Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pięknie pachnieć..

PERFUM CALVIN KLEIN eternity summer

Polecane posty

Gość pięknie pachnieć..

Mam do sprzedania 2 nowe oryginalne, zapakowane perfumy, które dostałam w prezencie: 1. ESCADA especially 75ml. http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/19/85/26/2119852652 2. CALVIN KLEIN eternity summer 100ml. http://www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/images/Calvin_Klein_eternity_summer-2011.jpg Idealne na prezent:) Cena jaka mnie interesuje to 99zł/szt. Zapraszam na maila: olka.b8@gmail.com

Gość perfuMY analfabetko
a nie perfUM !!!! Może jak uda ci się sprzedać te wody toaletowe to kup słownik języka polskiego!!!

Gość Audi q7
Perfum heheheh nie moge ..

No co ty? naprawdę pisze się perfumy? myślałam, że PERWÓM. Jest coś takiego, ze jak nie masz nic do powiedzenia, to czepiasz się błędów i wyzywasz a to świadczy o twoim poziomie kultury osobistej. Wystarczyło napisać grzecznie:) Pozdrawiam

Gość perfuMY analfabetko
a jak nazwać kogoś kto ma powyżej 10 lat, od urodzenia mówi i pisze po polsku i pisze sprzedam perfUM zamiast sprzedam perfUMY? Gdybyś psrzedawała spodnie, nożyczki albo sanki to napisałabyś sprzedam spodzień, sanek i nożyczek??? No zastanaów sie kobieto co o tym sądzić zamiast wściekać się na mnie, że niedouczona jesteś

Ja się nie wściekam, a po drugie to nie poszło Ci z tym, że od urodzenia mówię po polsku. Przyznaję się do błędu. Swoją drogą to Ty powinnaś opanować emocje, bo można zwrócić uwagę KULTURALNIE, a nie bezczelnie wyzywać. Ja owszem popełniłam błąd, natomiast mogę wnioskować, że Ty masz problem z kulturą osobistą. Pozdrawiam mimo wszystko i życzę miłego dnia!

Gość perfuMY analfabetko
również miłego dnia życzę. Nikogo nie wyzywam, tylko nazywam rzecz po imieniu, bo dorosły człowiek powinien poprawnie posługiwać się językiem ojczystym. A skoro tego nie robi, to jak to określić? Znasz inny wyraz to określający?

Jak to mówią: człowiek uczy się przez całe życie. Jeśli jesteś już taka zgryźliwa to Twoje zdanie też nie jest poprawne: "Znasz inny wyraz to określający?" to określający? Więc spójrzmy na siebie a później krytykujmy.

Gość perfuMY analfabetko
hmm, chyba skończymy tę dyskusję, bo do niczego nie dojdziemy.. Przyjęłaś do wiadomości, że perfumy występują w języku polskim wyłacznie w liczbie mnogiej. I to zaliczam ci na plus. Może złoszcząc sie na mnie, że napisałam w ten sposób (przyznaję, że złośliwie), pozwoli ci na dłuższy czas zapamietać poprawną formę :) Napisałam ... znassz inny wyraz TO określający... w znaczeniu NIEUCTWO :) Jak nazwać inaczej nieuctwo? No dobrze, odpuszczam. I mam nadzieję, że nasza rozmowa w czymś ci pomoże. Miłego popołudnia. A wściekłam się, bo bardzo wiele osób pisze na kafeterii o perfumach jako o "perfumie" bądź tak jak ty, "sprzedam perfum"