Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzgrrrozzzzaaaaaaaaaa

Po 3 tygodniowym ciągu u stomatologa jestem chudszy o 1500zł !!!

Polecane posty

Od pięciu lat nie byłem u stomatologa przez co nazbierało mi się sześć zębów które musiałem wyleczyć w tym w jednym zębie miałem robiony kanał.Trzy tygodnie spotkań z stomatologiem i jest chudszy o 1500zł, ja rozumiem że materiały są dzisiaj drogie, że coś tam ale wd mnie to czyste ździerstwo z pieniędzy.Jeden ząbek rozwiertany do tego lekarstwo = 200zł i przyjdź Pan za cztery dni, następnie czyszczenie plomba kolejne 200zł.Czasem nawet 300zł, za samo sprawdzenie 150zł a tylko po to żeby wiedzieć co robić dalej.To jest chore na całego, jak można tak ździerać z ludzi kasę ?

Gość 5t64df
dlatego ludzie wlasnie ida na stomatologie, przeciez nie z milosci do grzebania w ludzkich szczenach...

Gość locitan
Łączę się w bólu. Warszawa?

Gość qworpeorper
będzie gorzej,dentyści to pieprzona klika jak prawnicy, zarabiają po 50 000 namsc

Niestety nie Warszawa uwaga...Śląsk

Gość 34234234
Jeden ząbek rozwiertany do tego lekarstwo = 200zł i przyjdź Pan za cztery dni, następnie czyszczenie plomba kolejne 200zł.Czasem nawet 300zł, za samo sprawdzenie 150zł a tylko po to żeby wiedzieć co robić dalej.To jest chore na całego, jak można tak ździerać z ludzi kasę ? Idz do innego... :( Ja w Poznaniu płace - ostatno własnie za rozwiercenie i otworzenie dwoch kanałów wzial ode mnie 50 zł, przy kanałowym często musze chodzic kilka razy na zmianę opatrunku- za która juz nie płace, potem płace za wypelnienie kanałów- 80 zł, czasem dwa policzy jako jeden, i na koniec za plombe. TAkze jdeno kanałowe to ok. 200 zł,

Gość Z własnej winy tyle zapłaciłeś
idioto:O Gdybyś dbał o zęby i chodził regularnie na wizyty co pół roku nie byłoby kanałowego,co najwyżej minimalna próchnica za która zapłaciłbyś 70 zł,poza tym z takimi ubytkami idzie się na nfz,mówie o zębach od 4 i leczy za darmo,więc nie pierdol bo to tylko i wyłacznie twoja wina:classic_cool:

Gość uytyghg
niestety taki swiat tylko kasa, kasa i kasa. tez bądź specjalista w jakiejs dziedzinie i zdzieraj kase, bo skoro inni zdzierają to my tez nie miejmy sentymentow.

Gość uytyghg
70 zl? ja za malą dziurke w zebie zaplacilam rok temu 120 zl... teraz pewnie bedzie ze 150zl, tez dawno nie bylam u dentysty

Gość uytyghg
a najlepsze, ze NFZ nie finansuje leczenia kanalowego... czyli pracujesz, placisz skladke 300 zl co meisiac, a na kanalowe i tak musisz dac kolejne 300 zl :D

Gość magdalenaaaa
słuchaj ja straciłam zęby w wypadku - samochód mnie potrącił za nowe uzębienie zapłaciłam 18 TYS!!! plus ok 1000 za wizyty u dentysty takie ceny w zapyziałym krośnie

Gość wewert
a ile zębow stracilas? bo w sumie 18 tysięcy za całą szczekę implantow to nie tak dużo

Gość ja za leczenie wydałam
juz 25 tysiećy, kolejny etap ma kosztowac 60 tysiecy , i nie daja gwarancji ze wystarczy to na długo, moze za 3 lata powtórka , a ty sie ekscytujesz jakimis 1500 złotymi

Gość fsdfsdf
To trzeba bylo chodzic co pol roku do dentysty a nie czekac 5 lat.

Gość magdalenaaaa
ja nie wyobrażam sobie pojsc do dentysty w ośrodku takim dziękuje wole zapłacić i mieć

Gość BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
do Z własnej winy tyle zapłaciłeś To nie tak do końca, regularnie chodzę do dentysty i zrobiła mi się zgorzel w zębie w którym była plomba i nic nie było widać, dopiero jak zaczął boleć to się okazało że psuje się w środku. Oczywiście kanałowe leczenie 550zł.

Gość u mnie kanałowka
same kanały 240( 80 zł 1 kanał) plomba swiatłoutwardzalna 100, przeswietlenie 15,18 zł. za normalna plombe swiatloutwardzalna mniejsz place 80 zł,

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
też se kiedys zrobie całą szczekę implantów i chuj! :O to jest pojebane,ja np dbam o zęby a nie moja wina,że mam takie słabe i kurva chcąc nie chcąc sie kruszą chooye jedne ! :O i nie stac mnie zeby ciagle bulic po 200 - 300 zł :O

Gość wewert
a za co te 60 tysięcy?

Gość Kafeterianka IQ159
Na znak protestu przestańmy chodzić do dentysty. Przecież tak naprawdę dopóki jedynki są na miejscu nie ma potrzeby odwiedzania dentysty. :classic_cool:

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
żałosnee,kurva.. mam do wyleczenia 1,2 i 5 górne wszystkie... jedynka mi sie wyszczerbiła miesiąc temu..dbam o zęby jem malo slodyczy.. :O gówniane zęby. zdzierają na nas i tyle.

Gość magdalenaaaa
mam 4 implanty na górnej szczęce

20 implamntów po 3 tysiace 60 tysiecy to wstepny koszt do tego dojda narkozy, wizyty kontrolne, opieka anestozjologów dwóch podczas każdego zabiegu, bo choruje na serce i dentysta nie dotknie się do mnie pod narkoza bez obstawy , 60tysiecy to koszt samych implantów , dwie godizny narkozy to dobre 5 tysiecy , ostatnio mialam narkoze 5 godzin

Gość wewert
nie szkoda ci kasy? nie lepiej zrobic proteze na kilku implantach? komus dawac tyle kasy to wg mnie gruba przesada...

Gość JANUSZEK......................
Mój dentysta za ściągnięcie ropienia z 3-ki górnej.Tylko 100 zł. trwało to minutę.

Gość znopo
i co jesteś już piękna?

niestety proteza ne wchodzi w grę choruje na znaik kości szczęki , jedyna opcja to implanty wwiercane głeboko , ale i w tym przypadku dentysta ddaje gwarancje na trzy lata, po tzrrech latach byc moze trzeba bedzie znow powtorzyc to samo od nowa i tak do konca zycia

Gość wewert
a jak stracilas zęby i skad masz tyle kasiory, wzielas kredyt na 20 lat? :O

Gość wewert
to wspolczuje ci, okropna choroba...

nie mam kasiory pierwsze 25 tysiecy zapłacili mi rodizce, na nastepne nie mam kasy, i nie sadze ze predko uzbieram, zbieram juz 3 roku , powoli sie przyzwyczajam w sumie do braku 20 zebow, moze kiedys ztobie tylko przod , narazie 60 tysieyc pozostaje w strefie daalekich marzen