Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina567890

Jak poprawić stan skóry, cery po trądziku

Polecane posty

Gość Karolina567890

Cześć wszystkim ;) Ostatnio leczyłam się z trądziku, miałam go troszkę na plecach i dekolcie, na buzi niestety tez. Na plecach zostały mi gdzieniegdzie jakies drobne ślady. Mam teraz dosyć przesuszoną skórę. Ostatnio uzywałam oliwki bambino, ale nie dała ona praktycznie zadnych efektów. Jakie polecacie kosmetyki, do takiej skóry, które poprawiłyby jej wygląd i dobrze ją nawilżyły? Oprócz oliwek używałam tez wielu balsamów, kremów, ale zazwyczaj efekty były tragiczne, bo zapychały skórę i w efekcie znowu pojawiały sie krostki. Teraz zostało mi jeszcze kilka na dekolcie, bo posmarowałam sie kolejnym kremem, licząc na jakaś poprawę. Jeżeli chodzi o twarz, to mam strasznie zmęczoną, szarą i wysuszoną skóre. Do tej pory używałam podkładu, ale zrezygnowałam z niego chwilowo, przerzucając sie na sam puder, bo sądziłam, ze to ten nieszczęsny podkład powodował pogorszenie sie cery. Uzywalam kremów nawilzających, matujących, do cery problemowej - żadnej poprawy ;c Juz nie wiem czym mam sie smarowac zeby nie spowodowac kolejnych problemów, niesmarowanie sie niczym też chyba nie wchodzi w gre ;c Kochane, prosze o porade! (aa, zapomniałam dodać, mam 19 lat ;))

Gość Do Karoliny
Przede wszystkich nie przesadzaj z kremami i balsamami-to w końcu chemia. Najpierw oczyszczamy, potem nawilżamy i ożywiamy skórę. Jeżeli chodzi o twarz- najpierw czyścisz szczoteczką z szamponem dziecinnym lub delikatnym mydełkiem okrężnymi ruchami skórę. Zwilżasz szczoteczkę wodą by wytworzyła się piana. Nos, czoło i brodę możesz robić gorącą wodą (wtedy oczyścisz skórę z zaskórników, krost itp.) Takie szczoteczkowanie nie tylko oczyszcza skórę ale i poprawia jej ukrwienie. Spłukujesz. Potem możesz jeszcze użyć jakiegoś peelengu do twarzy. Bardzo dobra jest maseczka do twarzy (z naturalnych składników) Dermaglin (za 5-6zł)z glinki zielonej kambryjskiej. Jest antybakteryjna, świetnie oczyszcza twarz i wygładza. Po takich zabiegach, jak już spłuczesz twarz , przemyj ją wodą mineralną. Odradzam chemiczne mleczka i toniki. Co do pielęgnacji-polecam w taką oczyszczoną skórę wklepać wit. E-dostępna w aptece lub postaci kapsułek-capivit A+E. Przebijasz kapsułki i nanosisz olejek na twarz. Innego dnia możesz nałożyć na skórę oliwę z oliwek . Odradzam oliwki Bambino-naturalna oliwa ma wiele składników wartościowych. Dobra jest też maseczka z białego sera+miodu i oliwy. Polecem też olejek ze słodkich migdałów-dostępny w aptekach z naturalnymi produktami. A z kremów to najlepszy zwykły Nivea lub krem baza-dostępny w aptekach. Wszystkie powyższe zabiegi stosujesz gdzie chcesz, tylko gorąca woda jedynie na twarzy gdzie skóra ma zaskórniki (cz, n, b). Na blizny potrądzikowe dobry jest żel Clindacne (lek na trądzik, ae dobrze "wybiela" blizny). Spróbuj też antybiotyku dostępnego bez recepty- tribiotyk. Polecam.

Gość Karolina567890
Dziękuje za rady, na pewno z nich skorzystam! Co do peelingu to robie peeling z kawy, mleczek i toników w ogóle nie uzywam, krem nivea mi niestety szkodzi - zapycha, tak samo jak dove itp. Jeszcze raz dzięki ;)

Gość domisia11

mi stan skóry poprawił się po regularnym stosowaniu suplementu Laminina który ma wiele zastosowań i na wiele schorzeń działa pozytywnie, polecam zapoznać się z opiniami bo nie tylko mi pomógł laminina-opinie.pl

Mi dermatolog pomagał w tej sprawie. Konsultuj się ze specjalistą według mnie.

Gość kajteka

Zdecydowanie do dermatologa, mi bardzo pomógł w takim przypadku. Chodzę do dr Rudnickiej w Warszawie w przychodni KEN. Najszybciej się tam dostałam na NFZ na wizytę. Ma naprawdę duże doświadczenie i wie jak dobrać leki. Koniecznie sobie spróbujcie tam się dostać.