Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duperelemorele

Pytanie o filtr do akwa ??

Polecane posty

Gość duperelemorele

Czy filtry zewnętrzne firmy tetra są dobre ? Miałem kiedys aqauela Unimax sprawował się super, równiez wiem że jbl sa dobre, ale ze względu że moge filtr tetra mieć za przysłowiową złotówkę od znajomego(używany pół roku) to tak się zastanawiam po co kupowac nowy jak ten może i jest ok ?

Gość aaagggggaaata
skoro od znajomego to chyba może Ci powiedzieć czy jest zadowolony. Zresztą Tetra to bardzo dobra, niemiecka firma i raczej jej klienci nie narzekają. Poza tym jeśli masz mieć za przysłowiową złotówę to nie będzie żal wymienić jak Ci nie spasuje

Gość duperelemorele
no wlasnie za przysłowiową złotówke , znajomy nie narzeka, ale miał go w akwa około 300l a ja mam 450 (parametry takie filtr posiada do 500l) ale filtr ma pół roku, a z tego co czytam w tych filtrach siadają uszczelki, i po uzywaniu nie cały rok już "zamula", dlatego pytam czy bawic sie w zakup żeby zaraz wymieniac czy od razu cos lepszego kupić ? :)

Gość duperelemorele
nie ma akwarystów na forum ? :)

Gość duperelemorele
dlaczego nic się nie ruszyło :P wiem że to nie temat o zdradzie, sexsie itp. :P

Gość duperelemorele
nikt się nie odezwał, postanowiłem sam wziąć sprawe w swoje ręce i podjąłem decyzje że zakupię filtr zewnętrzny jbl 1501 :) na pewno dobra opcja :) Ktoś ma taki ?

Gość aaagggggaaata
nawet jak Ci siądą te uszczelki (w co nie bardzo wierzę) to za nówki sztuki dasz kilka, kilkanaście złociszy pewnie i będziesz miał nówki sztuki. A za tego JBL-a kilka stów jak nic. W ogóle nie wiem czym się przejmujesz jak masz mieć za prawie darmo. Nie będzie ci pasował, nie wydoli na twoją pojemność to wtedy kupisz nowy, a ten opchniesz na allegro. Nie tracisz nic, a możesz kilka stów przyoszczędzić na co innego. Ja bym się chwili nie wahała

Gość aaagggggaaata
Trzymam bojownika w 300-stu litrowym akwarium :classic_cool: