Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczepionkii

czy warto szczepić dzieci przeciw pneumokokom i rotawirusom

Polecane posty

Gość szczepionkii

to moje pierwsze dziecko i nic nie wiem, prosze o wypowiedz doswiadczone Mamy.. Prosze!

Gość szczepionkii
no i chyba dosyć drogie sa te szczepienia?? wie ktos?

Gość szczepionkii
a wiesz może ile kosztują te szczepienia?

Pneumokoki, nie pamiętam ale coś mi się widzi, że około 200-300 zł, meningokoki miałam opłacone przez miasto, dla wszystkich dzieci uczęszczających do przedszkoli i żłobków.

Gość hmm*hmm
witaj dosc drogie te szczepienia bo to chyba sa 3 dawki po ok 300 zl kazda,ja nie szczepilam na rota i pneumokoki tylko na meningokoki bo akurat bylo szczepienia za darmo w przychodnia ale to tylko jedna dawka bo ma 3 latka. Mojej kolezanki coreczka majac 9miesiecy zachorowala na posocznice meningokokowa uratowali jej zycie ale amputowali dwie nozki bo sie wdala martwica:(( wstawie moze linka bo oni zbieraja na proteze to moze ktos odda na nia 1% podatku->http://amelka.net.pl/?historia-amelki,6

Gość hmm*hmm
o hej oczko:)))

Gość szczepionkii
ok, dziekuję za informacje.To jednak warto zaszczepić dziecko, bo tak jak piszesz później może zachorować.... biedne dzieciątko Twojej koleżanki:(

Cześć :). ? :D Tak syn był szczepiony 3 dawkami pneumo. I jedna meningo. Wg. zaleceń lekarza warto, właśnie ze względu na takie przypadki jak napisała koleżanka powyżej. Co do rota, przeszliśmy bez jakiś większych problemów.

Gość hmm*hmm
oczko to ja Viola:) nie chce mi sie logowac hehe Nigdy nie wiadomo na kogo trafi,jej malutka akurat miala pecha ze sie zarazila .

Hejka :). Widzisz, ja dlatego szczepiłam. Jakoś biegunka i wymioty mniej mnie przerażają niż posocznica. Koszmar z tym dzieciątkiem, aż się wierzyć nie chce. Zdrowe dziecko, ehhh.

Gość szczepionkii
to ja zaszczepie mojego synka, zdrowie najważniejsze i dla niego jestem w stanie wydać tyle kasy! to w zasadzie można już po 6 tygodniu życia szczepic?? moj jutro konczy 4 tygodnie.

Wiem, że pierwsza dawka jest dość wcześnie, ale absolutnie nie pamiętam kiedy, teraz dopiero będę znowu miała powtórkę z rozrywki :D. to się zorientuję znowu co i jak.

Gość jesli
zamierzasz puscic dziecko do zlobka albo w domu sa starsze dziedzi uczeszczajace do instytucji to zdecydowanie warto. Tylko z rota to jest loteria, jest tak duzo szczepow, ze nawet jesli zaszczepisz to i tak moze zachorowac bo akurat inny szczep jest w obiegu.