Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me now

rzućcie parę wartych zacytowania myśli nt aborcji,jesteście za czy przeciw?

Polecane posty

Gość help me now

jak współczesne wyemancypowane feministki widzą ten problem?

Gość help me now
jak juz nie wartych zacytowania to chociaz takich z którymi można popolemizować

Gość help me now
czuję drzemiący w Was potencjał:) to nie prowokacja tylko szukanie inspiracji do referatu, jak zgrabnie oscylować między świeckim a kościelnym podejsciem do aborcji,żeby wilk był syty i owca cała:(

Gość mikikun
a jaka jest definicja aborcji przerwanie rozwijającego się życia ?

Gość haku
Miłość mówi: "Poświęcenie siebie dla dobra drugiej osoby." Aborcja mówi: "Poświęcenie drugiej osoby, dla dobra samego siebie."

Gość befele
Regan powiedział że " Jakoś tak to bywa, że wśród zwolenników aborcji zawsze są ci, którym skrobanka już nie grozi"

Gość befele
A ja dopowiem, że zwolennicy aborcji argumentują, że to tylko zlepek komórek, zarodek itp. Więc pytanie jest dlaczego więc "to" abortuja? Odpowiedź brzmi: bo wiedzą że człowiek się urodzi.

I z jakiegoś powodu uważają, że o wiele lepiej będzie, jeżeli ten zlepek nigdy się urodzi. Ja mam ładny, uniwersalny cytat: nikt za nikogo do piekła nie pójdzie.

Gość Banita/Pustelnik
Może zarzucę pewnym cytatem sławnego pana: ''Nasza rasa jest Rasą Panów. Jesteśmy świętymi bogami na tej planecie. Różnimy się od niższych ras, ponieważ wywodzą się one od insektów. Faktycznie porównując je do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzęta, owce w najlepszym przypadku. Inne rasy są uważane za ludzkie odchody. Naszym przeznaczeniem jest rządzenie niższymi rasami. Nasze ziemskie królestwo będzie rządzone poprzez naszych liderów za pomocą rózgi żelaznej. Masy będą lizać nasze stopy i służyć nam jako nasi niewolnicy.'' Menachem Begin, premier Izraela,mason, laureat Pokojowej Nagrody Nobla ''pokojowa'' nagroda Nobla? Dzisiejszy świat jest zakłamany i fałszywy. Fałszywe jest wszystko od nauki i religii do relacji miedzyludzkich itd. Pozostaje chyba tylko totalna izolacja i czekanie w spokoju na cud. Walka z wiatrakami nic nie da. Na świecie jest o wiele więcej zwolenników aborcji i innych okropności, a przeciwnicy tego są skutecznie uciszani. Machina XXI wieku, której nie da się zatrzymać.

Gość Banita/Pustelnik
haku @ Taa... Dzieci każdy chyba chciałby mieć, ale w tym lewactwie nie wychowasz takiego ''oddziału'' o którym ''mowa'' w linku. Już nie te czasy.

Ja bym sie bardzo chetnie wypowiedziala na ten temat, ale nie chce mi sie z nowu z wszystkimi klocic pol wieczoru :P

Ja się nie pytałem o sekretny sposób robienia dziecka. Pytałem się - co dalej, już po urodzeniu? Bo jeśli w swojej naiwności myślisz, że samo istnienie dziecka gwarantuje dobre relacje między rodzicami, to nie mam więcej uwag. Działaj! Adwokaci też muszą z czegoś całkiem dobrze żyć! :p

Gość manib
czeba się zabezpieczać a nie później skrobać, prawo do aborcji powinny mieć tylko kobiety po gwałcie, lub gdy partner je zmusił do posiadania dziecka, oraz gdy ciąża zagraża życiu lub zdrowiu. Nie ma co się oszukiwać 99% skrobanek to jest tylko dlatego że ludzie są nieodpowiedzialni może 1% to wina nieskuteczności antykoncepcji.

Gość befele
Żeby zlapac na dziecko musisz znaleźć taką co ci tego dziecka nie wyabortuje. A takie zwykle mają jakieś zasady, wśród nich nie sypianie z przypadkowymi, tudzież upijanie się z nimi w trupa.

Tudzież zatrzyma dziecko, a ty będziesz płacił na jego utrzymanie...z resztą, czy ty chociaż wiedziałbyś JAK zrobić dziecko?

Gość manib
do mnie mowa mogę pokazać jak zrobić dziecko wystarczy ze przyjedziesz :P chyba że pękasz. Szlak mnie trafia ja ktoś nie myśli o zabezpieczeniu a później się skrobie. Żebyście wiedziały że takiego dzieciaka jakby to była moja wpadka sam bym wychował a matka co nie chce niech się guni do innego. W dupach się wam poprzewracało, zresztą wasze sumienie wasza sprawa ja mam takie zdanie i możecie nazwać mnie frajeram wbijam w to.

Gość Do manib
''prawo do aborcji powinny mieć tylko kobiety po gwałcie, lub gdy partner je zmusił do posiadania dziecka'' Żałosne. Jęsliby tak było, to każda kobieta może sobie skłamać, że zmuszono ją do posiadania dziecka i zrobić aborcję!

Gość haze
A ja uwazam ze caly ten problem jest postawiony na glowie i zaklamany.Caly czas idzie kampania za czy przeciw wykrwawianiu sie kobiet na skrobankach .Ja to mialam lekarz postawil blaszana miske na podlodze podczas zabiegu i caly czas slyszalam ciurkajaca ze mnie krew tak jak sie slyszy deszcz w rynnie.Ale ja nie o tym zamiast walczyc o prawo lub nie ,walczmy o prawo do sterylizacji mezczyzn,mogliby uzywac ile wlezie i nie bylo by skrobanek Juz slysze oburzone glosy facetow W ZYCIU NA TO NIE POZWOLE.nie slyszalam o zadnej demonstracji w sprawie sterylek dla facetow, w sprawie kobiet dyskutuja duzo i chetnie za czy przeciw jednakowa hipokryzja