Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jw833

nadciśnienie w 39 tygodniu ciąży;(:(

Polecane posty

kobietki miała któraś taki problem i co pomoże domowymi sposobami? już biorę dopegyt i staweran ale ciśnienie nadal skacze;( co robić?

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ja miałam całą ciążę nadciśnienie, leżałam w szpitalu w 24tc, ale nie brałam tabletek - nie kazali mi.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Zawsze miałam koło 140/90. Dodam, że jestem pół roku po ciąży i dalej to mam. :O

Gość Mama Nasturcja
pamiętam że wszystkie dziewcdzyny w szpitalu które miały problemy z nadciśnieniem był od razu kierowane na cc także nie zwlekaj!

Ja też miałam nadciśnienie a w zasadzie duże skoki ciśnienia, przyjmowali mnie do szpitala w 40 tc z ciśnieniem 160/120 - chciałam rodzić naturalnie więc leżałam i brałam dopegyt 3 x dziennie po 2 tabletki... Ciśnienie spadało i znów rosło... Niestety po 4 dniach prób wywołania porodu zakończylo się cc... Idz do swojego lekarza! Ciąża jest donoszona i jeśli ciśnienie jest "niebezpieczne" to niech "kończą" ciąże dla dobra Twojego i maluszka ;) powodzenia!!!

Gość killlme
Ja miałam wysokie ciśnienie 2 tyg przed terminem, pojechałam do mojego lekarz, dał mi dopegyt,ale nie pomógł, więc 3 dni później dał skierowanie do szpitala. W szpitalu poleżałam 2 dni i urodziła,na szczęście akcja sama się rozwinęła i nie trzeba było wywoływać porodu. Jak masz wysokie ciśnienie jedź do szpitala bo grozi to odklejeniem łożyska i zaduszeniem dziecka. Ja cieszę się że pojechałam bo przez te 2 dni wyciszyłam się i odpoczęłam psychicznie, bo wiedziałam że w razie czego mam pomoc pod ręką.

Gość ggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś sie do szpitala,ja tez mialam takie cisnienie w 39 tygodniu i to moze byc bardzo niebezpieczne:( ja tez rodzilam siłami natury i bardzo sie z tego ciesze bo 2 godziny po porodzie juz śmigałam po szpitalu:):) na poczatku mialam miec cc ze wzgledu na cisnienie ale nie mialam jednak:)

zglos sie do lekarza, ja cala ciaze mialam na gornej granicy cisnienie w 38 tyg na wizycie te dolne ponad 100, weekend poobserwowalam i po 3 dniach trafilam do szpitala, po tygodniu urodzilam droga cc dodam ze przed ciaza i teraz juz 3 tyg po cisnieni wrocilo do normy . nie czekaj , tu chodzi o zagrozenie dla Ciebie i malenstwa !