Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia..........

do mam Córek

Polecane posty

Gość Gosia..........

moja córka w kwietniu skończy 2 lata. Jest drobna. ma 84cm wzrostu i waży 10kg. Poza tym jest wesoła i wszędzie jej pełno. Dużo je... a mimo to jest drobna. mi to nie przeszkadza jakoś szczególnie bo jak widzę utuczone dzieciaki to mi ich szkoda... ale lekarka, hmm ciągle truje mi że mała jest za chuda... czy ma racje? jakie wymiary mają wasze córki?

kiedyś było tak że jak dziecko chude to pewnie rodzice je głodzą i takie tam głupoty. Lekarka może starej daty. Mysle że lepiej że jest szczupła niż miałaby byś grubasem Jeśli się martwisz to może zrób jej badania hormonalne. Nadczynność tarczycy objawia się niską wagą.

kurcze nie pamiętam ile córa miała wzrosu i wagi w wieku twojej ale myslę że porównywalnie :) ubranka nosiła wtedy w rozmiarze 80 i szczypiorek była teraz ma 5 lat i 110cm i 20kg dopiero od niedawna przestała się wybijać na tle rówieśników że jest drobniutka więc wyluzuj :) a jaka mase urodzeniową i wzrost twoja miała? moja jest wcześniakiem więc skarjnie niską (1670g, 41cm) ale nigdy mi zaden lekarz nawet taki co o wcześniactwie nie wiedział nie mówił że jest za drobna tylko uznawali że taka jej natura i koniec

Moja duza jest jakies 14 kg wazy,waga urodzeniowa 3460 i 58,a tatus spory wiec wszystko jasne :) Na szczescie dosc wysoka wiec nie jest jakis pulpet,poprostu zbita dobrze...

Gość trudno żeby ważyła więcej
skoro wzrost ma dziecka rocznego, to i waga dziecka rocznego

Gość kfksdfieur
Nie przejmuj sie tym co mówi lekarka albo zmień lekarke, moja córka do 5 roku życia była drobniusia, malusia, wbrew pozorom jadła sporo, ale dzieci bardzo szybko spalaja i widocznie twoja niunia ma bardzo dobrą przemiane materii, moja córka zawsze miała poniżej 3 centyla, ale zawsze byla zywa i wszędzie jej było pełno, jak poszła do zerowki to troche ciałka złapala.Mi doktórka sama mówiła, że ona taka poprostu jest i nie ma czym sie martwić, a ja mialam jakieś schizy.

Gość Gosia..........
masa urodzeniowa mojej Miśki to 3220 przy długości 53cm... wydaje mi się że gdyby była na coś chora to nie miałaby tyle energii. Myślałam o badaniach, ale jak myślę o tym że mieli by ją kłuć w rączkę to odechciewa mi się tego. Poza tym sprawdzałam z siatką centylową i trzyma się od urodzenia na tym samym centylu. No i myślę sobie, że gdyby faktycznie było coś nie tak, tak jak mnie ta lekarka straszy to chyba nie była by takim konowałem i zaproponowała jakieś badania

Gość Gosia..........
to jaki "powinna' mieć wzrost mając 22 miesiące?

Gość wzrost dla 2-latka
to 92 cm tak jak rozmiarówka ubrań dla dzieci: 50-56 noworodek 62 3 miesiące 68 6 miesięcy 74 9 miesięcy 80 1 rok 86 18 miesięcy 92 2 lata 98 3 lata itd.

oj tam nic sie nie dzieje jak dlugo miesci sie w siatkach centylowych i nie ma niepokojacych objawow. Moja corka ma 2 lata 8 miesiecy 91 cm wzrostu i 13,5 kg. Na dwa lata miala kilko mniej i 85cm. A na rok juz wogole byla mala bo 70cm i 9,7kg. Tez zawsze pelna energii i tylko ze u nas nikt nie wierzy ze wazy 'az tak duzo' Nie dogodzisz

Gość Monika77,
córka ma 22miesiące więc chyba sie jeszcze łapie.. 100cm wzrostu i 16kg wagi. Nie wiem co mówi lekarz,bo dawno nie byłam,ale kiedyś kilka razy usłyszałam że za chuda,ale inni lekarze mówili że nie. Każdy inaczej oceniał.

Gość Kaśka.B.
To ile w końcu?

Gość moja prawie taka sama jest
84cm i 10,4 wagi ;)

Gość Z tego co piszecie
to macie tekie same te dzieci 84cm 10kg 100-16kg Na to samo wychodzi!

Gość Gosia..........
chyba taka jak moja, chodziło że podobne wymiary ma do mojej córki :) i lekarze nie kręcą nosem?

Moja córeczka ma 6,5 miesiąca, ma 7,5 kg i nosi ubranka na 74, też jest szczuplutka w porównaniu do innych dzieci, ale ona jest dość długa. Wg. tego co podała "wzrost dla 2-latka" to teraz faktycznie widzę, że 74 to noszą dzieci w wieku 9 miesięcy...

Gość ja też tak miałam...
moja w styczniu skończyła 2 latka i ma 86cm wzrostu i 12,5 kg a urodziła się ważąc 4700g, wszyscy myśleli ,że będzie pulpet który non stop wcina a tymczasem ja ją muszę prosić,żeby coś zjadła...

Gość grrrrr3
Moja córka mając 13,5mieś. ważyła 9kg :)

Gość Gosia..........
czyli nie mam powodu do zmartwień :) no chyba że będzie chciała zostać modelką :)

Gość Megg24.
moja w wieku 2lat ważyła 11 kg i miała 90cm. jest szczupła ale to mały niejadek. teraz ma 2i pół i plus jeden kilo do przodu.

Moja córka ma teraz 2 lata i 4 miesiące i ma 88 cm i wazy 10,5kg. Miała robione badania i wszystko jest ok. Je mało i w dodatku cały czas jest w biegu.

Gość kkkkasiaa
ja mam dwie córeczki 4latka 101cm-14kg jak miała 2latka miała81cm-11,3wagi. Druga córeczka dwa latka 89cm- 11,6kg

Gość Binka2telisa
Moja córcia też była taka chuda i lekarka ciagle czepiała się że jest za chuda ,jak mówiłam że ona dużo je to ta ciągle dawała mi skierowania na badania,z resztą do dziś jest chudsza od innych dziewczynek ,teraz ma 7 lat i waży 18 kg ale mieszkamy ju7ż w innym miejscu i nikt nie czepia się jej wagi żaden lekarz a mamy dwóch