Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ___zona ______

ratowac malzenstwo?

Polecane posty

Gość ___zona ______

prosze powiedzcie co mam robic. jestesmy malzenstwem od 5 miesiecy a nasze malzenstwo stalo sie jedna wielka klutnia....nie umiemy sie dogadac totalnie w niczym...klucimy sie o drobnostki a potem przeradza sie w wielka awanture....oboje krzyczymy ale maz jak juz brakuje mu argumentow probuje "zalagadzac sytacje uciszajac mnie " sila.... wczoraj np wykrecil mi reke a dodam ze on pierwszy zaczal prowokowac...a najgorsze jest to ze syn ktory ma 4 lata na to wszytsko patrzy...i powiedzial mi dzis: mamo szukajmy nowego domu bez taty.ja mam dohsc krzykow....a jak odprowadzialm go do przedszkola to powiedzial mi mamo ale nie placz w domu...serce az mi pekalo... co mam zrobic?

Gość ___zona ______
prosze nie ignorujcie tej wiadomosci

Gość ___zona ______
dzieki naprawde to w zyciu mi jest teraz potrzebne korepetycje z polskiego

Gość doefoafnbvrisdv
Po pierwsze przestań się kłócić o owe drobnostki. Skoro to drobnostki, to przecież nie warto. Zyskasz trochę spokoju, emocje opadną, może uda się Wam wtedy porozmawiać.

Gość mala56
warto ratowac malzzenstwo w ktorym maz podnosi na ciebie reke w pierwszym roku m?

myślę że po pierwsze nie kierować się tym co mówi dziecko... może jakiś psycholog rodzinny by coś pomógł?

Gość zawsze było tak burzliwie
miedzy wami?

Gość :?
dlaczego się nie szanujecie? nie kończycie kłótni zanim pwoiecie za dużo albo zanim dojdzie do rękoczynów? trzeba kłótnie załagodzic, czasem wbrew sobie a potem rozmawiać...niestety jeśli mąz jest kłotliwy to muisz ustępować, sprytnie, nie rozniecać gniewu, łagodzić sytuację a nie krzyczeć!!!

skoro nawet Twój syn nie chce mieszkać z ojcem to po co ratować to małżeństwo? szkoda żeby dziecko było świadkiem takich kłótni, to może bardzo źle na niego wpłynąć. a Twój mąż jak już zaczął na Ciebie podnosić rękę to raczej nie przestanie. jak masz możliwość żeby zacząć z dzieckiem prowadzić samodzielne życie, bez męża, to powinnaś to zrobić. nie ma co się męczyć przy takim facecie.

Gość ___zona ______
jest ciezko z dogadaniem sie nikt nie chce ustapic....tyle razy mowilismy ze juz nigdy w ten spsob sie nie bedziemy odzywac a tu znow klutnia goni klutnie...a do psychologa to raczej ciezko isc nam bo miszkamy w niemczech

Gość wajola
ratuj swoje życie i odejdź. nie uczy syna złych wzorców zachowań. Z czasem stanie się taki jak jego ojciec, bo nie będzie znał innego przykładu. Chyba tego nie chcesz ? Wychować kolejnego bandytę?!

Gość ___zona ______
pol nocy wczoraj z synem nie spalismy bo zaczal wrezeszczec ze sie go czepiam ze nie zamyka dzrwi z lazienki w nocy jak sie zalatwia a ja mu tylko grzecznie powiedzialam a z tego afera sie zrobila zaczal wrzeszczec dziecko obudzil a potem zeby mnie uciszyc to wykrecal mi reke.dzis kwiaty mi dal i przepraszal aaa rano oczywiscie najpierw swoje uslyszlam ze zycie mu zmarnowalam itp

Gość ___zona ______
Kierownike69 daruj sobie i zeby ciebie kiedys zadne zyciowe problemy nie spotkaly albo zeby cie spotkaly to bys wiedzial ze tak sie nie pisze !!!!!!!!!!!!!

Próbuj ratować, jeżeli macie syna i wcześniej Wam się układało, może teraz to 'chwilowy' kryzys? Nie bądź uparta, staraj się załagodzić sytuację, jeżeli to drobnostka, to zaciśnij zęby i niech będzie tak, jak Twój mąż tego chce (oczywiście nie mówię tu o całkowitym poddaniu się woli męża - swoje zdanie też trzeba mieć). Można też powiedzieć coś w stylu ' wolałabym, żeby było inaczej, ale kocham Cię i dlatego zrobię tak jak chcesz'. Wtedy mąż będzie wiedział, że Ci zależy. Poza tym, kiedy już będziesz bardzo zdenerwowana możesz wyjść na chwilę do innego pokoju, uspokoić się i wtedy wszystko na spokojnie z mężem przedyskutować. Trzymam za Was kciuki :)

Gość Olka z kitką
nigdy nie uwierzę, że 4 letnie dziecko powiedziało cos takiego wybacz, ale jest granica prowokacji

Gość ___zona ______
przepraszam ze pisze klutnia a nie klotnia!! ale naprawde samo mi sie tak pisze a to chyba w tej chwili nie jest tak istotne prawda? a co do tego zeby odpuszczac mezowi...juz tak tez robilam....bylam cicho i nie reagowalam na jego zaczepki ale nie mozna dluzej sluchac tego....a wczoraj w nocy wyszlam zeby sie uspokoic a w zamian uslyszlam ze jak wyjde z lozka tzn ze mi nie zalezy a ja chcialm swoje nerwy uciszyc....

Gość ___zona ______
tak mi powiedzial moj syn a powiedz po co mialabym tu klamac i pisac nie prawde skoro chce zeby ludzie obiektywnie podeszli do sprawy i sprawdzic czy nie tylko ja mysle tak jak mysle