Diament83 0 Napisano Luty 15, 2012 Czesc dziewczyny.Jakie macie wrazenia i odczucia zwiazane z emigracja?jakie sa plusy a jakie minusy,odczuwacie samotnosc,tesknicie za rodzina ,domem,jak spedzacie wolny czas.Ja powiem szczerze jestem poza granicami 8 lat,juz dawno przestalam tesknic,wiem ze tam nigdy nie wroce,z wlasnego wyboru.Poczatki byly ciezkie ale sie udalo.Tu jestem szczesliwa.Nie bede nikogo przepraszac ze tutaj ulozylam sobie zycie i jest ok.Ale nie pluje na Polske.Tam zostali moi rodzice.Z duma podkreslam z jakiego kraju pochodze,kompleksow na tym punkcie nie mam,jak wiekszosc Polakow za granica.Prosze o kulturalne wypowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chyba w snach Napisano Luty 15, 2012 idź na inne forum. tam przynajmniej wiedza co to kultura wypowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Diament83 0 Napisano Luty 15, 2012 chyba w snach-jaki masz problem ??cos cie boli ??to do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jumperrrr Napisano Luty 15, 2012 Ja poza granicami 11 lat. Tez tesknilam na poczatku, potem jakos przeszlo i naprawde sie odnalazlam na obczyznie. Dobra praca, fajni ludzie i ogolnie atmosfera, niezaleznosc, podroze na ktore wreszcie bylo mnie stac. Nie wyobrazam sobie powrotu do Polski, choc to moja ojczyzna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numerowaaa Napisano Luty 15, 2012 Ja mieszkam w UK i dobrze sie tu czuje. Mam tu wielu przyjaciol, chlopaka, dobra prace. Polska w sumie nie jest za daleko, wiec rodzine widuje dosyc czesto. Czasem zaluje, ze omija mnie to, co w Polsce, ale coz, nie mozna miec wszystkiego. NIe wiem czy w Polsce mialabym szanse na znalezienie pracy w rownie dobrej firmie, ktora tak dba o pracownikow. Moze... nie zaklinam sie, ze do Polski nie wroce, bo nie wiadomo co zycie przyniesie, zwlaszcza, ze rodzice nie staja sie mlodsi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach