Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Plombaa

Stomatolog odpowie!

Polecane posty

Go艣膰 Plombaa

Witam,ka偶dego dnia odpowiem 10ciu pierwszym osobom na pytania dotycz膮ce stomatologii,je艣li macie jakie艣 w膮tpliwo艣ci zapraszam:-)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 uytyghg
co robi膰, 偶eby z臋by by艂y bielsze? i nie mam na my艣li wybielania bo to niszczy szkliwo... co je艣膰? czego unika膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aqaqasswws
boli mnie szcz臋ka, po tym jak zrobi艂am 4 z臋by, to by艂o 6 lat temu, nic si臋 nie dzieje a boli mnie, nie wiesz dlaczego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kuioliloi
ok ile kosztuje narkoza:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plombaa
a potem wsadze wam w doopy zg艂ebnik :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aqaqasswws
no odpowiadaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plombaa
Spokojnie nie musicie mnie pospiesza膰;-) Co do wybielania, unika膰 kawy, mocnej herbaty, papieros贸w, nie wybieli si臋 z臋b贸w samoczynnie, mo偶na sobie pom贸c p艂ynami do p艂ukania jamy ustnej, pastami wybielaj膮cymi aczkolwiek odradzam, odcie艅 z臋b贸w jest uwarunkowany genetycznie, u jednych wystarczy szczotkowanie u innych nie pomo偶e nawet lampa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 locitan
Czy jedynym sposobem leczenia bruksizmu jest szyna (nota bene strasznie droga)?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znamy si臋 tylko z widzenia
czy trzeba u偶ywaj膮 p艂ynow do plukania ust czy to chwyt marketingowy? Mam rope w policzku od roku co mi grozi?

Udost臋pnij ten post

czy trzeba u偶ywaj膮 p艂ynow do plukania ust czy to chwyt marketingowy? Mam rope w policzku od roku co mi grozi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plombaa
Sk膮d wiesz, 偶e si臋 nic nie dzieje? Skoro tylko g贸rny 艂uk tym bardziej powinna艣/e艣 uda膰 si臋 na wizyte, nie warto zwleka膰. Co do narkozy uwarunkowane jest to czasem kt贸ry zostanie po艣wi臋cony pacjentowi,ilo艣ci膮 ubytk贸w, tego czy wskazana jest endodoncja,czy te偶 chirurgiczne usuwanie z臋ba, to zale偶y od wielu czynnik贸w.

Udost臋pnij ten post

jeste艣??? W jakim mie艣cie przyjmujesz? To mo偶e si臋 wybiore boj臋 sie bardzo dentysty ja jestem z ma艂opolski

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plombaa
Co do bruksizmu nak艂adka zapobiegaj膮ca 艣cieraniu, zgrzytaniu , zaciskaniu z臋b贸w tkz. szyna nie leczy przyczyny, a g艂own膮 przyczyn膮 bruksizmu jest przede wszystkim stres, mo偶e warto zacz膮膰 w艂a艣nie od jego zredukowania do minimum.;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plombaa
Nie trzeba u偶ywa膰 p艂yn贸w ani nawet szczoteczki do z臋b贸w,wszystko zale偶y od nas;) ja osobi艣cie u偶ywam p艂ynu do p艂ukania acz niewybielaj膮cego, bo wszystko co wybielaj膮ce dost臋pne na rynku to jedna wielka 艣ciema wielkich korporacji kt贸ra zbija na tym krocie, a jest to do艣膰 szkodliwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jusyyysttyynnaaa
B艁AGAM POMOZ.... Mojemu mezowi nie urosly dwie dwojki z przodu teraz chce sobie to zrobic nie ma w tych miejscach nic.. i tak zyje cale zycie chcialabym mu pomc dlatego ciagne go do dentysty. Co bedzie najlepsze zeby wstawic zeby ? I jaki koszt?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aweewa
czy na g贸rnej pi膮tce mo偶liwe jest za艂o偶enie implantu 2. dlaczego odtworzenie ko艣ci jest takie drogie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kuioliloi
dwa zeby do wyrwania w tym jeden jak to tam sie nazywalo:p no wyciac trzeba:p bo stracil korone, to tyle wiec ile:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plombaa
Co do ropy, nie postawie Ci diagnozy, radz臋 wybra膰 si臋 do stomatologa, bo to nie rokuje dobrze. Nie mieszkam w Polsce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
dobra to teraz ja : mam zniszczon膮 dw贸jk臋..tzn ciemnieje,czy jezeli mi j膮 oczyszcz膮 wywierc膮 itd :D i wype艂ni膮 plomb膮 to b臋dzie 艂adniejsza? i czy mog臋 zrobi膰 na nfz dw贸jk臋 i jedynk臋 ?? czy plomby b臋d膮 bia艂e? bo wiadomo,ze czarnej nie dadz膮 :O chyba...

Udost臋pnij ten post

nie rokuje dobrze :( a czy dentysta si臋 艣mieje z pacjent贸w?

Udost臋pnij ten post

ludzie maj膮 problemy a wy o zarobki pytacie! Dajcie spok贸j. stomatolog powiedz cokolwiek o tej ropie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plombaa
Co do braku dw贸jek mo偶na za艂o偶y膰 model segmentowy,co艣 na kszta艂t protezy acz dotyczy to pojedy艅czych z臋b贸w b膮dz grupy z臋b贸w,a tak偶e implany, wszystko zale偶y od tego z jakiego materia艂u wykonany jest np. dany implant.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jusyyysttyynnaaa
Ja czekam na odpowiedz blagam :((( chce zaciagnac mojego meza a chce wiedziec co mam mowic dentyscie jakie maja byc wstawione i mniej wiecej ile to bedzie kosztowac:(((((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plombaa
Implant mo偶na za艂o偶y膰 w dowolnym miejscu w szcz臋ce lub 偶uchwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶e nie dzisiejsza
Taaaa wszystko co tu pisze ten pseudo stomatolog to ja wiem i bez studi贸w medycznych :D A jak poczytam w necie to nawet i wi臋cej :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plombaa
Co do odtworzenia ko艣ci to zabieg kt贸ry wymaga u偶ycia drogiego sprz臋tu nierzadko jednorazowego u偶ytku,b膮dz takiego kt贸ry w trakcie zabiegu ulega uszkodzeniu oraz przez wysokie ceny danego materia艂u i czas pracy lekarza,to skomplikowany zabieg.

Udost臋pnij ten post