Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamafillla

Jak nauczyc 6 miesiecznego bąabla spać ?

Polecane posty

Gość mamafillla

Mój synek ma 6 miesięcy. Kończy za kilka dni. Słuchajcie jak był malutki to lepiej przesypiał noce niż teraz!!! Macie jakies rady? Normalnie młody powinien jesc juz 4 razy poi 180 ml mleka a je czasem co 2 3 godziny róznie po 60 lub 100 ml czasem 30 ml casem 50. Na noc nie zje jednej wiekszej ilości tylko tak dojad. Jak mam go tego oduczyć ??? Poradzcie proszę. Czy jak zje na noc 100 to mu wystarczy ? Chciałabym jakos oduczac go powoli nocnych karmień. Jak to zrobić ? Jak nauczyć go spac w łóżeczku całą noc. Woli spac w wóżku ale przecież tak na dłuższą mete być nie może?

Gość smerfeterka
moja ma pojutrze poczatek 5 mies, klade ja do łozeczka daje smoczek pieluszke i spi . ale tez je w nocy

Gość tikal
mamafillla, jak znajdziesz odpowiedz to daj znac:) moj ma 11 i nigdy nie przespal w nocy dluzej niz 5 godzin, teraz potrafi budzic sie 2-6 razy, czasem wstaje o 3.00 i zasypia o 4.00 itp.

Gość mamafillla
tikal masakra ale mnie pocieszyłaś :( Kurcze mój Synuś przesypia najwyżej 4 h pod rzad ale to rzadko. Najczęściej 3 to max :( Jeszcze spanie w tym wózku no to porazka. Ma swoje łóżeczko i kurcze nici ze spania w nim. Czyli co mówicie zeby nie dawac mu jeszcze w nocy picia zamiast jkedzenia ? Dawac mu dalej mleko ?

Gość smerfeterka
hmm wszystko zalezy od dziecka. moja spala wczoraj 12h:)

Gość mamafillla
smerfetka - POZAZDROŚCIĆ !!!

Gość smerfeterka
ale 3 miesiące mialam przechlapane, nauczyla sie zasypiac na rękach. powiedzialam dosc. gdy dziecko wazylo 5 kg moje rece odpadały od noszenia. potem nauczyla sie w wózku z pieluszka no i smoczkiem i tylko ja kołysalam. terz łozeczko. a spróbujcie polozyc koło uszka pieluszke zeby sie dziecko przytulilo. tez wto nie wierzylam dopoki nie sprawdzilam.

Gość mamafillla
kiedyś probowalismy z pieluszką i faktycznie maly zasypial ale potem kiedy dawalismy mu pieluszke widac bylo ze go to denerwuje wiec przestalismy i od tamtej pory tj od jakichs 3 miesiecy tego juz nie robimy. W sumie nie zaszkodzi sprobowac ale kiedy zasnie to i tak trzeba mu ja zabierac z wiadomych wzgledow.

Gość tikal
smerfeterka, napisz prosze jakie jest Twoje dziecko, bo ja nie wyobrazam sobie mojego syna lezacego spokojnie w lozku, tzn, on nie ulezy spokojnie, od razu wstaje, macha nogami, bawi sie itp. wszytsko go interesuje, odkopuje sie z koldry smoczek odstawilismy jak mial 7,5 m-ca a rzeczywiscie zasypial wtedy lepiej

Moja córka ma 2 lata i 4 miesiące i dalej budzi się w nocy i przychodzi do nas do łóżka. wynoszę ją ale 2 razy w nocy budzi się. Jeszcze miesiąc temu piła mleko w nocy ale na siłę ją oduczyłam tego.

Gość mama dwojeczki
Kurcze, nie wiem co ci poradzic. Moje dzieci przesypiaja cale noce (synek 2,5 roku przesypia noce odkad skonczyl 4,5 miesiaca, corcia ma 4 miesiace i przesypia cale noce od tygodnia). Ja mam naprawde luksus wieczorami i noca z nimi (wlasnie siedzmy sami, bo maz w delegacji, ja mam maseczke na twarzy, bo dzieci spia od 19.30 i wiem, ze sie nie obudza) A dajesz mu kaszke np. na noc? Moze w ciagu dnia nie dojada? Moja mala tez juz jest na 4 butlach, ale wypija 3 razy 210 ml i na noc kaszke 210 ml, a czasem 240 ml.

Gość smerfeterka
teraz 17 lutego zacznie 5 miesiąc ale juz z miesiąc spi sama w lózezczku. to mój sukces.

Gość smerfeterka
a i dodam ze córka ma atopowe zapalenie skóry i ciagle sie rusza i drapie bo ją swędzi skóra ale i wcale sie nie przebudza. je ok 3 w nocy

Gość smerfeterka
moja spi w spiworku . na szelkach. nie odkopie się:)