Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natli22

rozpada mi sie związek z powody dziecka

Polecane posty

Gość Natli22

witam. chciał prosić o rade o cokolwiek o wasze zdanie opinie. mam 22 wkrótce 23 lata, jestem z związku od 5lat. wszystko było dobrze i pięknie jak w bajce ale przyszedł moment gdy chciałbym czegoś więcej a mój partner nie chce słyszeć o naszym dziecku, do tego wszystkiego jego mama ma 45 lat i obecnie jest w ciąży:/ gratuluje jej ale mój narzeczony więcej czasu teraz spędza z nią i ciągle o niej mówi a także o swoim bracie a o naszym dziecku nie chce słyszeć.. co powinnam zrobić w takiej sytuacji. zastanawiam się czy nie odejść od niego ja chce mieć dzieci a on nie ciągle się o to kłócimy, spędzamy coraz miej czasu. doradźcie coś mi proszę,

Gość PROWO OOOOOOOOOOOO
JAK NIC:D

Porozmawiajcie szczerze .Powiedz mu co czujesz i jak bardzo pragniesz dziecka

być może Twój facet nie dojrzał do tak poważnej decyzji? Może czuje, że nie zdoła podołać roli ojca?

Gość Błagam Cię
Do książek ! Ty szczaww jesteś jeszzce ! A nie o dziecku myśleć ! Poza tym tez uważam, że to prowo :o

Gość Natli22
próbował rozawiać on mówi ze nie bedzie niańczył bachora i wstawał po nocach.. on nie ma na to czasu itp..

Gość Natli22
do książek zabawnbe. właśnie kończe studia polonistyczne i pracuje. więc wiem co robie. mamy ustaloną date ślubu ale nie jestm pewna

Gość Błagam Cię
masz w tym roku 23 i kończysz studia polonistyczne ?? Hahaha, to ile lat takie studia trawają ??

Gość Błagam Cię
Polonista wie, że zdanie zaczyna się zawsze z dużej litery. I nie pisz mi tu teraz że szybko pisałaś i to dlatego, bo polinista nawet w pośpiechu takich gaf nie popełnia.

Gość Natli22
studia trwają 3 lata. wiec łatwo wywnioskować wiec może nie krytykuj bo nie koniecznie wiek fizyczny równa się psychicznemu..

Gość Natli22
Masz zamiar się tylko czepiać.. dzięki za pomoc

Gość Błagam Cię
Studia polonistyczne trają 3 lata ? Zabawne - studium to tak, ale nie studia.

Gość 3 lataaaa
taaaaaa akurat ty i towj chloptas jestescie nie dojrzali emoncjonalnie jeszcze do dziecka:D

Zostaw go. Po co Ci taki maminsynek. Młoda jesteś znajdziesz sobie jeszcze dziesiątki innych.

Gość 3 lataaaa
DZIECKO a w czym my mamy ci pomóc ?:O

Gość Natli22
licencjat trwa sprawdz sobie na ug w gdańsku

3 lata to nie studia tylko licencjat :P gówno po tym masz bo i tak musisz uzupełniające zrobić do mgr :P decyzja o dziecku musi być decyzją obojga więc musisz poważnie z facetem o tym pogadać i coś musicie ustalić że np nie teraz bo tego mgr skończ :P ale za np 2-3 lata

Gość Błagam Cię
licencjat to nie studia jak ci napisala : P : P : P : P : P : P

Gość Natli22
też byłam takiego zdania, że jest jeszcze czas, ale jednak są inne okoliczności i nie wszyscy mogą czekać z taką decyzją. ale nie ważne potraficie tylko krytykować kogoś.

Gość ale on nie chce teraz czy
w ogole?

masz 22 lata i masz czas na taką decyzję!!! w twoim wieku tez bardzo chciałam mieć dziecko ale poczekałam i urodziłam w wieku 24 lat i teraz sama się czasami zastanawiam czy nie za wcześnie bo niby dla mojego organizmu czas był że tak powiem nawet spóźniony ale studia poszły w kąt i nie skończyłam ich i dopiero teraz mając prawie 30 na karku wracam do książek ehhh zrób tego mgr i dopiero sie rozmnażaj

Gość Natli22
licencjat to nie studia... wymądrzacie się jak byście wszyscy doktorami byli. nie wszyscy muszą mieć mgr- czasem wżyciu sie ma inne priorytety.

Gość vgftrh
Licencjat to studia I stopnia, po obronie dyplomu ma się wykształcenie wyższe. Ja na Twoim miejscu jednak przystopowała, kontynuowała specjalizację na studiach II stopnia i może wtedy... A na jakiej specjalności jesteś? Jeśli na nauczycielskiej, to dyplom magistra znacznie ułatwi Ci znalezienie pracy.

Gość Natli22
on nie chce mieć w ogóle dzieci.

Gość Natli22
owszem na nauczycielskiej. ale nie wiem teraz czy chce wziąść ślub z nim.

Gość Polinista przeważnie
zostaje nauczycielej, a żeby uczyć w szkole musisz niestety zrobić mgr i nie wiem czy czasem nie jakiegoś uzupelniającego pedagogicznego

a powiedz mi co ty chcesz robić po tym licencjacie? bo polonistyka hmmm to zwykle się w szkole kończy a w szkole zapomnij o pracy bez mgr :P jeśli on w ogóle nie chce dzieci a ty chcesz to chyba najlepiej zrobicie jak się rozstaniecie

Gość Natli22
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, będę musiał coś zdecydować i na dzień dzisiejszy jestem przekona o tym aby odwołać ślub i poważnie pomyśleć nad tym związkiem.

Gość vgftrh
JA tam ślubu bym nie odwoływała. Ale koniecznie zrób magistra, bo Ci, którzy w tym roku kończą licencjat, są jednym z ostatnich roczników, w których licencjat uprawnia do nauczania w podstawówkach i gimnazjum, zmusza Cię do tego więc nie tylko ogromna konkurencja na rynku pracy, ale i wciąż zmieniające się wymogi. A skoro jesteś na UG na ostatnim roku licencjatu polonistyki, to... do zobaczenia na wykładzie w środę :)

Gość słodkaa czekoladkaa
nie rozumiem czy piszecie jej że za młoda na dziecko ???? Według mnie to świetny moment, tylko facet nie ten. fajnie pisać "zmień faceta" ale ja mam dziecko z takim co nie do końca chciał i nasz związek popada w ruinę