jakieś zboczenie, czy inną pedofilie, nie dziw się więc ludziom, że reagują agresją, gdy widzą krzywdę innych.

brak okresu nie musi oznaczac ciazy moze to poprostu zbyt intensywne odchudzanie , cwiczenia lub stres . Spokojnie ASiu zrob test

ktos przeciez.jest.w.ciazy nasz zaplon po.drugie twoj.facet popelnil.przestepstwo uprawiajac sex z nieletnia ponizej 15 lat

Gość PARAPARAPAM
O kurczę, jak tak to wszystko czytam, to zaczynam się cieszyć, że okres dostałam, jak miałam dopiero 17,5 lat :P Męczyć się z tym od 10 roku życia - o ja dziękuję. No a dziewczyna miała pecha :P Najśmieszniejsze, że ja się jeszcze kobietą nie czuję (mam 22 lata), a ona w wieku lat 14 już tak. Te książeczki o dojrzewaniu (dostałaś już okres - teraz jesteś już małą kobietką :P) jednak ludziom robią pranie z mózgu - przecież te małe dziewczynki nie rozumieją, że to przenośnia i potem myślą, że w wieku 10 lat już się kobietami stały. Paranoja ...

Gość Dziewczyna1818..
Zaszyć kurwa pizdy jebanym dziwką małym nic tylko jebanie kuwa za naukę nieuki piepszone! a tak na poważnie to powodzenia ASIu ha Ha

Gość tralatajau
smarkata stroi sobie żarty a tu taka dyskusja . A poszła ty spać gówniaro !

Gość Kostiiiiiiiiiiiii
No to chłopak pójdzie siedzieć. Dziewczyno ja mam 15 lat i z dziewictwem żyję, a ty 14 i nie wytrzymałaś? Test zrób, jak wyjdzie pozytyw to masz przejebane powiem ci...

O Boze jaka gowniara!!! Moja siostra jest rok starsza od Ciebie i nie wyobrazam sobie zeby w tym wieku dziecko miala... Masakra!!! Bo zaspokojala potrzeby chlopaka... Pffff a teraz on Cie rzuci!! Idiotka! Oja pier... :D 🖐️

Gość kolejny jamochłon
Ja mam 28 lat i mam żonę i jak cholera boje się tacieżyństwa nie czuje że już jestem na to gotowy boje się że dziecko zabierze mi życie i pieniądze, ale to prawda tak bedzie dopiero przy dziecku widać jak czas ucieka Ty nie mogłaś dostrzec tego bo sama jesteś dzieckiem, nagle obudzisz się i okaże się że masz 35 lat i niestety nic w życiu nie zrobiłaś bo czasu nie było na coś innego niż dziecko.No ja mam nadzieje że ci się ułoży chociaż nie wierze w to że bedziesz długo z tym chłopakiem. Odezwij się za jakiś czas co i jak z nim trzymaj się mamusiu i powodzenia.

Gość Zumba
Witam wszystkich ,tych za i tych przeciw! Mam gotowy scenariusz na przyszłość ........... ty urodzisz w wieku 15 lat , twoja córka w wieku 15 lat- zostaniesz 30-letnią babką , twoja wnuczka w wieku 15 lat- będziesz 45-letnią prababką, twoja prawnuczka w wieku 15 lat- zostaniesz 60-letnią praprababką, twoja praprawnuczka w wieku 15 lat- masz szanse zostać 75- letnią prapraprababką O Boże jak wszystkie pokolenia pójdą w twoje ślady to mając 90-lat będziesz DINOZAUREM i praprapraprababką. Wystawią ci pomnik takie oszołomy które popierają ciążę u 14 latki:D A tak na poważnie to zafundowałaś swojej MATCE dzieciaka, bo się biedulka będzie musiała zająć dzieckiem jak ty pójdziesz do szkoły. A kiedy się będziesz uczyć? Przyjdziesz ze szkoły matkę z posterunku trzeba zwolnić i dzieckiem się zająć a wieczorem obowiązki małżenśkie wypełnić bo mężuś ma POTRZEBY. Daruj sobie tłumaczenie ,przynajmniej takim jak ja,dojrzałym 50 letnim że wszystko będzie happy bo nie wiesz o czym mówisz DZIECKO. Załóż lepiej topik i popytaj tych, które tak jak ty zaszły w ciąże w wieku 14 lat. One ci najlepiej powiedzą jakie były szczęśliwe i jak długo. Bodajże trzy lata temu był program o nastoletnich matkach w którym brałam udział- ROZMOWY W TOKU, jak jesteś ciekawa to poszperaj w internecie i pooglądaj. Przyda ci się!Ja miałam ochotę zejść z widowni i sypnąć w beret takiej gówniarze 14-letniej która zafundowała matce BLIŹNIĘTA!!!!!!

Gość spacja na życzenie
DAJCIE SE SIANA PRZECIEŻ TO PROWOKEJSZYN!!! Nie ma takich głupich dziewczynek. w wieku 14 lat KAŻDA by uważała ze to Tragedia. II gimnazjum to woła o pomste do nieba. Ona was podjudza muszę powiedzieć że nieźle to robi. Ma się znajomych tu i ówdzie i prokurator się niby nie dowie, pewnie że się da ukryć przed szkołą, lekarzami, na porodówce, w urzędach po prostu będzie się dobrze malować i nie wyjdzie szydło z worka ze ma tylko 14 lat:):):):)albo jej tata z mamą przekupią całę miasto, mam polewkę z niej jeśli w to wierzy. Nie ma siły żeby taka sprawa pozostała bez konsekwencji- chociażby przez donosy sąsiadek- tych życzliwych np dp prokuratora, na policję. Dziecko ups. przepraszam kobieto (przecież masz już okres a jakże) wróć na ziemię jeśli to prawda co piszesz to tatuś pewnie dostanie parę lat o ile wróci z budowy z angli, szkocji, holandii czy tam niemczech.

Gość co za czasy
czternastaka w ciąży! To chyba bezstresowe wychowanie wychodzi, gowniarzom wolno wszystko! Sex w wieku 14 lat? Ja do 13 roku życia nie wiedziałam o co chodzi, a ta juz jest z doświadczeniem... Nic się nie szanują te dziewczyny dziś. Chłopak jej kazał, śmiechu warte. To, że mu dałas świadczy o tym jakim jesteś dzieciakiem bez własnego zdania. I niby on cie kocha? Jakby tak było to by zabezpieczył sie przynajmniej

Gość Zumba
Tym razem to znowu ja + ban x2 Ależ ona napisała że chłopak w wieku 25 lat ma potrzeby to i musiała iść z nim do łóżka.:) Z tego wynika że to 25- letni gostek.

Masakra! Dla mnie w wieku 14 lat abstrakcją było pocałować faceta, a co dopiero uprawiać z nim seks! Poważnego chłopaka miałam w wieku 17 lat i czekałam na pierwszy raz równe 2 lata, bo wcześniej po prostu nie byłam gotowa (a kochałam go tak samo jak Ty Twojego :P). Również czułam się dojrzała na swój wiek i emocjonalnie rozwinięta, ale zdawałam sobie sprawę, że jestem jeszcze dzieckiem. Myślę, że to kwestia wychowania, mi rodzice od małego zaszczepili w główce, że seks to duża odpowiedzialność, zawsze może skończyć się ciążą i należy się zabezpieczać. A przede wszystkim robić to z kimś kogo się kocha. Jakoś nie wierzę, że Ty kochasz tego faceta, miłość nie przychodzi ot tak sobie po kilku tygodniach. Więc rozumiem, że spotykasz się z nim od przynajmniej roku, dwóch? W związku z tym facet dwudziestokilkuletni zakochujący się z 12-latce na pewno nie jest normalny. Pedofilia jak nic! I tak jak moi przedmówcy, mam nadzieję, że spotka go za to odpowiednia kara, chociaż trochę szkoda dzieciaka, wychowywanego bez ojca przez mega nieletnią matkę :/

Gość Zumba
Jak mu powiedziała przez telefon o ciąży, to o ile chłopak nie jest głupi to prędko się nie pokaże, bo po powrocie będą czekały konsekwencje cielesnych uciech. Albo ona wyjedzie z do bardziej liberalnego kraju gdzie nikt ich nie ukarze.

I jeszcze na koniec napiszę, że właśnie oglądałam swoje zdjęcia z wakacji i aż mi się łezka w oczku zakręciła. Byłam wtedy sama, rozmowy z kolegami do rana na plaży, tańce, papierosek i tequila bez wyrzutów sumienia (ach Ty nawet nie wiesz co to alkohol!)... Mam 26 lat, chłopaka i mimo, że to było tylko pół roku temu, to już tęsknię za taka beztroską i swobodą. Smutno mi jak pomyślę, że nigdy tego nie zaznasz i nie będziesz miała takich pięknych wspomnień....

Gość oburzona7729
"poprostu jak się kocha to na zawsze inaczej to nie miłość.." Nieprawda. Miłość to tylko zjawisko biologiczne, które służy reprodukcji i bardzo szybko może się skończyć. I trzeba włożyć wiele pracy w związek, aby przetrwał on długie lata. Można kogoś kochać nad życie, a później się odkochać, a tamto uczucie nadal będzie miłością. Poza tym są rzeczy, które zniszczą każdą miłość. "Jestem już kobietą, każda dziewczynka gdy dostaje pierwszą miesiączkę staje się kobietą." Nie, nie jesteś kobietą. To, że masz miesiączkę znaczy tylko tyle, że możesz mieć dziecko. Ale to nie znaczy, że jesteś kobietą. Bycie kobietą to nie tylko zdolność reprodukcji, ale też dojrzałość psychiczna, emocjonalna i pewne doświadczenie życiowe. Chyba, że kobiety bezpłodne nie są kobietami... A to, że on jako 26-latek patrzy na młode, 14-letnie dziewczyny, nie jest do końca normalne, wybacz. Trudno mi powiedzieć, czy to podchodzi pod pedofilię, jak dla mnie tak, ale z pewnością grozi mu za to kara. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale takie osoby sprawiają, że ich ofiary się w nich zakochują, aby łatwiej było im je wykorzystywać. Nie możesz wiedzieć, jak jest z jego strony, zwłaszcza, że nie jesteście zbyt długo razem. "Każdy w twoim wieku myśli, że jest dorosły i wyobraź sobie, paradoksalnie nikt nie jest." Dokładnie. Każdemu się wydaje, że jest bardziej rozwinięty od innych, ale to niekoniecznie prawda. I nie mówię tego jako osoba dorosła, której się wydaje, że wie wszystko. Też jestem nastolatką, mam 15 lat, ale nie potrafię sobie wyobrazić, jak można być tak totalnie nieodpowiedzialnym i jeszcze twierdzić, że jest się w pełni dojrzałym... Dojrzałość to przede wszystkim odpowiedzialność, a po Twoich wypowiedziach można niestety stwierdzić, że tego Ci brakuje. Miej nadzieję, że Twój "chłopak" naprawdę będzie chciał wychować to dziecko, a nie Cię zostawi, bo dopiero wtedy otworzą Ci się oczy. Pamiętaj - to, że Ty go kochasz, nie znaczy, że on odwzajemnia to uczucie.

Gość Okropnie fuj
Na miejscu faceta bym do pl nie wracała bo prosto do paki :/ jak miałam 14 lat to raczej ledwo wiedziałam skąd sie dzieci biorą a o sexie to nawet nie myślałam :/ ładna patologia :/

Gość Gabbrryśka../
To mżart ? 14letnia gówniara bawi sie w robienie dzieci? Jak to możliwe że dzisiejsze dziewczyny w tym wieku to już kurrwy :o inaczej nazwać tego nie potrafie..

Gość Zumba
Bleeeeeeeeeee

Gość Ja miałam właśnie 15 lat
jak zaczęłam spotykać się ze swoim facetem, on miał 24 lata. Zaczęliśmy sypiać ze sobą jak miałam 16... Też w Waszym myśleniu może byłam gówniarą i może nie potrafiłam kochać co? :D Dzisiaj mam 25 lat i od 3 lat jesteśmy małżeństwem :) Jak widać nawet gówniary mogą kochać na poważnie.

Gość keepkeeper
Jeżeli już ktoś bierze się za seks, to (oprócz oczywiście obowiązkowej!! antykoncepcji) powinien wiedzieć o istnieniu tabletek awaryjnych, gdyby tamta zawiodła... smutno.

Przeczytalam caly topik i musze powiedziec, ze do pewnego momentu nawet bylo mi Ciebie szkoda. Ale po Twoich slowach, ze jestes taka dojrzala i ze wszystko bedzie cacy, nie da sie ukryc poirytowania. Dziecko, tak, bo jestes dzieckiem - Ty masz 14 lat i za 9 miesiecy bedziesz juz matka! Ty chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy! Ja w Twoim wieku chyba jeszcze nawet nie wiedzialam na czym dokladnie seks polega, wiedzialam tyle o ile. A Ty jeszcze piszesz, ze musialas oddac sie Twojemu fagasowi, bo on ma potrzeby i tak trzeba bylo zrobic. Zastanow sie co piszesz. Moze dla Ciebie wszystko bylo ok, ale w swietle prawa Wasze cielesne zabawy podchodza pod pedofilie czy tego chcesz czy nie. Jednym slowem Twoj luby ma przejebane... Nie jestes kobieta i napewno nie dojrzala! Owszem, pod wzgledem fizycznosci mozesz sie nazwac kobieta, bo jestes juz w stanie wydac potomstwo na swiat, ale psychicznie jestes jeszcze malym zagubionym dzieciakiem, ktory gowno wie o zyciu. Ja jeszcze nie tak dawno tez myslalam, ze jestem super dojrzala i ze reszta dziewczyn to glupie zbaraniale nastolatki czytajace bravo girl. Myslalam tak, bo bylam i nadal jestem bardziej powazna niz one, twardo stapam po ziemi i wiem ze zycie to nie bajka. Mam za soba wiele bolesnych doswiadczen i to powodowalo we mnie uczucie dojrzalosci. Ale zycie to zweryfikowalo i brutalnie pokazalo mi ze bylam w bledzie. Dojrzalosc to m.in. odpowiedzialnosc, ponoszenie konsekwencji i przewidywanie wszystkich mozliwych skutkow. Ty tego nie zrobilas, w tamtej chwili myslalas pizda a nie glowa. To wedlug Ciebie dojrzalosc? Mam 18 lat, zatem jestem o 4 lata starsza od Ciebie. I nie czuje sie juz dojrzala dziewczyna. Juz to co sie stalo swiadczy o Twej infantylnosci. Wydaje Ci sie ze stworzysz z chlopakiem i dzieckiem szczesliwa rodzinke? Tak wnioskuje z Twych wypowiedzi. Jestes w bledzie. Ja Ci zycze jak najlepiej, ale nie licz na happy end. Bedzie Ci cholernie ciezko, wiem bo moja kolezanka byla w podobnej sytuacji i dzis leczy sie z depresji... Nie mowie tego po to, aby Cie straszyc, ale abys wiedziala ze nie wszystko jest takie proste i cukierkowe. Milosc? W wieku 14 lat? Nie oszukuj sie. Co najwyzej dziecinne zauroczenie. I dziwi mnie, ze 25 letni facet umawia sie z 14latka. To juz sklania czlowieka do zastanowienia. Nikt normalny tego nie robi. A jesli juz sie zdarzy taki przypadek, jak u dziewczyny ktora pisala wczesniej, to zapewne jest to przypadek jeden na milion. Szczerze? W ogole mi Ciebie nie zal i zgadzam sie z poprzednikami - skonczyla sie zabawa, teraz zaczna sie pieluchy i zupki. Szkoda tylko, ze kolejne dziecko bedzie wychowywane przez dziecko. Swiat schodzi na psy...

Czytam, czytam i sama nie wiem co o tym sądzić... Mając 16 lat zaczęłam być z mężczyzną w wieku 25 lat... Powiem wam szczerze, że czułam, iż ten związek to nie są żarty tylko coś na dłużej... Ale nawet nie pomyślała bym wtedy o dziecku!! Myślałam o tym aby ukończyć szkołę dostać się na studia... Mając 18 lat zamieszkaliśmy razem... Teraz mam 21 lat jesteśmy małżeństwem od ponad pół roku mamy dziecko i jestem bardzo szczęśliwa... Ale studiuję, liczymy tylko na siebie nie potrzebna nam niczyja pomoc. Czyli nawet jak się jest gówniarą to można kochać, ale powiększanie rodziny nie może opierać się tylko i wyłącznie na miłości!! Nie chcę nawet myśleć, że wtedy na początku mojego związku mogłabym być matką... po mimo tego, że też byłam trochę dojrzalsza od rówieśniczek (tak uważałam) to miałam w głowie siano... Życzę Ci autorko wszystkiego dobrego... abyś sprostała wszystkim trudnościom...

Gość moze i nie
Taa, ona sie bedzie przejmowala dzieckiem...wspolczuje matce bo to ona bedzie musiala wychowywac dzieciaka a nie ta "dojrzala" dupodaja.

Gość hgfjhuyu
W takim przypadku masz nawet szanse na legalną aborcję, bo Twoja ciąża jest wynikiem przestępstwa- obcowania płciowego z nieletnią poniżej 15-tego roku życia ( patrz przypadek 14-letniej "Agaty" z Lublina ). Jednak żeby uniknąć zbędnej biurokracji polecam Ci stronę: http://www.womenonweb.org/article-174-pl.html Teraz możesz się wydawać sobie dojrzała ale kiedy spojrzysz na siebie za kilka lub kilkanaście lat z perspektywy dorosłej kobiety to zobaczysz,że miałaś fiu-bździu w głowie. Nie marnuj sobie życia, na urodzenie dziecka masz jeszcze conajmniej ćwierć wieku.