Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helenkanietrojanska

pomocy dziewczyny! problem ze skórą twarzy

Polecane posty

Gość helenkanietrojanska

cześć, możecie poradzić mi jakiego kremu użyć? jakiś czas temu byłam kilka godzin na silnym mrozie, porobiły mi się lekkie odmrożenia na twarzy w kilku miejscach no i teraz w tych miejscach mam zaczerwienienie, suchą bardzo skórę, która się tak jakby hmm łuszczy? nie wiem jak to opisać możecie polecić mi jakiś dobry, sprawdzony krem, który uspokoi skórę? zregeneruje i nawilży odpowiednio? wyglądam okropnie przez te czerwone ślady, poza tym te miejsca są szorstkie tylko błagam o jakieś marki dostępne w innych krajach, międzynarodowe, bo mieszkam za granicą nie wiem może znacie coś dobrego od vichy, la roche posay, eucerin itd? albo jakaś tańsza marka, bo czasem coś tańszego może okazać się lepsze niż droższe muszę w sobotę wyglądać jak człowiek!! pleaseee o rade i z góry dziękuję

Gość 8/9/0
spermą smaruj, poproś swojego faceta to Ci troche natryska

Gość locitan
uriage bariederm - własnie sama smaruję odmrozone dłonie

Gość ZAPAMIĘTAJ NA ZAWSZE
na odmrożenia najlepsza jest maść z arniki albo z nagietka, poszukaj w zielarniach

Gość helenkanietrojanska
kurcze no tego akurat nie ma

Gość helenkanietrojanska
chyba będę musiała po prostu iść do apteki i może aptekarka mi coś doradzi :/ tylko jestem chora i nie powinnam wychodzić więc najlepiej jakbym znała nazwe i miała pewność, że jest dostępny w aptece, to by mąż wracając z pracy kupił

Gość locitan
A może poszukaj czegos na wizazu? Chyba jest taki krem też aptecznej firmy cicabio się nazywa, biodermy zdaje się.

Gość helenkanietrojanska
ale jest niedostępny, nie mają na składzie właśnie

Gość helenkanietrojanska
nie wiem może mąż popyta aptekarke w każdym razie dzięki za rady tak czy siak napisze mu by zobaczył czy w aptece koło jego pracy nie ma tego uriage barierowego

a może nivea ale ten duży niebieski dla bobasów, mam go jest tłusty mega i ochronny, napisane ze właśnie ąlgodzi zaczerwienia i podrażnina skóre i natłuszcza mega

eeeeee po prostu ci się trochę zmroziła skóra, musisz więc ją dobrze nawilżyć i natłuścić - najlepsze są kremy nivea (ten zwykły) i bambino a nie jakieś vichi czy inne drogie kremy. Po nivea i bambino będziesz mieć skórę mięciutką i dobrze nawilżoną. No i do końca mrozów codziennie używaj tych kremów a wystrzegaj się tych lekkich i nawilżających. Zrób sobie też dzisiaj maseczkę z miodu i jaj - przepis na Tipach http://goo.gl/RS5aT