Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fifilinka

mocne odparzenie od pieluszki-ratujcie mamy

Polecane posty

nie płacz, tylko kombinuj jak pomoc małej, ja tez miałam doła..... może pieluchy, albo wasze srodki piorace tez moga uczulac. nie masz za suchego powietrza w domu, albo za ciepło?? moj synek toleruje 20 stopni w nocy, jak jest cieplej to drapie sie po uszach! aaa no i plamy na polikach miał na zęby jak wychodziły polecam tez latopic- w profilaktyce azs. a moze za często kosmetyki zmieniasz. na poprawe przy azs dluuugo trzeba czekac.

Gość do autorki.........
nam pomogla seria EMOLIUM.emulsja do kapieli,a do smarowania po kapieli emulsja specjalna i krem specjalny do twarzy. nie podaje wlasnie zadnych kaszek bo tam sa sladowe ilosci mleka....dlatego moze corke uczula.napisalam wyzej co nam pediatra-alergolog zalecil podawac. ja wprowadzam nowy produkr przez 6 dni.zaczynam od podania 3-4 łyzeczek od herbaty. a zanim lekarz do nas przyjechal to podalam ta kaszke sinlac i wysypalo synka. a sterydy-lekarz powiedzila ze nie chce wypisywac ich tym bardziej ze wysypuje mu twarz(odkad kapiely w emolium,to nie ma zadnych plamek,ani suchych miejsc)

Co lekarz to inaczej. nam kazala wprowadzac kleiki. najpierw kukurydziany potem ryzowy. a dopiero następnie warzywa i owoce. Uszy do góry autorko:)

Gość do autorki.........
a i nie moze byc w domu za goraco,u nas max.to 20st.alergolog mowil ze najlepiej jakby bylo tak 18st

Gość do autorki.........
ja tak rozszerzam diete. mialam zaczynac od;dynia+ziemniak,marchewka,burak,brokul,cukinnia,kalafior,b anan,gruszka,sliwka. nie mozna podawac jablka,pietruszki,selera bo to czeste alergeny. do picia nie dostaje rumianku,tylko sama wode. jablka nie dawaj.bo czesto uczula.tak wiec soki tez odpadaja. pietruszka,seler tez. czytalam sklad tych kaszek i jest tan napisane ze zawieraja sladowe ilosci mleka.wiec pewnie dlatego obsypalo corke. ja teraz stopniowo wprowadzam gluten,bo synke skonczyl 5 mies.

Gość do autorki.........
moj synek mial mniejsze ilosci na klatce piersiowej,ale za to na nozkach (przy zgieciu mail i przy łokciach)a na buzi mial wiecej. po emolium skora na ciele poprawila sie,nie ma zdnuch czerwonych plam,ani suchych miejsc.a na buzi troche mu zostalo. planuje zrobic badania kalu,bo mozliwe ze ma jakies pasozyty.

Gość fifilinka
naprawde dziewczyny powiem Wam ze do miesiąca bylo wszystko ok. dzien po chrzcinach sie zaczelo. leczona byla na potówki potem skaza i teraz to azs. jacy tylko lekarze i wszyscy prywatni zeby nie czekac na terminy, i nikt nic nie wie. na testy jest za mala. jeszcze je w sobote jedziemy zrobic posiew kału na obecnosc grzybów. bo czytalam ze duzo dzieci z azs je ma i one nasilają stan skóry, juz sama nie wiem :(

Gość fifilinka
no wlasnie ten kał. zrób pod kątem grzybów. my tak zrobimy. bez skierowania koszt ok 22 zł.

Gość fifilinka
dosyc co sie nacierpialam przy porodzie bo mialam cc po 16 h oxytocyny , okazało sie ze zakazili mnie w szpitalu gronkowcem. mialam bez zadnego zneiczulenia nacinana rane po cieciu i wyciskaną rope przez 7 dni. bólu co nei miara. 2 tyg lezalam w szpitalu to jeszcze choroba córki.:( załamuje sie

Gość do autorki.........
ja tez chodze prywatnie do lekarza.nie ma czasu,sił i nerwów zeby czekac w kolejkach.tyle dobrego ze dostalam z polecenia lekarza pediatre ktory ma tez specjalizacje z alergologii.wiec mam jedna wizyte i zalatwiam 2 sprawy. to nacierpialas sie.ja mialam bardzo dobry porod.a synka zaczelo wysypywac jakos po skonczonym 6 tyg zycia.a tez najpierw wmawiali mi ze to potowki,moje hormony itp.(karmilam piersia)

Gość fifilinka
do magdalena. tak to ja. heh juz wszyscy znają chorobe dziecka. apropo wody, zmienilismy żywiec na Primavere i kąpiemy dziecko w przegotowanej

Gość fifilinka
do autorki odezwij sie a maila aga201@o2.pl

Gość do autorki.........
a jak coreczka przybiera na wadze?bo moj słabo.tzn.przybiera ale minimalne ilosci.lekarz mowi ze jest ok,ale kurde je tyle ile jest napisane na puszce z mleka a tak slabo ptzybiera. ogolnie jest bardzo wesoly,zywy,energiczny tylko taki drobny.

skąd jesteś? ostatnio miałam podobny problem - pupa odparzyla się przy biegunce spowodowanej antybiotykiem, próbowałam wszystkiego, aż odezwała się dziewczyna, która poleciłą mi maśc firmowa zakupioną w aptece w Swarzędzu k/Poznania , koszt około 15 zl. Nie wierzyłam, ale spróbowałam i stał się po prostu cud! a bylo koszmarnie, Julka miała aż takie dziurki/rany na pupie, nie wspomnę co się działo przy każdej zmianie pieluchy. Powiem Ci, ze już po jednym dniu dziurki się wygoiły, a po kilku dniach po odparzeniu nie było śladu. Nie znam niestety składu tej maści, bo jest to maść robiona przez aptekę.

Gość fifilinka
tez karmilam 4 mies piersią. bylam na diecie eliminacyjnej bez efektów. schudlam 10 kg

Gość do autorki.........
dobrze,nakarmie synka i napisze do ciebie.

apropo dupki i odparzen to u nad działa TYLKo i wyłącznie BEPANTHEN MAŚĆ, nakładam grubą warstwę i odparzenie znika. A próbowałam już wszystkich mazidel od nivei do sudocremow.

Gość fifilinka
z woj sląskiego jestem kolo Lotniska KAtowice mieszkam córka ma teraz 17 . 02 równe 5 miesięcy wazy 7,500. szczupla to ona nie jest.masz konto na nk?

Gość fifilinka
no wlasnie mam bepanten , linomag, toremntio, clotrimazol, alantan, sudocrem. i chyba bepanthenen spóbuje

szkoda, że nie z wielkopolski.... proponuję iść do pediatry i powinein przepisać jakąś maśc robioną

Gość fifilinka
a nie masz tej pomaranczonej karteczki która była dołączona do masci? ja jestem farmaceutką i gdybym ją widziala to bym odczytala sklad. Moze tam była Euceryna i Wazelina.

fifilinka, chyba aptekę otworzysz :) umyj wodą przegotowaną pupę i daj porządną warstwe bepanthenu i tak co 3h, chyba, że kupa będzie to częściej :)

no własnie nie dostałam tej karteczki, ja nie kupowąłm tej maści tylko dziewczyna, która zresztą odezwała się tu na kafe oni nie dołączają receptury- po prostu kupujesz maść firmową i tyle, pewnie jakby się spytać to by powiedzieli jaki skład, ale tak jak piszę, ja sama zakupiłam ją przez osobę trzecią

a ja bym te chusteczki tesco gaga na razie zamieniła na pampers sensitive, albo najlepiej woda przegotowana tymczasowo

Gość do autorki.........
juz wyslalam maila na podany adres.

Gość fifilinka
oj nie mam maila:( aga201@o2.pl

Gość fifilinka
no apteke to ja juz mam. i debet na koncie przy okazji