Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lumbri

Ból jajników

Polecane posty

Gość Lumbri

Cześć, dziewczyny :)! Mam problem, mianowicie miałam okres 16 stycznia, kochałam się w piątek, tydzień temu z chłopakiem i od tego czasu od soboty mam straszne bóle jajników, nigdy takich nie miałam... Boje się, czy to może być ciąża? Niby są to dni niepłodne, ale wiecie, nigdy nic nie wiadomo. To był stosunek bez gumki na początku, był we mnie parę sekund dosłownie a potem założyliśmy prezerwatywę i kochaliśmy się do końca. Jak myślicie, to moje chore urojenia, czy coś jest na rzeczy? Na test za wcześnie, ale 2 dni temu powinnam mieć już okres... i nic.

Gość joasia1987
Hmmm... powiedz lepiej jak się ubierałaś w te mrozy? Brak podkoszulka, leginsiki, krótka kurteczka? Od zbyt cienkiego obierania się kiedy jest zimno też mogą boleć a wtedy tylko gin pomoże...

Gość Lumbri
... kurcze, też myślałam, że mogło mnie właśnie przewiać, miałam raz leginsy i niezbyt ciepłe spodnie, ale kurtkę taka do kolan, więc raczej myślałam, że nie będzie tak źle. Myślisz, że to może być przyczyną? Jednak trochę mi to nie daje spokoju ;p.

Gość Lumbri
*niezbyt ciepłe buty

Gość joasia1987
Skoro byłaś w miarę ciepło ubrana, to chyba nie od tego, ale faktem zimno nie robi dobrze na jajniki... Od ciąży też raczej jajniki nie bolą...

Gość Lumbri
na rożnych forach czytałam, że to jednak jest jeden z pierwszych objawów, więc sama nie wiem co o tym myśleć :(

Gość joasia1987
Teoretycznie zaciążyć mogłaś, ale poczekałabym jeszcze te parę dni... może okres po prostu ma opóźnienie... A swoją drogą nie uważasz że strasznie ryzykujecie?

Gość Lumbri
Teoretycznie tak, ale kurcze, przez pierwsze 2/3 sekundy ?! Myślałam, że nie ma preejakulatu, nie na samym początku i dlatego tak jakoś... Wiem, wiem, że strasznie ryzykujemy, a teraz się boję podwójnie, bo z tym chłopakiem na dniach się rozstałam ;p... No nic, zobaczymy, zrobię test za tydzień, powinien być już wiarygodny.

Gość joasia1987
Jezu dziewczyno ile Ty masz lat? A właśnie że może być...

Gość Lumbri
... może ktoś jeszcze odpowie? Proszę, uspokójcie mnie trochę,bo wariuję.

Gość Lumbri
?

Gość housewife000555
Po pierwsze to zapalenie jajników nie musi być spowodowane przewianiem polecam http://www.poradnia.pl/zapalenie-przydatkow-objawy-leczenie.html Po drugie ból jajników może również oznaczać tworzącą się torbiel (jak to było w moim przypadku) i np endometriozę. Dlatego z tym się nie czeka tylko szybciutko do lekarza.