Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pączek bączek

Ból jak menstruacyjny bez okresu!

Polecane posty

Gość Pączek bączek

Cześć dziewczyny, może wy pomożecie mi wyjaśnić moje dolegliwości. Otóż mniej więcej od połowy cyklu do teraz (lada moment powinnam dostać okres) odczuwam dość silne i uciążliwe bóle podbrzusza promieniujące do kręgosłupa. Jest to identyczny ból jak przed i w trakcie okresu (łącznie z pobolewaniem krzyża). Dodatkowo mam nudności i czasami wzdęcia. Trwa to już dwa tygodnie, za długo by mogło to oznaczać owulację albo zbliżającą się miesiączkę. Przedwczoraj byłam u ginekologa, który mnie dokładnie zbadał, łącznie z usg i stwierdził, że on nie widzi przyczyny ginekologicznej. Wszystko jest ok. W ciąży raczej nie jestem, bo w czasie dni płodnych zawsze była gumka. Na prawdę nie mam pojęcia co się dzieje. Pomóżcie.

Gość mlk
skoro gin nie wie to na co ty jeszcze liczysz.

Gość goggogogogogogog
mnie tak bolał brzuch jak właśnie w ciażę zaszłam. Tak jakbym miała dostać okres a nie dostawałam. Gratulacje

Gość Pączek bączek
Nie, no w ciąży nie jestem, bo przez gumkę plemniczki raczej się nie przedostaną:)

Gość wioo
Ja myślę, że to jednak zespół napięcia przed....Mięśnie stają się napięte, skóra uwrażliwia się, masz po prostu wysoki próg odczuwania bólu. A po okresie nie ma tych objawów prawda? Więc...taką masz już chyba urodę. :)

Gość hdhdjfjfjjf
mowisz, ze w dni plodne zawsze gumka byla, widocznie zle wyliczylas te dni plodne skoro wg Twoich obliczen juz powinnas miec okres a nadal go nie masz. cykl ten moglas po prostu miec inny i nie wiadomo czy w ciaze nie zaszlas jesli w inne dni uwazane przez Ciebie za nieplodne gumki nie bylo. ja mialam takie objawy jak Ty jak bylam w ciazy wlasnie

Gość Pączek bączek
Ale... ja mam 32 lata i pierwszy raz coś takiego się dzieje. naczytałam się już o endometriozie, ale gin powiedział, że raczej to nie to. Zaczynam się zastanawiać czy to nie ze strony układu pokarmowego. No ale czuję, że boli mnie macica:/

U mnie tak wygląda PMS. Nie w każdym cyklu musi wyglądać tak samo, juz na jakieś 12 dni przed miesiaczką, mam bóle podbrzusza, lewego lub prawego jajnika, mdłości, wzdęcia, wahania nastrojów, ból pleców, okropny bol piersi, mozna to zmniejszyć zażywając magnez + B6, zdrowo się odżywiając, witaminy itp. Ja z czasem pomysle o tabletkach antykoncepcyjnych bo to podobno uwalnia od tak silnych dolegliwości. Zaznaczam, że czasem bolą mnie piersi, w kolejnym cyklu brzuch jeszcze w innym wszystko na raz, wszytsko zalezy od tego jaki był cykl, czy było w Twoim życiu dużo stresu, może złego odżywiania...

Ja mam 21 lat i zaczęło się niedawno PMS występuje u kobiet miedzy 20-45 rokiem zycia

Gość hdhdjfjfjjf
no to widocznie to ten pms.

Gość kleopatra500
Możliwe, że to pms, a nie ciaża. Wiem co piszę, bo im jestem starsza tym boleśniej przezywałam swój pmsowy dramat. Od niedawna biorę takie kapsuły, na opakowaniu jest żółty kwiat i jest dużo lepiej:)

Gość Kaligrafia777
Mialam taki problem. Okazalo sie ze mam helicobactera, polecam kupic w aptece test na jego obecnosc we krwi lub pojsc do gastrologa i on przepisze odpowiednie badania.