Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowaa1

ciąża bliżniacza jednojajowa

Polecane posty

Gość nowaa1

poniewarz okropnie się boję i potrzebuje rady i wsparcia długo poniewarz okropnie się boję i potrzebuje rady i wsparcia długo szukałam podobnych tematów i trafiłam na was dowiedziałam się tydzień temu robiąc test ze jestem w ciąży radość wielka mam już dwóch synków 10 lat i 8 miesięcznego mąż wyjerzdża wraca raz na miesiąc czyli radze sobie sama wczoraj miałam pierwszą wizytę lekarz potwierdził ciąże bliżniaczą jednojajową narazie tylko tyle powiedział bo to dopiero 5tc nie ukrywam że jestem w szoku inie potrafie się pozbierać powinnam się cieszyć chciałam ciąży aja się panicznie boje jeszcze cały czas wertuje strony neta i doszukuje się informacji o bliżniaczych ciążach jestem w szoku piszą takie straszne rzeczy o zwiększonej szansie przedwczesnego porodu wadazh wrodzonych chorobach obumarciach itp boże ja jestem spanikowana widze że dziewczyny jesteście w ciążach bliżniaczych proszę opiszcie czy nie powinnam się martwić czy z waszymi maleństwami jest wszystko dobrze jak wy się czujecie chcę być z wami nie mam z kim o tym pogadac

Gość trybika
idę zrobić kupę :classic_cool: będę później

Gość noami..
A to nie prowokacja??? Jesli nie to odpowiem Ci tak: bardziej niż o przebieg ciazy i stan tych malenstw na twoim miejscu martwilabym sie o SIEBIE i o to, jak sobie poradzic SAMEJ, jak piszesz, z 10-latkiem, poltoraroczniakiem i 2 noworodkami :-O

dlaczego prowokacja? jesli chodzi o temat to nie mam pojęcia jak jest z bliźniakami

Gość nowaa1
tak martwie się o to też ale dzieci są teraz moim zmartwieniem proszę czy jest ktoś kto ma doświadczenie w takiej ciąży był lub jest jak to jest z takimi maleństwami

Gość kocziczka
spokojnie. one wykonują podskoki z jednoczesnym klaśnięciem powyżej głowy, czyli tzw. pajacyka, także spoko

Gość nowaa1
jest ktoś w takiej ciąży boje się bardzo czy będzie wszystko ok

Gość noami..
Tak, ja jestem. Mam 3 dzieci, w tym bliźniaki, z tym ze nie jednojajowe.

Gość Van Zann
ja mam bliźniaki czterojajowe, czyli dwóch chłopców, a każdy ma po dwa jaja, więc wszystko jest w porządku

Gość nowaa1
naomi jak to jest czy tak strasznie jak opisują strony na necie dzieci są mniejsze poród szybciej i ryzyko chorób martwie się o dzieci

Gość Fafinette
własnie. nie przejmuj się. każdy chłopiec musi mieć dwa jajca

Gość nowaa1
pytam poważnie nie żeby ktoś sobie żarty stroił

Gość komonliivmi
ja mam to nieszczęście mieć bliźniaki jednojajowe :(

Gość nowaa1
dlaczego nieszczęście czy dzieciaczki są zdrowe jak tak to gratulacje mi tylko na tym zależy a boje się bo jak pisałam czytałam o dużym ryzyku i komplikacjach

To 5 tydzien jak piszesz,wiec jeszcze do 12 tc jest niepewna ciaza,moja kuzynka byla w takiej i stracila jeden zarodek w 9 tc,wiec teraz dbaj o siebie i sie nie zadreczaj ,stalo sie i tyle...Mowie wejdz na topik Ciaza Blizniacza na kafe...

Gość komonliivmi
no właśnie - to dwaj chłopcy i każdy ma po jednym jaju. trochę komicznie to wygląda :O

Gość komonliivmi
:D

Gość noami..
U mnie jest wszystko w porzadku, dzieci maja po 2 lata, sa zdrowe. Ale... było trochę ale... po pierwsze musiałam lezec przez ostatnie 3 miesiace ze wzgledu na rozszerzajaca sie szyjke, po drugie z jednym dzieckiem byl problem - mial fatalne przepływy pepowinowe, urodził sie z duuuzo nizsza masą niz powinien, lezał w inkubatorze. Ale teraz jes,t jak pisałam, wszystko w porzadku z dziecmi. Ale nie z kazda ciaza blizniacza sa problemy. A, i u mnie byla ciaza dwujajowa, dwuowodniowa, dwukosmowkowa :-)

ja jestem w ciąży bliźniaczej z tym ze dwujajowej. Nie martw się bo sama sobie szkodzisz, odżywiaj sie, odpoczywaj kiedy tylko mozesz. Ciąża bliźniacza to ciąża wysokiego ryzyka więc musisz mieć to na uwadze. Nie czytaj glupot w internecie bo szkoda nerwow, to że przydarzyło się coś innej kobiecie nie jest powiedziane ze przytrafi sie i Tobie. Ja zaczęłam 16 tydzień i poki co jest okej, mdłosci wielkich nie miałam, nie mam zachcianek, nie odrzuca mnie od pokarmów. pobolewa mnie tylko głowa ale to akurat u mnie normalne bo przed ciąża tez tak było. Przede wszytskim zadbaj o siebie, pogadaj z mężem, może uświadom swoje starsze dziecko?