Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co umieją półroczne dzieci?

Co umieją półroczne dzieci?

Polecane posty

Tak się zastanawiam, bo niedługo przyjeżdża do nas moja siostra z sześciomiesięcznym dzieckiem (wcześniej nie widzieliśmy tego dziecka nawet na zdjęciach i nie rozmawialiśmy z siostrą - długa historia)- takie małe już raczkuje? Siedzi? Chodzi? Mówi coś? Myślę, jak przygotować dom na wizytę takiego niemowlaka i jakie atrakcje wymyślić.

Gość lolollllll
może już siedzieć najlepszą atrakcją będzie nowa ciocia

haha najwyzej siedzi :) na pewno n ie raczkuje, nie chodzi i nie mówi. Chyba, że " a gu gu ". Atrakcji nie wymyslaj, dzieciątko ma swoją mamę za najwiekjsza atrakcje :P i swiat wkoło juz jest wystarczajaco atrakcyjny dla takiego malucha

Dzięki! :)

Gość avent nie uogólniaj
moja 6-mc córka raczkuje :P

nie moze byc :P:P serio ??? nawet nie wiedzialam, ze taki maluch może raczkowa. ok cofam co napisałam :P

Niewiele potrafi- może doczołgać się do zabawki, obślinić ją i właściwie tyle :) Niektóre dzieci już po 6 mcu raczkują i wstają, ale chyba rzadko, na wszelki wypadek zadbaj o czystą podłogę i tyle. Możesz kupić chrupki kukurydziane, może mała już je, a co do zabawy- wystarczy pokazać coś ciekawego- kontakt, ruszającą się zasłonkę itd. Pomyśleć czy jest gdzie dziecko położyć. Nie palcie w mieszkaniu (jeśli palicie), pomyśl czy kominek czy inne niebezpieczne rzeczy na parterze są zabezpieczone.

Gość avent nie uogólniaj
Ja też nie wiedziałam, to moje pierwsze dziecko :) Ale jak bum cyk, zapiernicza po podłodze jak mały motorek.

Dziękuję, Historynka. Mama pali, ale w ogrodzie. Kontakt? Właśnie myślałam, żeby kontakty pozatykać, a nie pokazywać?

Ja kontakty zabezpieczyłam jak synu zaczął wstawać (właśnie w tym wieku), ale to dlatego że miał różne głupie pomysły, jak jechaliśmy gdzieś w gości to jednak nie było problemu z kontaktami, bo wiadomo że u siebie wiesz co dziecko wymyśli, a u kogoś zawsze pilnujesz.

Aha, bo to ja o kontaktach pisałam- chodziło mi o pstryczek, włączanie i wyłączanie światła.

Gość dzieci są rózne
mój ma teraz prawie 8miesiecy, jak mial 6 raczkował bardzo dobrze i stawał w łózeczku, siedział no ale nie mówił ;p teraz zasuwa przy meblach i podciaga sie za wszystko co sie da :) najlepiej zapytaj, ja jak mial 6 musialam miesc juz zaslepki w gniazdkach i niektóre niskie kanty zakryte

Dziękuję jeszcze raz, Dziewczyny! :)

Gość jak ja nie znoszę debilek
CudownaPlaneta.pl - wpieprzyłaś się ni z gruszki, ni z pietruszki z tą reklamą, nawet wątku nie przeczytałaś :O