Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qwertasdf

jak jej pomóc?

Polecane posty

Gość Qwertasdf

Część Wam nie wiem od czego zacząć, ale wydaje mi się iz moja przyjaciółka żyje w toksycznym związku. Ona ma męża i dwoje dzieci które są chore na genetyczna chorobę pomóc im(jej dzieciom) może tylko zabieg chirurgiczny, ma na dzieci przyznaną renetę, ale wiadomo iż ta renta jest znikoma i starcza tylko na część wydatków związanych z chorobą dzieci, nie może ona podjąć pracy ze względu na chorobę dzieci, Jest na utrzymaniu męża i to zaczyna się problem on pomimo tego iż jest młodym człowiekiem nadużywa alkoholu, nie ma przemocy w domu wobec niej ale ona zupełnie nie może na niego liczyć, pieniadze które on zarabia starczają na jego papierosy i piwka. Mieszkają oni u jego rodziców, którzy nie dostrzegają tego iż ich syn jest po prostu alkoholikiem albo nie chcą sobie tego uświadomić. Biedna dziewczyna całymi dniami siedzi w domu, mąż jak wróci z pacy to idzie na piwo często nawet ze swoim ojcem. i wracają oni po 23:00 i w domu się awanturują, budzą dzieci krzykiem, sprawdzają czy zjadły kolacje itp. O rozwodzie nie chce słyszeć bo ona go kocha, przysiegala przed ołtarzem i chce dotrzymać słowa. Na swoja rodzinę nie może liczyć bo wjechali za granice i jej rodzice nie akcetowali od początku związku jej z nim. Ona już ledwo dyszy. Jak jej pomóc co doradzić

Gość kukakaracza...:
daj mieszkanie i pracę.

Gość maturks4
Nie wtrącaj się!!!

Gość Qwertasdf
jak bym mogła to bym ją z tego gdzieś zabrała

Gość Qwertasdf
szkoda że nikt nie wpadł na jakieś sensowne rozwiązania