Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalllll

Milosc od piewszego... czy drugiego wejrzenia?

Polecane posty

Gość michalllll

Jak bylo u Was? Jak Wam sie wydaje, ktore zwiazki maja wieksze szanse na przetrwanie? Jesli spotykamy sie z kims przez jakis czas i dopiero wtedy czujemy "TO", czy to jakas ,,gorsza", mniej szalona milosc od tej od pierwszego wejrzenia?

Nie ma "gorszej" miłości. A ta od pierwszego wejrzenia to po prostu fascynacja fizycznością. Niektórzy potrzebują czegoś więcej do zakochania się, niż tylko ładnej twarzy drugiej połówki.

Gość michalllll
nie chodzi o to, ze mi sie nie podoba ;-) Tylko nie wiem, czy to jest TO

W moim przypadku miłość przyszła z czasem i na pewno była bardziej stabilna.. bo nie kierowałam się chwilowym uczuciem ale na początku byłam nastawiona dość sceptycznie i dzięki temu wyraźniej widziałam jego wady, zalety, to jaki on jest niż gdybym patrzyła na niego przez pryzmat gorącego zauroczenia. Potem i tak się rozpadło w cholerę ale ... baaardzo długi czas było dobrze.

Gość michalllll
no dlatego napisalem ,,gorsza" w cudzyslowiu ;)

Gość michalllll
dziunia, ale podobal Ci sie z wygladu, nie?

Gość michalllll
ludzie, piszcie cos ;)

Na początku tak sobie, ale bardzo dobrze mi się z nim spedzało czas, mieliśmy wiele tematów do rozmów... Nawet się obawiałam czy dobrze zrobiłam, że wpakowałam się w związek bo nie byłam pewna swoich uczuć. Był jak przyjaciel. Ale gdy się zaangażowałam (a trwało to około pół roku) stał się dla mnie najprzystojniejszym facetem na świece :) Byłam w niego tak zapatrzona, że nawet nie spojrzałam na innego

Gość michalllll
dzieki dziunia za odp. :) Wiec to jednak mozliwe, zeby sie zakochac po jakims czasie...

Tak, możliwe :) Ale to nie jest regułą, często jeśli do kogoś od początku nic nie czujemy ani nas nie pociąga to już nie przyjdzie. Nie chcę być złym prorokiem ale tak bywa ;) Akurat ja się zaangażowałam bo on się bardzo starał, poza tym dobry charakter, każde nasze spotkanie to była świetna zabawa :) Na początku nic nie czułam a potem to już świata poza nim nie widziałam :)

Gość michalllll
zdaje sobie z tego sprawe... tylko na filmach ta milosc od 1go wejrzenia jest tak reklamowana :D

Film się z reguły kończy tym, że bohaterzy zostają parą albo biorą ślub i jest wielki happy end. A prawdziwe życie toczy się dalej i z reguły na początku drugą osobę uważamy za ideał a gdy minie pierwsza fascynacja to i rozczarowanie przychodzi bo zauważamy wady. A jeśli najpierw się spotykasz a potem się zakochasz to od początku widzisz to co jest dobre i co złe. Nie patrzysz przez różowe okulary :) Wszystko ma zalety i wady. Jakby mnie nagle trafiła strzała amora i ta tzw ,,miłość'' od pierwszego wejrzenia to tez bym się nie opierała ;)

Gość michalllll
masz racje, madrze piszesz dziunia :) Twoj nick jest troche mylacy :D

Mylący? To nawet lepiej ;) Więc jeśli dziewczyna Ci się podoba ale nie czujesz szalonej namiętności to nie poddawaj się od razu :)

Gość michalllll
dzieki dziunia :) fajnie sie gadalo, ale musze leciec... milej nocki :)

Gość Strażak_Seksasu
pewnie nie dziewczyna mu sie nie podoba a on jakiejś nie przypadł do gustu :D możesz wokół niej skakać a i tak skończysz jak sosss:classic_cool:

Gość miloscodpierwszego
noooo